Ralf Schumacher si myslí, že problémom Aston Martinu je Lawrence Stroll | Magazín F1 - F1online.sk

Prosím pěkně, jak vidíš co udělal AM za šrot, když neměli možnosti si ověřit aero a šasi stránku monopostu v testech? Máš přístup k datům, co nemají ani odborníci? Díky předem za odpověď

3 lajkov

šrot a napravit

1 lajk

27.6.2024

Jo takhle, no tak to jo. I když s tou rychlostí nevím, oni na ně ostatní nebudou čekat. Jistě, třeba se podaří vylepšit motor, ale malý prostor pro něj pořád zůstane. Pak taky převodovka, rychle opravíme. Já na to koukám hodně jednoduše, utkvělo mi z Eiskingu po prvních testech v Barceloně, když AM představil svoje přelomové aero. Snad jsem si to nevysvětlila špatně - všechny prvky (nebo většina) už byly viděné, ale ostatní od nich couvli. Zase jsme u toho - koncept zero podst taky měl fungovat a nefungoval. No ale uvidíme, zhoršit se nemají kam.

1 lajk

A tak na co to bude stačit je věc druhá, to už není jen na nich. Můžeš bejt výbornej, ale když to někdo udělá ještě lépe než ty… tak s tím nic nenaděláš.
Já měl hlavně na mysli, aby začli normálně jezdit a fungovat v módu F1.

1 lajk

Honda provádí své virtuální testy motoru, podvozku a převodovky v Sakuře, nikoli v Aston Martinu – zatímco většina špičkových týmů si je dělá interně nebo je zadává specializované společnosti, jako je AVL v Rakousku.

„Kdyby se to dalo očekávat, řešili bychom to dříve,“ řekl Takeishi.

Situace se bohužel vyvinula vážným směrem."

Watanabe řekl: „Očekávali jsme určité vibrace od dynamometru skutečného vozidla, ale skutečné hodnoty předčily očekávání.“

Ta samá chyba - viz 2017 … např. Mclaren byl 14 dní v AVL, než jel do Barcelony 2026

1 lajk

Když se někomu Aston nelíbí, nemusí se na to dívat :squinting_face_with_tongue:

1 lajk

Koho zajímá Melbourne? F1 oznámila, kde bude v úvodní Velké ceně Austrálie umístěn režim pro jízdu na rovince a detekce předjíždění:

• PĚT zón pro přímý režim - Zatáčka 14-1, Zatáčka 2-3, Zatáčka 5-6, Zatáčka 8-9, Zatáčka 10-11
    • Bod detekce předjíždění - Zatáčka 14
1 lajk

Jsi spokojený s odpovědí? :sweat_smile:

1 lajk

Když nám se Aston varieté docela zamlová.
turtle

image
Zdá se, že se teď úplně zastavila.

AN asi opravdu po Hondě chtěl zkrátít celkovou délku motoru a asi se to prozatím nepovedlo.
Oni to napraví…

Aston začal blbě no…ale on si o to asi svým způsobem řekl, když šel takhle natvrdo do extrému, bez příprav a kontrol. Všechno na hraně a to i času.

No, já snad ani nevím. Možná to opravdu rychle opraví a všechno začne fungovat, ale oni by prostě měli být už jinde. Ne na samotné špici, ale ve slušném lepším středu určitě. Se vším co mají k dispozici by měli jednoduše odvést lepší práci, když chtějí být v F1. Jo, stane se, každý tým může trefit vývoj špatně, ale tady jsme zatím za neuvěřitelné peníze viděli jednom dvakrát copy paste. Zbývá si jenom představit, jak by s takovými prostředky pracovala původní sestava FI.

1 lajk

A tak tohle při extremních věcech stát může a pokud to jen vyladi a nebudou nic moc muset měnit, tak z toho pak mohou těžit. Je to jenom o tom čase…

Zdá se, že Adrian dobu zkracování přehnal až moc. Podle prvotních informací se Astonu všechno přehřívalo a tam je myslím počátek všech problémů. A vibrace? Jak může vibrovat motor při 10 000 otáčkách? Vrnět ano, ale vibrovat?

Tam šlo tuším o baterii, ta se ničila..ne o motor… Brzo se dozvíme…

Zatím má Aston asi problémy všude. Ani továrnu ještě nemají vyladěnou.
Pádím. :ping_pong:

1 lajk

Jj , mají práce jak na kostele.

Uvařená kyselina?

JJ , vypadá to tak. Kdyby pustli motor vice, asi by potřebovali novou baterku na každé 1 kolo.

Něco je tam blbě…

Honda již dříve uvedla, že Aston Martin chtěl zkrátit celkovou délku motoru a zabalit ho vedlo k revizím většiny periferních zařízení motoru a způsobu jeho integrace do vozu.

Design motoru se měnit prý nemusel.