Dobře tedy, F1 je jako fotbal. Jsem myslel, že spousta fanoušku se právě nad obyčejné sporty jako je fotbal povyšuje, ale dobře teda.
Na tebe je to moc složitý ráno co?
No jo ale v konečném bodování máš z každého týmu dva individuální jezdce, v té kolové bojuješ jako jeden tým, ne?
Můžeš pak namítat, že F1 má PK, ale to i třeba v hokeji nebo fotbale máš naopak i individuální trofeje.
Podle mě jde o vnímání fanoušků a v F1 je masivně komerčně sledovanější PJ, takže bych F1 označil za spíš individuální sport, nicméně s tím velkým dodatkem jak už jsem tu psal.
Ne vůbec. Jen jsi mi dal zásadní argument, že samotná F1 se nazývá týmovým sportem.
A dalším týmovým sportem je třeba fotbal, takže F1 se přirovnala k fotbalu. Už mě to je jasné.
Tak týmových sportů je x, ale neznameá, že budou vypadat stejně
V globálu se jedná o hodně podobné hodnocení.
V F1 je taky podobné hodnocení jako v hokeji.
Nejlepší střelec zápasu-nejlepší jezdec závodu.
Nejrychlejší kolo-nejrychleji střelený gól.
Trestné minuty-trestné body.
Výjezd safety caru-přerušení zápasu kvůli opravě ledové plochy.
Prostě dva zcela odlišné sporty a přesto tolik společného.
Tu to zas vyzerá. Niekto nevie prežiť tvrdenie, lebo práve žijeme v dobe Verstappena a on je tá individualita čo vyhráva.
F1 ťažko považovať za kolektívny šport, keďže na trati pretekajú proti sebe jednotlivci a aj keď má tím na trati dvoch jazdcov, tí jazdia tiež proti sebe a nie spolu ako tím.
Zároveň to nie je úplne typický individuálny šport, ale z pohľadu preteku ako takého ide o preteky jednotlivcov.
F1 je súťaž aj individuálna aj tímová, preto máme aj dva šampionáty, no tá individuálna je primárna a prestížnejšia.
Trefne to opísal @tiMur s odkazom na sezónu 2021. Kto ju vyhral? Verstappen. Považuje snáď niekto za hlavného víťaza Mercedes?
Masi, kdo jinej.
Still we cry.
Ale už som písal minule. Je pozitívne vidieť, že si sa posunul z roku 2012 do roku 2021.
Tak nebreč. Jeden z největších zářezů v historii F1, možná vůbec největší. Nebýt Masiho, tak si Max v AD neškrtl.
Tvůj zdroj je wikipedie?
Pro obyčejný výčet kolektivních sportu abych to nemusel složitě kopírovat odjinud? Ano, wiki je super.
Můžeš najít stejný seznam, kde je motorismus uvedený jako individuální sport?
Bude vtedy u niektorých, ak Norris sa stane tento rok majstrom sveta… F1 je tímový šport. Aj preto na stupni pre víťazov nechýba zástupca víťazného tímu.
2021 to byl největší týmovej výkon v dějinách.
Masi měl stát na pódiu.
Ja by som Masiho po AD postavil pred komisiu, nech vysvetlí svoje pohnútky. A potom pred súd. Nech tam obháji svoje konanie.
To ne. Rovnou bych ho postavil ke zdi bez soudu.