Red Bull rozhodol proti Verstappenovmu želaniu. Max nie je spokojný, priznal Marko | Magazín F1 - F1online.sk

To na věci nic nemění. Jednak uvnitř individuálních sportů můžou být hodnocené i kolektivy podle určitých kritérií (můžou se hodnotit třeba státy atp.), ale pořád není vyhodnocena jako vítězná “dvojice Ferrari”, ale konkrétní pilot.
@Ferda

1 Like

Fakt jo? Ty blaho, vy se se mnou na necem shodnete jo?

Kdyz s vama jeden nikdy nevi.

A hele uz jsi nekdy v posledni dobe slysel, ze by si nejakej cyklista vyrobil vlastni kolo? Tak to vona ta cyklistika taky asi bude kolektivni sport ne?

A co takovej sprinter? Myslis, ze by bez treter vyhral na olympiade 100vku? A kdyz mu ty tretry sije addidas je to taky kolektivni sport, kor kdyz se beha stafeta na 4x100 metru?

Ale nikdo nepopírá, že pilot potřebuje dobrý “materiál”. To není žádná specialita F1, v jezdectví taky sebelepší jezdec bez dobrého koně nic nedosáhne. To z toho ale pořád nedělá kolektivní sport.

2 Likes

Takže jezdec bez týmového vykonu nic nezmůže, ale není to týmový sport?

1 Like

Jistěže není, konečně jsme se domluvili.

1 Like

Nemáš pravdu, protože i PK je odměňován za společné úsilí.
Ale jsou i chvíle, kdy se jezdec může chovat zcela individuálně. Třeba takovým oznámením.

Red Bull sa podľa Verstappena prepadol a je až štvrtým najrýchlejším tímom | Magazín F1 - F1online.sk

To co píšeš si podle mě protiřečí. Jestli tvrdíš, že jezdec potrebuje materiál, který vytváří a připravuje tým, tak se jedná o týmový sport. Rozdíl bych chápal, pokud by materiál byl univerzální pro všechny.

Holka ty ses svata, jinak to nevidim. 🫠

A to platí pro všechny individuální sporty, nebo jenom pro F1? Kolektivní sporty jsou jednoduše ty, ve kterých proti sobě soutěží výhradně kolektivy. To tady není, takže individuální sport. Nic dalšího nemá na označení typu individuální/kolektivní vliv.

Tak vidis, evidentne se vsichni neshodneme. Misto vuz, si dosad kolo, nebo tu malorazku.

Tady aspon vidis jaky intelektualove jste. :rofl::rofl::rofl:

… od jezdců až po inženýry a mechaniky v boxech, trenéra, gumaře, odborníci v aerodynamice, koordinátorku logistiky nebo strojníka. Ti všichni se podílejí na činnosti stajní jako Mercedes, Red Bull nebo McLaren a ukazují, že F1 je především kolektivní sport.

… doporučuji.
https://www.slovart.cz/knihy-v-cestine/hobby/sport/f1-prisne-tajne.html?page_id=34995

3 Likes

Jak to, že není? Vždyť v F1 soupeří proti sobě nejen jezdci, ale i týmy. V tomhle je F1 unikátní.

1 Like

To mě neznáš. Až já se jednou přestanu kontrolovat, dostanu obratem ban do konce života :smile: . Teď Tě tady ale nechám, musím jít žehlit. Ahoj tak za půldruhé hodiny :smile: .

3 Likes

Ale jo mam na mnohem vic, ale na vas mi staci takhle malo. :rofl:

Tobě stačí plácat a shazovat, aby si cítil uspokojení?:thinking:

3 Likes

Nemáš, … a je to vidět :slightly_smiling_face:

2 Likes

Mej se krasne. Za hodku a pul jsem uz bohuzel v limbu. Ty jdes zehlit a ja chrnet. Tady je videt ten obrovskej rozdil mezi pracovitosti zen a lenosti muzu. :wink:

1 Like

V tom nic unikátního není, je to normální pomocné kritérium, tady slouží k rozdělení peněz - proč ne :woman_shrugging:. Týmy soutěží jenom započtením výsledků jednotlivců. Až se budou jezdit v F1 štafety, bude to něco jiného.

Hokejové týmy taky sbírají body za to, že individua odvedou svoji práci :sweat_smile:

1 Like

1 Like