Súhlasím so všetkým. Lawsona mali usmerniť a nie, že takéto kecy bude mať von.
Chlapci, ved prave, ze to bolo az PO VC a nie pred a Ric sa tam v naznakoch musel lucit sam so slzami v ociach…
Ale OK, vam sa to paci, mne nie, ide sa dalej…
Nenazval by som to, že sa mi to páči, skorej mi je to ukradnuté a nepotrebujem z jeho “nerozlúčenia” robiť drámu. V tej jednej časti stále s tebou súhlasím - mohli to oznámiť “skôr”.
Koplo sa vela jazdcov preč a nerobili ani donuty ani nič a ich vykopnutie bolo omnoho horšie (doslova z jednej VC na druhú), tu sa o jeho odchode či sám Ricci alebo novinári/Marko vyjadrovali snáď od polky Júna.
Až zajtra odíde Verstappen a bude to oznámené takto sucho, tak to bude prúser. Ale Ricciardo bodol kudlu do chrbta, potom sa priplazil jak pes a nakoniec nič neukázal.
Ale v pohode, každý to vníma inak
Mne to logiku nedava, chcu ho ako ambasadora, maju dobre vztahy tak naco by to takto robili? Nechapem co z toho maju.
Trošku přehnané reakce, však mu umožnili zajet na rozloučenou na chvostu nejrychlejší kolo, víc už není
Znacnu cast sa uz venujes jeho posobeniu a samotnemu “vyhadzovu”. Ten od prveho komentara explicitne zamerne nekritizujem, ale jeho formu a nacasovanie, co sme sa nakoniec viacmenej zhodli…
Ak bol Daniel uz slaby zradca, tak o to vacsia chyba RB bola, priplazeneho psa brat. To, ze sa o to usiloval on, je normalne ako u kazdeho jazdca, vziat ho vsak nemuseli.
No vzali ho a mohli sa rozlucit dostojnejsie.
Kiez by uz takto mohli rozhodnut aj o Perezovi, ale ten je asi lepsi nez Ricciardo
Ale jedine s donutom, videjkom a rozhovorom!
No na to porovnanie komunikacie ich odchodov budem naozaj zvedavy
Aj ked zasadny rozdiel zrejme bude, ze jeden odide pocas sezony a Perez “vdaka vykonom” asi odide medzi sezonami
Nevidím moc priestor na Perézov odchod aktuálne, či už vzhľadom na moju teóriu financovania od RB HQ alebo aj na potencionálneho kandidáta či už z pozície “swap z VCARB” resp. nejakú akvizíciu.
Biju sa vo mne 2 nazory.
Na jednu stranu s tebou “technicky” (sucasna realita) paradoxne suhlasim, na druhu stranu je to pre mna zo sportovej stranky absurdna situacia.
Tsunoda sa od minulej sezony zlepsil, Ric od neho nebol daleko, dostal padaka pocas sezony za vykon, no Perez sa tam v Acku (kde by mali byt ti naj) kvoli peniazom drzi, co je tiez smutne…
Treba si uvedomit, ze era skoncila. Neodisiel len Newey, odisla cela generacia ludi. Dva roky uz necitam nic ine, len ako Aston, Mercedes, Ferrari a McLaren podpisali nejake eso z Redbullu.
Redbull potrebuje prejst tranformaciou na malu sportovu automobilku. Horner to podla mna je schopny spravit, otazny je apetit majitelov Redbullu.
Éra Redbullu ještě nezačala, nebo možná je v počáteční fázi.
To nejzajímavější přijde za cca dva roky, ohromná jízda…
Chybí vám představivost, invence, vášeň, soutěživost a instinkt.
Nejspíš jste jenom Kubalovo algoritmus.
Napísané o neštandardnom konci Ričiho už bolo dosť, tak nechcem mlátiť prázdnu slamu (aj keď som tiež sklamaný ako to (ne)urobili…).
Ale taká poznámka. Ricciardo má zmluvu s VCARB na celú túto sezónu!!! Tak ako mohli Lawsonovi sľúbiť minimálne 5 VC v kokpite???
O.k. povedzme, že Ricciardovi dali do zmluvy výkonnostnú klauzulu.
Takže analýza jeho výkonnosti už bola vykonaná (ako potvrdil Lawson), tak mu malo byť oficiálne oznamené, že ju nesplnil a končí kontrakt. Nie že ho nechajú sa po VC psychicky zrútiť, lebo chudák netuší či bude v Austine, či nie.
Inak, neviem či si toho Lawsona až tak cenia, aby sa museli takto správať a vrhať zlý tieň na celý Red Bull a v podstate aj na Lawsona. Veď kľudne ho mohli podpísať na 2025 a Riči mohol dojazdiť sezónu. Určite by sa z Lawsonom dalo dohodnúť. Predsa v prvom rade má kontrakt na 2024 Ricciardo!!.
No ak ich chceli ozaj prehodiť, stačilo Ricciardovi dopredu oznámiť že kontrakt končí, poďakovať mu a dôstojne sa rozlúčiť. Čo by ich to stálo? Nič. Ba boli by tam pekné emócie, rozlúčka s “našim” Danielom, ktorý nám bude ďalej robiť maskota.
Takto z toho celého iba zostala zlá pachuť pre všetkých zúčastnených a aj pozorovateľov.
tu samozrejme pravdu nemas, ale beriem to tak, ze si taky typ co slovickari a musi byt vzdy v opozicii.
Historia RB v F1 este nie je uzavreta. Ako sa to vyvinie do buducna neviem, v kazdom pripade RBPT je nova kapitola.
Zarazajuce je, ze ho v tomto bolo treba usmernit. 22 rokov uz je dost na to aby vedel, co sa hovori a co nie.
Ale na druhej strane je vidiet, ze je to proste zrejme neustrazene. To ozaj Lawsonovi nikto pred tymi dvoma tyzdnami nepovedal “pocuj, Ricciardo konci, po Singapure nastupis ty, ale nikomu ani slovo, keby nieco, rozhoduje sa az po Singapure”. Spoliehali sa na to, ze to pochopi z kontextu? Ked pozeram na to co Lawson hovori, nevylucil by som ani ze to bol on, co to naznacil Ricciardovi, ze preteka posledny krat a z toho vznikol cely tento shitstorm, lebo Ricciardo sa tam rozplakal.
Mne osobne je to jedno, ja v tom nevidim ziadnu velku dramu. Neviem, ci je celemu RB nejake PR u zadku, ale taketo veci len davaju prilezitost si do nich zadarmo kopnut, ako mozme vidiet miestami v tejto diskusii. Ak im to ukradnute nie je, aky maju imidz, mali by si taketo drobnosti trochu viac strazit.
Nehnevaj sa ty, ale PR je jedna z prvých vecí, ktoré by mal tím riešiť.
Posledné preteky v F1 jedného z najúspešnejších a najpopulárnejších pilotov “rodiny” RBR je dosť veľká udalosť. A je úplne jedno aké výkony podával posledné mesiace, či roky.
Zachovali sa ako úplní mantáci. Keby to spravil Frank Williams, ktorý mal pilotov niekde za poslednou šróbou v aute, tak dajme tomu. V slušných “rodinách” sa to ale robí inak.
A ťažil by z toho hlavne Red Bull. Myslím, že Ricciardo je dosť veľký profesionál, aby tú rozlúčku zvládol a Red Bull nepoškodil (čo mi príde ako jediný racionálny dôvod – že sa tohto báli a tú rozlúčku / oznámenie Lawsona radšej nechali vyhniť).
Na jednu stranu chcete pilotov, čo majú vlastný názor a teraz voláte po “usmerňovaní” Lawsona.
Tak to beru, to dává smysl.
Ano, rbpt bude nová kapitola.