Pohľad na výsledkovú listinu by mohol naznačiť, že problémy Maxa Verstappena zo soboty sa podarilo dostať pod kontrolu. Opak je však pravdou. V kokpite sa opäť poriadne vytrápil a sám celkom nerozumie tomu, ako mohol skončiť tak vysoko.
Ano bol to ozajstny predbiehaci manever a nie rozdiel 20kmh na rovinke. Lujzo nechal otvorene dvere jak na stodole a maxo ich vykopol aj s pantami. Netusim co sa ti nepaci.
Max podal skvelý výkon a stratégovia s posledným stintom to tiež vymysleli dobre i ked im väčšina ani Max neverila. Ale neľúbi sa mi, že stále do éteru púštajú iba negatívne vysielačky Maxove, ktorý vie ako sa má správať dobré auto a preto tlačí na tím ako ho vylepšiť. Pritom sa sťažujú aj ostatní piloti viac ale ich minimálne zverejňujú.
A kola pred tym si zavod nesledoval ? Hamilton bol v zakrutach rychlejsi kazde kolo a na rovinke sa mu nedokazal priblizit. RB mal jednoznacne rychlostnu prevahu s najsilnejsim motorm.
Hamilton bol kolo co kolo v 1s a ani to mu nepomohol na rovinke priblizit sa, nie to este predbehnut.
Takze Verstapenov manever zo zakrytu bola zase jednoducha robota vdaka TOPSPEEDU RB.
Ale viem, fanusikovia z toho budu robit manever mesiaca
Hlavne, ze sa zase cely zavod stazuje na auto a ma ho rychlejsie, ako ferrari a mercedes
to ti je jasne, ze top speed je predovsetkym zasluhou nastavenia. Uz len fakt, ze na Verstappena ziskaval Lewis v zakrutach a stracal na rovinkach indikuje, ze Hamilton isiel s vyssim pritlakom.
Dokonca podla toho co som za tie roky nasledoval vyssi pritlak nastavuju timy, ktore maju obvykle motorovu vyhodu. RB mohol mat najsilejsi spalovak, ten ale tvori nejakych 53% vykonu, kludne mozu 1% na Ferrari stracat.
Ved to iste som napisal hore. Ferrari bolo rychle v zakrutach ‘‘snad nemusim dopisovat, ze mali vacasi pritlak’’ ale na rovinkach sa nedokazal ani priblizit, nie to este ohrozit.
No Ferrari ratalo pravdepodobne s lepsim startom z 1-2 rady, tym padom im pritlak ziskava cas na kolo. Hamilton bol blokovany Verstapenom. Naopak Leclerc sa tak isto dokazal priblizovat, no na rovinke zase tie desatinky naskakali s5, ked Ver potiahol Hamiltona.
To o tom motore RB uz bolo len na odlahcenie, aby sa tu zase nerobilo z Verstapenovho predbiehacieho manevru nieco nadludske, ako to v jeho pripadoch byva. Na rovinke proste letel aj ked isiel sam, nie to este teraz ked sa vytiahol za Beckovym monopostom.