Red Bull môže skončiť ako Williams, hovorí Montoya | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 stojí na prahu jednej z najväčších zmien pravidiel za celú svoju 75-ročnú históriu. Nezmenia sa len autá, ale aj pohonné jednotky, takže zmien a neznámych premenných bude viac než obvykle. To môže výrazne zmeniť rozloženie síl na štartovom rošte a uvedomuje si to aj Juan Pablo Montoya.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/196961/red-bull-moze-skoncit-ako-williams-hovori-montoya

Já věřím že Mclaren zase udělá nejlepší auto, přinejhorším konkurence schopné…motor bude stejný s Mercedesem, takže nehrozí to co v roce 2014, kdy dostali mapu motoru která se používala pro trening a oni s ní jezdili v závodě.

Proslýchá se , že opravdu RB má s motorem nic moc výsledky, ale jasno bude až příští rok na roštu.

RB to s motormi zabali a prejde k Honde, to nebude problem.
Je paradoxom, ze Hodna ktora RB vyniesla na vrchol ich v podstate zarezala.

Toto je posledna sezona Verstapena v RB. Uz hlada fleka na buduci rok v medaku. Russell to ma uz spocitane…

ja to vidim, ze velke spekulacie ohladom maxa, ale velka sanca ze nikam nepojde ak bude hamilton v novom time podavat vykony, ake podava. a zas horner to vie spravit tak, aby sa v dolezitych chvilach hovorilo len o tom, ako dolezite je, ked je jazdec zzity s autom a ze to casto nemusi sadnut, ved pozrite na ferrari a blabla.

Jestli skonci VER celkove ctvrty tak pristi rok uz do auta nenasedne, pujde tam Hadjar a zacnou stavet tym odznova.

Vsetci maju obavy, ze RBPT postavi slaby motor, ale podla toho ako to teraz vyzera, tak mam skor obavu o auto ako o motor.
RB musi zainvestovat do veterneho tunela a to potrva. Ja myslim, ze RB fanusikov caka post, ci uz s Vestappenom, alebo bez neho.
Keby to tak bolo, tak by som si zelal, aby Vestappen skoncil niekde inde, kde bude mat sancu na vitazstva, nech je naco pozerat.

Len by som poopravil, ze to nie su obavy o motor RBPT, ale zelania aby postavili slaby motor. Ako prvi kricali, ze vykon na rovinkach stacit nebude, teraz po xy mesiacoch si to vsimli aj ini. Z toho vychadza, ze oni si domace ulohy spravili najskor, len to kazdy bral ako nejaku vyhovorku.

Urcite by som si na nich nestavil, ale predsalen po Honde prebrali dost ludi a do toho projektu supli dost penazi, takze by som ich len tak lahko neodpisoval.

1 Like

Ono staci aby zabralo Ferrari, RB fans jsou jen frustrovani Ferrari fans, az tak je to jednoduchy. Neumim si predstavit ze nekdo normalni fandi Red Bullu a VER.

motor bude slaby to je iste a ak sa k tomu pridaju problemy s autom tak to bude pre rb katastrofa

moj predpoklad je, ze M, F a H budu na tom motorovo ± rovnako, nieje velmi dovod si mysliet, ze niekto z tejto trojice uplne uleti ci uz na jednu, alebo druhu stranu a za nimi bude s velkym odstupom dvojica motorovych novacikov

aj keby rb postavil spickove auto tak s gp2 motorom bude mat problem postupovat do q2

v com ich honda zarezala? ze sa rozhodla odist a ze sa rb namiesto hladania noveho dodavatela rozhodol, ze si dokazu vlastny motor vyrabat sami?
a ze ked honda zvratila svoje rozhodnutie odist z f1 tak rb uz nestal o dalsiu spolupracu? ved keby rb chcel tak honda by ostala s rb aj dalej a nesla do astonu, lenze rb ked zacal investovat do rbpt a na vrchole slavy si mysleli, ze zvladnu vsetko a tak uz nemali zaujem o pokracovanie spoluprace s hondou

Kdybych věděl jak, tak bych si tohle vlákno uložil.
Jednou, a nebude to dlouho trvat, se Vám budu hodně smát.
Pište dál své předpovědi o Redbull motoru.

Panikaříte jak malé holky :grinning:.

1 Like

samozrejme, kazdy ma svoj nazor. Moj je, ze vsetko to budu GP2 motory.
Momentalne Marko hovoril o velmi specifickych cislach, ze RBPT straca na Mercedes do 10 koni v ICE 5 v kers, alebo naopak. Proste sumar bol asi do 15. Beriem to so stipkou soli kedze este mame niekolko mesiacov intenzivneho vyvoja. Audi ma problemy so syntetickym palivom, ale mozno to do zaciatku sezony vyriesia.

Svoje zohra aj spotreba, alebo celkova drivability. Piloti si budu musiet zvykat. Cisty vykon nemusi hrat prim.

Nikdy som nejako specialne nefandil Ferrari. Ako doprial by som im nejaky uspech. Uz to bolo skoro 20 rokov.

1 Like

Je nam to jedno.

Ted je na tahu Ferrari a nemyslim ze jsou v nejake extra nevyhodne pozici, nekdy je lepsi utocit zezadu, motivace nastavena naplno.

Každý môže skončiť ako Williams, tak ako sa to stalo Mercedesu 2022.

Zatiaľ sú to len dohady a áno, papierovo najväčším favoritom je Mercedes, ale reálne nikto nevie ako je na tom ten druhý. Ani sám Mercedes v 2014 neveril ako veľmi sú popredu oproti ostatným.

ako moze helmut vediet aky vykon ma konkurencia? to mu akoze wolff prezradil ich cisla?

spotreba bude klucova, ale tam tiez budu dominovat terajsi motorari

…rok je dlhá doba,a týchto akože zaručených,úvah tu bude neúrekom,:thinking::racing_car: