Red Bull „obrátil auto naruby“, ale dostal rovnaký výsledok. Verstappen „bojoval o prežitie“ | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull v Číne zatiaľ nepotvrdzuje, že patrí pevne medzi štyri najlepšie tímy. McLaren urobil tento víkend pokrok a prinajmenšom sa priblížil k Mercedesu a Ferrari na čele, ale Red Bullu to v Šanghaji ani trochu nesadlo. Z výrazu a slov Maxa Verstappena sa dá vycítiť, že nový RB22 trpí množstvom neduhov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/229400/red-bull-obratil-auto-naruby-ale-dostal-rovnaky-vysledok-verstappen-bojoval-o-prezitie

Tak auto je jedna věc. Přeci jenom se to dalo čekat. RBR už asi není na čele ohledně vývoje a s motorem je úplný nováček.

Ale pozitivní je jedna věc. Ne z pohledu Maxe, ale teamu. A to je Isack. RBR má teď dva plnohodnotné piloty. A bude záležet na tom, který z nich auto dříve pochopí a který dá lepší zpětnou vazbu.

Já to vidím pozitivně. Bude to lepší. Mercedes a Ferrari o McLaren nemluvě, to měli minulou éru také složité. Letos jde o to to vydržet. Otázkou je jestli se Maxovi bude chtít.

Já doufám že ano.

2 lajkov

S Hadjarom to vyzera zatial slubne ale este pockajme s nazorom ze maju dvoch plnohodnotnych jazdcov v RB, aj Perez vyzeral slubne a dopadlo to neslavne..najmenej neslavne ale predsa neslavne

To je pravda co píšeš. Ale Perez byl zkušenej pilot, Isack je mladej kluk. Tak snad.

1 lajk

Max byl vždycky bojovník.
Naštěstí to přežil.

1 lajk

To vypada na uzavrenou platformu, navic netrefeny koncept.

Zatial by som bol opatrny a pockal by som este. Vcera bol Hadjar so svojim kolom spokojny, zatial co Max hovoril o jednej z najhorsich kvalifikacii a rozdiel bol pol sekundy.

Dnes opat Max taketo vyjadrenia a Hadjar stale desatinku za nim. Ak ho nedokaze porazit ani teraz, tak kedy? Navyse v pretekoch ten rozdiel moze byt vacsi, tam je Max este silnejsi.

Je to nove auto a Max sa vie adaptovat asi najrychlejsie zo vsetkych. Cim budeme dalej v sezone, tym viac sa moze rozostup medzi nimi zvacsovat a z Hadjara sa moze stat novy Tsunoda, Perez, Albon a Gasly.

Netvrdim, ze ho Hadjar nikdy neporazi a automaticky dopadne tak zle ako jeho predchodcovia, no aby sme mohli hovorit o dvoch plnohodnotnych pilotoch, tak by ho mal porazit aspon 1x z 2-3 pretekov a inak vozit priecky tesne za nim.

Takze uvidime.

Podľa mňa zatiaľ Hadjar maximálne napĺňa čo sa od neho očakáva. Je blízko Maxa a keď vypadne vie ho zastúpiť. Uvidíme čo bude ďalej, za mňa však zatiaľ úplne iný level ako Tsunoda a Lawson.

6 lajky

Nejlepší pilot galaxie končí na hraně desítky, co to je?

3 lajkov

Jak jsem psal už výše Jurajovi. Je to co píšete možné, ale teď to vypadá dobře. Ve sprintu nebýt rány od Kimiho, tak by dojel zcela určitě před Maxem. Kvalifikaci má spolehlivou a drží se v závěsu za jedním z nejrychlejších na roštu, pokud ne vůbec nejrychlejším. A to ve své druhé sezóně. Za mě vynikající výkon.

A jak píšeš, vše rozhodne adaptace. Maxova řeč těla nevypadá dobře a pokud nebude chtít, tak se jeho pozornost přesune jinam. To je reálné riziko.

:grinning_face_with_smiling_eyes: :wink:

Konecna, rucnicek.

1. miesto je poriadne za hranicou desiatky. Až také velebenie Fernanda nie je na mieste.
1 lajk

Tohle je článek o Verstappenovi.

3 lajkov

Teď je ještě brzy dělat závěry, ale i Maxovi se může klidně stát, že mu auto nesedne. Na tom nic není a taky to umění pilota nijak neumenšuje. Ono se to celkově může zajímavě vyvíjet, mělo by v dohledné době začít působit několik faktorů - očekávaná úprava pravidel v rámci možností, pokračování ve vývoji v týmech a adaptace jezdců na nové způsoby pilotáže. Těžko říct, co z toho ještě bude :smile: .

2 lajkov

Předtím měl nejlepší pilot galaxie vůz na úrovni Haasu.
Tento vůz je až za Cadillacem, takže z jeho strany to je heroický výkon.
A ještě to přežil!! :slight_smile:

3 lajkov

Přesně, ještě si počkáme komu to nesedne. Max si zatím plní svoje, ale tohle mu evidentně nevyhovuje. A asi ani Charlesovi.

Jsem hodně zvědavá, na jakých změnách se týmy s FIA dohodnou, když se nám tak pěkně rýsuje delší pauza po Japonsku. Docela dobře zatím jezdí Lewis, zvlášť po loňské katastrofě. Kimi je pro mě zatím mírné zklamání, dělá dost chyb. Ale třeba to zítra dá start-cíl :slightly_smiling_face: .

Verstappen predvádza rovnaký prd, ktorý predvádzal pred groundeffect érou.

Tak Lewis má takový hladký způsob jízdy. A pneu taky vždycky uměl šetřit. A asi není takový tlak na surovou rychlost (to už asi Lewis nemá). A v osobních soubojích (pokud útočí), tak je Lewis taky dost schopný.

No a pokud platí to co popisoval Charles, tak tohle rozhodně Maxovi vyhovovat nebude. Pokud k úspěchu vede pomalejší jízda podle algoritmu, tak potěš koště. Doufám že tohle nevydrží.