Na principu spojení člověka s koněm to nic nemění. Stejně jako pilota s monopostem, který má k dispozici. Rozdíl je že v tom jezdectví/dostizích si ten člověk co závodí toho koně vychová i trénuje. Pilot si to auto bohužel nepostaví.
Pérez je štědře placený Red Bullem, přitom podle některých závodí sám za sebe a přesto ho na trati nikdo nevidí.
Kde jen se v tom NDR stala chyba?
Dobrou kluci, a Puffe ještě jednou všechno nejlepší
Užívej hlavně ve zdraví, bez něj nejsme nic.
Vubec nechapu co to sem motas? Pletes pate pres devate. Ja tu nekde pisu, ze Max nepotrebuje kvalitni nacini? Nebo podporu teamu?
Individualni sport = vitezem je jednotlivec, neboli individualita
Kolektivni sport = vitezem je team, neboli kolektiv
Jestlize vy za viteze sezony 2021 vidite team Mercedes, fajn.
Ja, Toto Wolf, Lewis Hamilton a i Max Verstappen za viteze sezony 2021 povazujeme Maxe Verstappena.
Ja a Max jsme s tim v pohode, Toto a Lewis si mysli, ze vitezem mel byt nekdo jiny.
Osobne si troufnu tvrdit, ze ani Toto, ani Lewis nemaji na mysli team Mercedes.
Je pro tebe F1 kolektivni sport? OK. Dobrou noc.
Tak psal si tu, že by vyhrál i v Haasu, předchvili jsi tu výslovně pochyboval opět nad tím, co je duležitější, jestli technika nebo pilot.
No, je vidět, že náš point si nechytil, já aspon napsal, že váš s definicí individuální sportu chápu (jsem si vědom, že v monopostu nejezdí fotbalová jedenáctka :D), takže nerozumím tomu co mi tu furt cpeš. Pro mě je F1 velmi týmový sport.
Dobrou.
Ak si mal dnes narodeniny, tak tiež prajem všetko najlepšie.
Je to tak.
Aj jazdec si uvedomuje, ze co je v F1 zaklad uspechu…
Ale ze to niekto bere tak, ze jazdec nie je sucast timu, to by som necakal
Este by som doplnil, ze asi nebude nahoda, ze na stupni vitazov je vzdy aj zastupca vitazneho timu a hraju aj 2 hymny.
F1 ma velmi daleko od klasickeho individualneho sportu, dovodov tu bolo uvedenych uz vela.
Ale ako nacrtol uz Hellhogr, pride mi ta debata pomerne zbytocna, uz len samotny fakt ze v F1 sa sutazi o oba tituly (PJ a PK) jasne poukazuje ze ide aj o timovu sutaz, v ramci ktorej vyhra aj jednotlivec. Nie je to iba jedno, ci druhe.
Vsetko najlepsie @PUFF
Tiež som chcel na záver priania použiť tie štrngajúce pivečká, no Puff myslím nepije alkohol.
Hehe, moze si strngnut aj s nealko piveckami
priebezne druhe miesto na najhorsom aute je celkom slusne.
Aby som tuto zbytocnu debatu uzavrel. F1 je timovy sport. PK je zbytocnost a sluzi len na rozdelovanie financi a ako cena utechy ked najlepsej stajni vypali rybnik nejaky sikovny pilot.
Pardon, ale i tady na webu je sekce soupisek týmů F1, a kdo za ten tým jezdí. Nerozumím tomuto argumentu. Ten tym doslova platí za jezdce. Nebo chceš říct, že Max není součástí Red Bullu?
Podle mě teda F1 nesedí ani do jedné škatulky.
Kolektivní sport to z definice není, protože tam není víc sportovců v jednom kolektivu. ( Třeba ve vzpomínaném Le Mans ano) Zároveň ale mluvit o sportu pro jednotlivce nesedí, protože technika dělá větší rozdíl než samotný jezdec.
Takže hezký jste se pohádali a pravdu nemáte vy ale já
Dva jezdci v jednom týmu je málo sportovců? Třeba v kolové ten počet stačí.
V RB mají čtyři sportovce. To už by stačit mohlo, né?