Red Bull rozlúčku absolútne nezvládol. Ricciardo opúšťa Formulu 1 osamotený | Magazín F1 - F1online.sk

Podla mna je to este predcasne. Pan autor clanku je trosku moc rychly, je tu evidentne viditelna potreba rozprudit emocie, kedze to tu tento vikend tak pekne vrelo.

Za prve, ani sam Ricciardo naisto nepovedal, ze uz skoncil, ako sa chces lucit s niekym, o kom nevies, ci odchadza? :slight_smile: Cely clanok je “asi” “zrejme” “ak to bola posledna VC”

Za druhe, za takyto vyvoj moze Ricciardo z casti aj sam. Teraz sa trochu zacina tvarit, ze uz na to mozno nemal. No tak sa mohol cez leto s vedenim dohodnut, ze to po letnej pauze zabali a nech si tam posadia Lawsona. Ked hovori, ze sa situacia vyhodnocuje pretek po preteku, bolo jasne ze sedacku v RBR uz nedostane, co hovori, ze bol jeho ciel. Podla mna sa skor drzal zubami nechtami aj sedacky v RB.

Potom, dali mu druhu sancu, myslim, ze tym sa mu za predchadzajuce uspechy odvdacili dostatocne. Bol to on, kto sa jej nechopil.

A nakoniec, ak to teraz po Singapure potvrdia, nic im nebrani pozvat ho do Austinu a pekne sa s nim “rozlucit”. Ale ak naozaj bude dalej robit “maskota” pre Red Bull ako taky, nevidim na rozlucku dovod, kedze neodchadza, len vystupuje z auta.

Za mna toto nezvladol akurat tak pan Kubala

7 Likes

Tak pre RB existuje iba jeden jazdec .Všetci ďalší sú len pešiaci slúžiaci iba jemu.

Ricciardo ďakujeme a uži si športový dôchodok

Pro mě je Ricciardo docela frajer, jako jediný dokázal skutečně držet krok s Maxem.
S nikým se nikdy nerozhádal a hlavně si držel svůj styl, každé holce dal vždycky autogram a pozval ji na drink a kluky s úsměvem vyfuck.oval…
Navíc vydělal spoustu peněz.

3 Likes

v McLarene razia inu cestu a funguje im to zatial vyborne. Stacilo prehodit bezvyznamne druhe a tretie miesto v Monze a Norris by mal nie o bod viac ale rovno o tri.

AK by Daniel vsetky informacie poprel, clanok by nevznikol.

Z videa je jasne, ze je to na vlasku, takyto clanok aj nadpis je ok. Horsie som tu zazil.

110% súhlas.

Kritika je predčasná. A tak isto ako som aj ja písal vyššie, v momente ak v RB dostane nejakú rolu tak rozlúčka je “zbytočná”. Navyše, verím, že nejakú off-track rozlúčku vedia v prípade spáchať aj v Austine (či už nejakým pricapením Ricciho čísla na monoposty alebo čo).

6 Likes

Toto je jedna velka pravda. Skoda ho

Môže skúsiť niečo nové, efjednotkou život nekončí. Ako austrálčan by mohol vyskúšať také V8 supercars. Viacej rámusu, viacej hukotu ako v F1. Držím mu palce v ďalšej kariére.

Mě nějak přijde že se už rozloučil s F1 při odchodu z McLarenu.

A vy ste co urobili pre jeho rozlucku?

2 Likes

Nevím, asi je to příjemný člověk i dobrý jezdec, jenom se mu to v pravou chvíli nesešlo. Takových nejen v F1 je. Na druhou stranu, stýskat se mi po něm nebude, je to už jezdec minulosti :woman_shrugging:. Ale to je každého názor, já prostě nejsem zrovna nostalgik :slight_smile: .

3 Likes

Jak ho MCL sekyrovali, uz si nespominam.
Nemyslim to v zlom.

VC Austrálie 2014. Si spomínam na to, ako som ako malý chlapec po rokoch dominancie Vettela pozeral na celkom nové zloženie pódia. 1.miesto zobral vtedy Nico Rosberg a 2.miesto práve domáci Daniel Ricciardo (neskôr mu ho zobrali kvôli nejakým pravidlám). Tretí bol navyše Magnussen!!!

Viem, že vtedy aj Eisele sa o všetkých troch vyjadril, že teraz možno sledujeme budúcich majstrov sveta + rovnako sa ešte vyjadril o Bottasovi, ktorý mal vtedy tiež veľmi solídne preteky. Napokon mu ten tip vyšiel iba pri Nicovi.

Ten Ricciardo mal ozaj ten majstrovský potenciál. Myslím, že jeho najlepšou sezónou ostane tá v 2014, kedy ako nováčik v tíme porazil Vettela a získal niekoľko víťazstiev. Vtedy bol jediný, ktorý ako tak popreháňal Mercedesi. Kto vie, ako by to dopadlo, keby mal vtedy víťazný stroj. Smutné ako to s ním po prestupe do McLarenu išlo dole vodou. A nezachránila to ani tá víťazná Monza.

Nebol mojim obľubeným pilotom, miestami som nechápal ten hype okolo neho a mal som ho tiež dlho v zuboch za Maďarsko 2014, kedy mi 3 kolá pred koncom obehol prvého Alonsa na priemernom Ferrari. Tak či tak, takú rozlúčku si ako víťaz 8 veľkých cien nezaslúžil.

1 Like

Takýto koniec si nezaslúžil. Bohvie ako by vyzerala jeho kariéra keby zostal v RB

Damn, that’s a sad video. Fu.

ako neviem, s RB sa uz raz lucil a teraz dost zaostal za ocakavaniami… on ma byt RB za co vdacny (2. sanca), ale RB voci nemu uz podla mna nema co riesit… ako vravim je to uz jeho druha rozlucka… :tipping_hand_man:

a bude nam chybat jeho shoey alebo sirokansky usmev, ale to na f1 nestaci… odkedy to zabalil 1. krat v RB, slo to s nim z kopca…

Nevím přesně o jaké spory šlo, ale hned po druhém závodě se proti Riccimu vznesla ze strany týmu vlna nevole.
Tak brzy se u nových jezdců v týmu běžně nechává nějaký prostor k zaběhnutí, ale Ricci tenhle prostor nedostal.
Myslím, že tam hrála hlavní roli nějaká divná politika.

Nezlob se, ale já si taky nepamatuju, že by měl v McLarenu od začátku nějak špatné zacházení nebo kontroverzi. Ke konci už samozřejmě ano, ale to už bylo proč.

1 Like

Já se přece nezlobím. Nebyly to žádné vášnivé spory, ale mezi řádky bylo poznat, že to není OK. Jednou se o Ricciho otřel Seidl, jindy zase Brown a tak se to míchalo až do doby kdy Ricciho uvolnili nadobro.