Red Bull sa tvrdo bráni: Nepodložené obvinenia nezostanú bez odozvy | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 si kvôli zrušeniu Veľkej ceny Ruska užila neplánovanú dvojtýždňovú pauzu. Po jej skončení sa však vrátila v plnej paráde a s novou kontroverziou, ktorá sa aktuálne rozbieha na plné obrátky. V jej strede sa ocitol Red Bull a prakticky všetky výsledky tohto tímu v posledných dvoch rokoch. Na závažné obvinenia však zástupcovia stajne reagujú tvrdo.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/77593/red-bull-sa-tvrdo-brani-nepodlozene-obvinenia-nezostanu-bez-odozvy

Hodně mi připomíná Binotta když lezlo na povrch to s průtokoměrem.

Ako jo ale stojím si za tým že našli iba šedú zónu preto to nebolo verejne potrestané. Ale v zákulisí stratili hodne, takže tiež očakávam tajnú dohodu ale v skutočnosti to bude dajme tomu 5-7 miliónov z budúco ročného rozpočtu ako malo Ferrari zrejme povinne v 2020 stiahnutý motor.

Týmito vyjadreniami mi dosť pripomínajú Alpine. Ešte aby neboli potom v RB za chu.jov ako Alpine v kauze Piastri

V com to len pripomina situaciu u nas, kde sa bezne vytahuju na oponentov doverne informacie, ku ktorym oficialne nikto iny nemoze mat pristup, lebo su este v stadiu vysetrovania? Hm…

Hlavne ze tu tomu polovica fora fandi :smiley:

Jsem zvedavy, pokud se potvrdi obvineni jaky bude postih, dalsi FIAsko si F1 nemuze dovolit.

Jedine co sa teraz este “vyhodnocuje”, je nejaka dalsia tajna dohoda. Hornerkovi ale riadne stiska ritulu ked takto prska a dokonca aj na novinarov. Skoda, ze F1 nema gule ich komplet diskvalifikovat z tejto sezony, tim aj oboch jazdcov. Ked sa to RB nebude pacit, nech idu, zaujemcov o vstup do F1 je viac ako dost.

To sme videli, naposledy s Porsche :smiley:

U porsche to tiez klaklo kvoli spolupraci s RBR

Čo iné Hornerovi ostáva ako útočiť, že? Ja len dufam, že sa to poriadne prešetrí. Ak to bude ok, nech sa ide ďalej. Ale ak nie, dufam, že príde trest a nie nejaká dohoda na štýl Ferrari a motory (prietok paliva).

Zatiaľ teda budeme žiť s tým, že Newey je génius (čo aj je), ale uvidime či do takej miery, že dokázali vyvíjať cely rok 2021 a prísť do 2022 a po pár pretekoch byt dominanti a pritom sa zmestiť pod strop…

Přesně tak. Navíc trest, který uloží, bude mít nesmírný vliv do budoucna jako precedent. Pokud bude trest mírný, bude se týmům vyplácet finanční strop překračovat.

1 Like

Diskvalifikace z minulé sezóny plus letošní a ještě více upevnit cost cap pro RB

O nič iné neide talianom a podvodnickemu Mercedesu,len aby zaciernili možny už tohtotyždnovy zisk druheho titul Maxa,

Unterwassermann Bull :grin:

Na zaklade coho by mali diskvalifikovat jazdcov? Este tim pochopim, ale jazdcov? Asi si zabudol na rok 2007 a 2008, ked tiez nediskvalifikovali jazdcov a nakoniec v 2008 vyhral titul jazdec v “striebornom Ferrari” ako sa v padoku nazyval McLaren.

Mimochodom zatial je to len tvdenie nemeckych a talianskych medii spolu s Wolffom a Binottom zrovna cez vikend, kedy moze Max ziskat titul. Je pravdepodobne, ze nie je postavene uplne na vode, ale tieto info nemali byt vobec verejne kym FIA neskonci vysetrovanie. Ale politicka sila a spinavost Wolffa v zakulisi sa opat nezaprela, ked chce za kazdu cenu strhnut pozornost od titulu Maxa a od toho, ze postavili shitbox (sorry, genialny koncept bez bocnic, ktoremu nevedia odomknut potencial a musia im upravovat pravidla na mieru). Rovnako tak Binotto, ktory je stastny, ze konecne sa nemusi riesit ludska neschopnost Ferrari, ked mali pol sezony najlepsie auto a dokazali vlastnymi chybami stracat skoro 100 bodov v pohari jazdcov.

A čo ak je to nazoaj už niekoľko mesačná téma a Binotto s Wolfom začali cítiť znova špinavosť že sa dlho nič nedeje a FIA s RB sa to budú snažiť zaniesť potichu pod koberec…tak to pustili do médií aby vytvorili tlak…

Myslis ze to Binotto citil tak, ako ked jeho obchadzanie pravidiel s motormi zamietli pod koberec? :smiley:

Ak je to niekolko mesacna tema, tak je to o to jasnejsie, ze je to umyselne vytiahnute prave teraz, ked moze Max ziskat titul a ked nie zajtra, tak o tyzden, kde to stale bude Wolff s Binottom riesit. Proste chcu odklonit pozornost od Maxovho tiulu a ich neuspechu.

Ak RB vyrazne presiahol strop, zasluzi si byt mozno vyradeny z PK (ako bol McLaren v 2007) alebo iny trest, ale na to si treba pockat, ci to vobec je tak ako tvrdia saso s pokrytcom a ich narodne media, ktore stoja za nimi.

mclaren nepouzil na svojom aute ziadne riesenie ferrari z tych udajov co mal k dispozicii, preto nepotrestali jazdcov, ale len tim

Jasne, oni to mali len ako citanie na dobru noc, ale inak nic z toho nepouzili. A teraz tu o cervenej karkulke.