Red Bull a Honda predlžujú spoluprácu do roku 2025 | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď Honda oficiálne opustila Formulu 1 už minulý rok, neoficiálne zostane jej súčasťou až do sezóny 2025. V spoločnom vyhlásení s Red Bull Powertrains v utorok oznámila, že predlžuje spoluprácu s červenými býkmi, ktorá sa mala oficiálne skončiť už na konci ročníka 2023.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/72902/red-bull-a-honda-predlzuju-spolupracu-do-roku-2025

Musi im byt dobre luto, ze tento rok nemaju logo na aute.

2 Likes

Vzťah RB - Honda, to je pekná fraška. Najprv sa melodramaticky rozchádzajú a potom si prisahajú vernosť až za hrob. Honda to pred dvoma rokmi sa zle vyhodnotila. Teraz by mala reklamu ako nikdy…

preco fraska? vyhrali pohar jazdcov. Honda je velka automobilka a je normalne, ze je vedenie roznorode s roznymi nazormi na angazovanost v projekte F1. Pokial sa pamatam tak rozhodnutie predstavenstva bolo 50/50 a rozhodol CEO (ktory mimochodom uz nie je pri kormidle)
Na ich rozhodnutie mal nezanedbatelny vplyv aj fakt, ze nevideli zmysel v minani horibilnych sum na vyvoj drahej F1 PU. Paradoxne vdaka ich (planovanemu) odchodu z projektu F1 doslo ku zmrazeniu PU a tym padom k vyraznemu zlacneniu celeho projektu.

2 Likes

Tys tam byl jako člen představenstva jo? :joy:

Takže co, má RedBull tu svojí motorárnu nebo to má jen na obcházení rozpočtového ztropu a na zkrytí položek. :laughing::sweat_smile:

Preco fraska? Honda musela odist, inak by tie motory nezmrazili. Zmrazili to na zaklade toho, ze Honda odisla/povedala ze musi odist.

Povazujem za hlupost, ze si aspon nezaplatili/nevyziadali za prenos technologii napis “Honda” na zadnom kridle, potom by sa machrovalo lepsie, ked si mozes vsade vylepit vitazny monopost RB na ktorom jasne svieti Honda, alebo to mali skusit spravit “nacierno”, odist ako Honda a tie iste motory “predavat” RB ako Acura - spravit sa uplne novym dodavatelom(ake take plus na trhu v USA), ale samozrejme nikto nevieme, ci sa to vobec dalo. Kazdopadne, Japonci su markantne ini, tazko sa chapu. Kedze sa vsak Honda nemusela s nikym spajat ci nechat sa kupit - osud ktory postretol drvivu vacsinu automobiliek - ocividne vedia, co robia aby prezili.

Ktovie co bolo v pozadi, najnepochopitelnejsie pre mna je, ze RBPT dali japonci vsetku svoju technologiu s ktorou sa roky natrapili a teraz sa Porsche dostane k celemu ich dusevnemu vlastnictvu, o ktorom sa rozhodne neda povedat, ze bude o par rokov nerelevantne. Pochybujem, ze by to mali vyriesene tak, ze do RBPT posielaju rozobraty motor a tam to len skladaju, vlastne nic poriadne nevedia a Honda si svoje tajomstva strazi.

necakam o nic vacsie ci mensie cachre ako robi Mercedes pod svojou strechou.

win - win pre obe strany. Red Bull si podľa mňa nebol na 100% istý či by to už tak relatívne skoro rovnako zvládali aj bez Hondy, Honda bude zase rada že si predĺži pôsobenie v F1. Je to škoda že “odišli”, na druhej strane ako už bolo spomenuté, bez toho by sa nič nezmenilo.

1 Like

On to nezvládne sam ani tak. Honda je teď pokryje a 2026 přijde Porsche.
Jen tak ze srandy tam akcie nekupovali.

Moc veliké sousto. Nebo plán jak rozdělit rozpočty.

Preto je to win pre Red Bull že nebudú tam mať to prázdne okno 2 roky čiže im to zaručuje dobrú stabilitu.

1 Like