Red Bull rozhodol proti Verstappenovmu želaniu. Max nie je spokojný, priznal Marko | Magazín F1 - F1online.sk

Dobře tedy, F1 je jako fotbal. Jsem myslel, že spousta fanoušku se právě nad obyčejné sporty jako je fotbal povyšuje, ale dobře teda. :grin: :sweat_smile:

Na tebe je to moc složitý ráno co?:stuck_out_tongue:

No jo ale v konečném bodování máš z každého týmu dva individuální jezdce, v té kolové bojuješ jako jeden tým, ne?
Můžeš pak namítat, že F1 má PK, ale to i třeba v hokeji nebo fotbale máš naopak i individuální trofeje.

Podle mě jde o vnímání fanoušků a v F1 je masivně komerčně sledovanější PJ, takže bych F1 označil za spíš individuální sport, nicméně s tím velkým dodatkem jak už jsem tu psal.

1 Like

Ne vůbec. Jen jsi mi dal zásadní argument, že samotná F1 se nazývá týmovým sportem.
A dalším týmovým sportem je třeba fotbal, takže F1 se přirovnala k fotbalu. Už mě to je jasné. :slightly_smiling_face:

Tak týmových sportů je x, ale neznameá, že budou vypadat stejně :smiley:

V globálu se jedná o hodně podobné hodnocení.
V F1 je taky podobné hodnocení jako v hokeji.
Nejlepší střelec zápasu-nejlepší jezdec závodu.
Nejrychlejší kolo-nejrychleji střelený gól.
Trestné minuty-trestné body.
Výjezd safety caru-přerušení zápasu kvůli opravě ledové plochy.

Prostě dva zcela odlišné sporty a přesto tolik společného.

Tu to zas vyzerá. Niekto nevie prežiť tvrdenie, lebo práve žijeme v dobe Verstappena a on je tá individualita čo vyhráva. :sweat_smile:

F1 ťažko považovať za kolektívny šport, keďže na trati pretekajú proti sebe jednotlivci a aj keď má tím na trati dvoch jazdcov, tí jazdia tiež proti sebe a nie spolu ako tím.

Zároveň to nie je úplne typický individuálny šport, ale z pohľadu preteku ako takého ide o preteky jednotlivcov.

F1 je súťaž aj individuálna aj tímová, preto máme aj dva šampionáty, no tá individuálna je primárna a prestížnejšia.

Trefne to opísal @tiMur s odkazom na sezónu 2021. Kto ju vyhral? Verstappen. Považuje snáď niekto za hlavného víťaza Mercedes?

3 Likes

Masi, kdo jinej.

6 Likes

Still we cry. :sob:

Ale už som písal minule. Je pozitívne vidieť, že si sa posunul z roku 2012 do roku 2021. :+1:

1 Like

Tak nebreč. Jeden z největších zářezů v historii F1, možná vůbec největší. Nebýt Masiho, tak si Max v AD neškrtl.

3 Likes

Dobře, budu jmenovat další kolektivní sporty a ty řekneš stop až uslyšíš nějaký podobný F1, okej? :slightly_smiling_face:

Tvůj zdroj je wikipedie? :smiley:

1 Like

Pro obyčejný výčet kolektivních sportu abych to nemusel složitě kopírovat odjinud? Ano, wiki je super. :smiley:

1 Like

Můžeš najít stejný seznam, kde je motorismus uvedený jako individuální sport?

a ty mi teď řekneš, proč se dělají týmové foto nebo Max slaví s týmem, když to není týmový sport :stuck_out_tongue:

2 Likes

Bude vtedy u niektorých, ak Norris sa stane tento rok majstrom sveta… F1 je tímový šport. Aj preto na stupni pre víťazov nechýba zástupca víťazného tímu.

2 Likes

2021 to byl největší týmovej výkon v dějinách.

Masi měl stát na pódiu.

3 Likes

Ja by som Masiho po AD postavil pred komisiu, nech vysvetlí svoje pohnútky. A potom pred súd. Nech tam obháji svoje konanie.

2 Likes

To ne. Rovnou bych ho postavil ke zdi bez soudu. :slight_smile:

Sezóna trvá celý rok, nie jednu VC. :grin:

2 Likes