Red Bull o motorových trikoch: Sme presvedčení, že všetko robíme legálne | Magazín F1 - F1online.sk

Prvé predstavenia monopostov a pohonných jednotiek bývajú plné nudných PR fráz a korporátnych sloganov, no v Detroite to tak rozhodne nevyzeralo. Technický riaditeľ Red Bullu Powertrains Ben Hodgkinson hneď pri prvej príležitosti hovoril o čerstvej kontroverzii na motorovom fronte a kompresných pomeroch. Odkázal, že zo strany súperov je to “veľa kriku pre nič”.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/224443/red-bull-o-motorovych-trikoch-sme-presvedceni-ze-vsetko-robime-legalne

Další doučování fyzikálních zákonů pro poškoláčky? :smile:

To by se ti líbilo, kdyby ti někdo vysvetlil, že stanoveny poměr 16:1 je stanoveny a ne jen pro tvoji představu, aby se pak mohl hned změnit

Zatím prsty ukazuji kyšky lišky na poškoláčky. :smiley:

Maju 1:16 pocas trvania celej sutaze ako je to v pravidlach ?

Situs řikal že to nebudou používat…a nekecal, jen zapoměl dodat , že jen při pokojové teplotě :smile: :slightly_smiling_face: :upside_down_face:

100% tně, vždycky když to pujdou změřit , tak to bude 16:1 Jak v pátek, tak v sobotu , tak v neděli.

Dopadne to dobře , Honda s tím taky počítá…poslal jsem jim scénku z gymplu o mostu ve Všenorech a docvaklo jim to.

To je ten, co si hraje na Cowella? :grinning:

Budeme mat zase umelinu? 6 nasobneho?

Situs vravel, ze sa japoncom kov neroztahuje.

az nato, ze v pravidlach to takto nie je.

Chlubí se cizím peřím?

A asi to všechny nenapadlo, Honda, Audi, Ferrari a Hogr z toho dělají stojky a vytáčí je to do vývrtky.

Ideu priniesol niekto z Mercedesu, ale implementaciu maju vlastnu.

každý motor má za prevádzky viac ako 1:16,tak tu už nekňučte…

Myslim ze nie je pre Mercedes to prehodit na minimalne rozpinavy material.
Tak ako nie je pre Ferrari prehodit to na maximalne rozpinavy material.
Stane sa bude jedno, alebo druhe.

ja si myslim, ze v tom je o nieco viac ako “prehodit material”, ale nie som materialovy inzinier…

Ja si myslim ze je to najmenej.
Maju predpisane zmesi z coho to môzu a nesmu robit.
Maju a mali vyrobene rôzne alternativy z rôznych materialov - testovali a merali to tisickrat, toto nie je pre nich problem.

Moja hypoteza je, ze vyrobcovia maju problem s palivom, nie ze by nevedeli nadizajnovat motor tak aby sa v prevazdkovej teplote zvysil kompresny pomer.
Mercedes nasiel sposob ako zvladnut nove palivo lepsie a tym padom mohli investovat usilie do zvysovania kompresneho pomeru.

:jp:

1 Like