Vidim posun u teba z roku 2012 do roku 2023.
Dufam, ze nebudes opat zaseknuty dalsich 13 rokov.
Vidim posun u teba z roku 2012 do roku 2023.
Dufam, ze nebudes opat zaseknuty dalsich 13 rokov.
Okej tak maju 1 auto ktore je postavene alebo teda nastavene podla zelania Maxa (obetoval som tomu videu 10 minut - pustil som si ho 3x ) a netusim co tam pocujes ty ale Albon to len potvrdzuje.
Ano zacne diplomaticky, ze auto proste je nejako postavene a potom si ho Max zacne nastavovat “sharper” vdaka comu zacne jazdit rychlejsie a Albon sa proste tomu nevie prisposobit lebo je to ako keby ste dali na max senzitivitu na pocitacovej mysi. Cim viac ide Max do extremnejsieho nastavenia tym rychlejsie ide avsak Albon sa tomu nevie prisposobit a kedze ma extremne senzitivne auto, ktore mu nevyhovuje, tak zacina lahko kopit chyby na co pride mentalny problem lebo ten rozdiel sa zvacsuje a zvacsuje.
V podstate potvrdil to, co si vacsina mysli. Max ma rad extremne nastavenie auta, ktoremu sa vacsina inych jazdcov nevie prisposobit.
Ide o to, ze vo vseobecnosti vacsinou plati, ze pretacave auto je rychlejsie, ale pilot ho musi vediet zvladnut. A to je to, co sa deje pocas sezony v RB. Zacnu s nejakym autom a postupne ho tlacia do vacsich a vacsich extremov, lebo Max to zvladnut vie.
Presne tak. To vsak neznamena, ze auta RB su rozdielne ako ste pisali vyssie alebo ze auto RB je stavane na Maxa ako ste tak isto pisali vyssie. Samozrejme sa zohladnuju jeho pripomienky a styl jazdypri upgradoch, ale keby tam nemali Maxa, tak to auto ako take je uplne rovnake, akurat, ze ini piloti by z neho nedokazali dostat tolko.
Preto sa nemozme pozerat len na lepsieho pilota ako na limit auta, cim sa vraciam k tomu mojmu prvemu prikladu s Tsunodom. Keby v RB minuly rok nesedel Max, tak kazdy je presvedceny, ze ich auto bolo totalne na h0vno a bolo 4. najrychlejsie.
Auto nie je stavane na Maxa ale pocas sezony je prisposobovane jeho potrebam. Ved sam teraz pises, ze sa zohladnuju jeho pripomienky na upgrady. Navyse tie jeho pripomienky maju dost silnu vahu, kedze RB hra uplny vabank na Maxa cize nemyslim, ze prilis hladeli na poznamky Pereza.
To je “fanusikovcina”. Nemozes vediet, ze iny jazdec by z toho nedokazal dostat viac ako Max. To je ako keby ja poviem, ze v inom time by Max pohorel. Alebo ze titul by bral Max aj keby jazdil v Mcl. Len domnienky, nic viac.
Keby nebol Max v RB tak si Albon/Perez nastavuju auto podla svojich potrieb. Takze je vysoky predpoklad, ze by jazdili lepsie vysledky ako s Maxom po boku. Vedeli by z toho auta vyzmykat viac ako Max? Vysoko nepravdepodobne kedze Maxa beriem ako vyrazne lepsieho pilota. Avsak bez Maxa by v RB bol isto jazdec typu ALO, HAM, LEC, NOR. Dokazali by oni dostat z toho auta viac? Na to sa neda ferovo odpovedat.
Ja by som len doplnil, ze este aj ta v nazore druha strana, ma zakladne argumentacne rozpory u seba, cize to je tazko viest ucelenejsiu diskusiu…
Takychto vyrokov bolo viac a nie su ani od teba, mna, ci hellhogra atd.
A ja s tym suhlasim, ten kto to nechce vidiet, to neuvidi a teda nikdy neuzna.
Problem je, ze ak to tak je, tak tvrdit, ze Max vlastne jazdi nie vo svojom, ale spriemerovanom monoposte, je logicky nezmysel a argumentacny faul.
Ja rozpravam po potenciale techniky a ty o kombinacii pilot+team. RB zo svojej techniky vytazil objektivne viac. Cely cas vravim, ze ma svoje priciny, ze druhy pilot ma v RB take tazkosti. Ty tu razis stale svoje, ze Perez je babrak. Nie je. Tak ako babrak nie je ani Gasly ani Albon a ani Lawson.
Máš pravdu, RBR je zahodil jako kusy hadru, aby se Max měl dobře a cítil pohodlně. Když Ricci vzdoroval, tak došlo k Baku 2018. Jenže tohle nemá nic s tím, že byl RBR rychlejší díky tomu. Nebyl, jen odepsal piloty
Opat prekrucas realitu.
Potencialy a pod. riesis ty, aj fin. zdroje atd.
Ani na tom sa neviete zhodnut…
Cela diskusia zacala, ked si ty zacal, ze Max jazdil sezonu 24 s 3-4 naj monopostom a tvoje “data” a argument bolo poradie v PK a s tym spojena tema priemerovania.
Cize nie potencial (co by bolo keby), ale co sa uz realne udialo.
Porovnavanie rychlejsich z dvojice (hoci som x krat napisal, ze ziadna metoda nie je dokonala) je roky zauzivana prax aj expertov, ale zjavne su vsetci blbi…
Nemam(e) dovod sa opat opakovat, mozno ked sa strana obhajujuca priemerovania zhodne aspon na tom, ci to 1-2 spomaluje/zrychluje a ako je to s dovodom financii atd., to neskor bude mat zmysel pokracovat.
Tu sa zhodneme, ale zaroven je to aj dovod, preco je porovnavanie cez priemer nezmysel.
Cim vacsie su rozdiely stat. skupiny, tym viac je priemer menej relevantny.
takze vlastne suhlasis s tym co som napisal, ale zaroven nesuhlasis. Zaujimave.
Bud sa hras na nechapaveho, alebo nim si, to je priam neuveritelne co v tejto teme predvadzas.
To, ze suhlasim, ze to ako funguje RB im pomaha s Maxom ziskat PJ sa vylucuje s tym, ze tvrdime, ze Max jazdi v tom jeho monoposte a nie priemernom? Absolutne nie.
To je marne, malo mi to byt jasne, ze stracam cas, ked si odpovede na moje 2 otazky (prva odpoved boli protiotazky a druha “mnohe” ) oznacil za jasne…
Ved toto sa deje v kazdom time. Kazdy tim zohladnuje viac pripomienky rychlejsieho pilota. RB zohladnuje viac pripomienky Maxa, Ferrari Charlesa (do minulej sezony), Mercedes Hamiltona (za jeho ery), McLaren Norrisa atd atd. Ale to neznamena, ze stavaju auto na neho. Snazia sa primarne auto zrychlit a pilot im dava svoje vstupy v podobe pocitov z jazdy a opisovania spravania auta.
Neviem ako si to predstavujes, ze Max im hovori, ze chce take a take kridlo/podlahu/whatever alebo ze im povie, ze spravte auto viac pretacave a oni to spravia?
Samozrejme, ze sa hladi aj na poznamky Pereza, nebolo v nikoho zaujme, aby sa trapil, ale je logicke, ze vstupy od rychlejsieho pilota su primarnejsie a relevantnejsie. A netyka sa to len RB.
Nemozem, ale uz to skusali traja jazdci, ktori nie su uplne slabi a v inych timoch predvadzaju solidne vykony, takze predpoklad tam je. Samozrejme nesedel tam napr. Leclerc, takze je to len nazor, no podlozeny prave obrovskym rozdielom medzi Maxom a tymi troma.
Mylis si nastavenia a upgrady. Auto si totizto kazdy pilot nastavuje sam (pripadne ak si ho nevie nastavit, tak prebera nastavenia kolegu, ktore si potom moze upravit). Ale upgrady by sa veru velmi nelisili. Inzinieri sa snazia auto skratka zrychlit a nie robit tak, aby niekomu vyhovovalo.
Ale aby sme sa niekam pohli, tak co sa vlastne s @Matti snazite povedat? Dajte nejake moje tvrdenie, ktore rozporujete alebo uvedte vlastne tvrdenie, ktore rozporuje to, co pisem ja.
Lebo tomu nerozumiem absolutne a diskusia odomna zacala reakciou na 3 blbosti, co tu zazneli:
PS: Nie sme tu ziadne strany, ze ja s helmutkom a vy dvaja ako to tu niekto pisal. Ja ani necitam vsetko co si vy s helmutkom pisete. Ja pisem svoje nazory za seba (zaciatok vasej diskusie som cital a chapem, co chcel helmutko povedat).
No prave preto to nechapes, lebo to necitas.
Ja som s tebou na tuto temu nemal ziadnu diskusiu, tak neviem o co ide…
A s helmutkom mame uz asi 3 dni a tu sa to obnovilo.
Inak, dnes jazdili Max a Liam vyslovene s inymi monopostami (stalo sa to aj minulu sezonu), ale to len ako taka perlicka, nic pre mna zasadne…
Obdivuju tvoji trpělivost a úsilí, ale je to jako házet hrách o stěnu. To co předvádí Helmutko a Jos v otazce RBR a Maxe je prostě neuvěřitelné, obzvláště poslední dny, kdy si protiřečí, kroutí se, vše otáčí a pak napíšou, že to vlastně je chyba u tebe
Zrovna jsem chtěl napsat, že je to jak házet perly sviním…
Toto nebola narazka na mna s helmutkom ako “druhu stranu” ?
–
Ved o tom som pisal:
Treba citat cele vety az do konca. V ramci treningu je to uplne bezne, ze timy testuju rozne specifikacie, najma teraz ked RB doniesol 15 upgradov, tak je logicke, ze si ich chcu porovnat a overit so s povodnou verziou.
A niekedy dokonca aj pocas GP idu piloti s roznymi verziami (napriklad zadnych kridel), ked si to piloti tak zelaju - pravidelne to tak mal Mercedes minuly rok, ked jeden chcel viac pritlaku a druhy top speed.
To vase (tusim Neutronove) tvrdenie vsak bolo take, ze RB ma 2 rozdielne auta v takom zmysle, ze Perezove auto bolo zamerne pomalsie, co je kolosalna blbost.
Ale skratim to (a asi si aj docitam to co ste tu pisali s helmutkom) - co vlastne rozporujes u helmutka z toho co pise? Jednoducho napis s cim nesuhlasis, nech som v obraze, lebo evidentne sa tu stracame vsetci, ze o co ide.
Uz to vzdavam, je to fakt zbytocne
Podla mna sa len minate v uhloch pohladu
Jedine, co som od vas chcel je, ze o co vam ide? Co je vase tvrsenie, s cim nesuhlasite? V skratke, jedna veta alebo bodovito.
Ale to uz asi nepride.
Pride
Len strucne sa neda, ked toho napises tak vela (a zial mimo toho, co bola tema s Helmutkom a to zjavne ty nechapes, ale sam pises, ze si to necital, cize chapem) a dlho sa mi nechce, kedze uz dni som stracal cas zbytocne (nie s tebou).
Len si odpusti taketo:
Cital som to.
Len je to tazka diskusia, ked sa za A, povie ze pristup/monopost maju vlastne rovnaky a za B, ked ho nemaju, tak su na to dovody a plati aj tak A.
A do toho sa uz ani nebudem pustat, mozem len zopakovat:
A toto za mna absolutne nie je pravda a myslim si, ze ani za @Neutron
Nikde sme take nepisali…
Cela podstata diskusie, ktoru som neviedol s tebou, bola o rankingu rychlosti na zaklade priemerovania (dvojice), co suvisi aj s filozofiou pristupu timov.
A teda ten kto to cital a snazi sa to aj chapat, urcite rozumie pojmu druha strana. Dnes nou bol napr. aj Bretnix, ale aj ty. No ty pises o inom, ako sa viedla podstata diskusie (ktoru si necital)…
No ja som sa povodne zacal bavit s helmutkom o tom, ako je najlepsie meriat kvalitu (rychlost) auta. Potom zacali prichadzat nove temy Nic som fakticky nechcel presadit, skor som chcel len pochopit logiku argumentacie.
Niektori mi tu pripominate Hamika 2017-2020 kedy sice dominoval ale mal potrebu validovat svoje vysledky uz legendarnou hlaskou “Bono, my tyres are gone” a v rozhovoroch potom tvrdit, ze sice ano vyhral som o 20 sekund ale keby som fantasticky nemanazoval pneu tak mi isto vybuchnu
Ak niekomu spravi radost umelo zhadzovat vykon auta RB pripocitavanim nejakeho mozneho potencialu timu alebo zaratavanim Perezovych vykonov a vytvarat tym, nejaku priemernu vykonnost auta aby ste nasledne mohli velebit Maxa, nech sa paci.
Pre mna, a myslim, ze aj pre vacsinu ludi je smerodajnym ukazovatelom pocet titulov a tych ma Max 4, tak ako Vettel a Prost. Ked ale niekomu spravi radost, ze Max ma sice rovnaky pocet titulov ako Seb ale Max ziskal 1 titul s druhym naj autom a raz dokonca s tretim a teda je lepsi…No jak je libo priatelia