Ralf Schumacher označil teórie o uprednostňovaní Norrisa za „totálne sračky“ | Magazín F1 - F1online.sk

Lando Norris dostal na horúcej mexickej pôde poriadne studenú sprchu. Bučanie domácich fanúšikov po jednom z najlepších víťazstiev v kariére by zasiahlo aj skúsenejších a odolnejších borcov než on. McLaren i jeho jazdci v poslednom období zápasia s divokými špekuláciami, ktoré hraničia s konšpiračnými teóriami.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218138/ralf-schumacher-oznacil-teorie-o-uprednostnovani-norrisa-za-totalne-sracky

Zajímavé, že na Emila bučí zcela vyjímečně a přitom používá výhod týmové režie už od oznámení odchodu Ricciarda do Renaultu.

To je úplně jednoduché. RB netvrdí, že je ke svým jezdcům super spravedlivý, naopak McLaren se stavil na morální výši tím, že podle svých slov najal ty nejlepší dostupné jezdce a chová se k nim super spravedlivě. A realita je taková, že po série různých režií je spíš k smíchu.

3 Likes

Jenže my neznáme mnoho důležitých informací.
Nevíme jestli se někomu třeba nepřehřívá motor, převodovka, baterie, gumy. Nevíme přesně v jakém stavu má jezdec pneumatiky, nebo množství paliva.
To jsou jen základní faktory a přesto moralizujeme jak je ten zlý McLaren ke svým jezdcům hloupě ukrutný.

2 Likes

tak to skus aplikovat na kazdy tim nie len kde sa ti to hodi :wink:

1 Like

Nebo je to taky trochu tak, že si velká část lidí vybrala nového hrdinu. Začalo to už vloni při očekávání, jestli se podaří sundat Maxe, a Landovi se to nepodařilo (z různých důvodů). Teď to vypadalo na spanilou jízdu Oscara, a ta se zadrhla. Tak se hledá spiknutí a normální důvody, včetně běžného zakolísání formy, nemají moc šanci.

2 Likes

A letošní Monza byla o něčem výše zmíněném? Já bych řekl, že spíše ne a když jsem to viděl, tak mě krvácely oči :grinning: Obecně vzato už nemůže být náhoda, když tolik lidí rozporuje kroky McLarenu. Ale nechci to tady zase rozdmýchávat, protože je diskuze zase jen dokola stejné argumenty

3 Likes

Dejve nebuď slušnej a napiš to

1 Like

Monza bola o tom, že Lando bol pred Oscarom, tým pádom mal “právo” na lepšiu stratégiu, tzn. ísť do boxov ako prvý, ale zjavne čakali, či motyka nevystrelí a nebude SC alebo VSC, preto Landovi povedali alebo sa ho pýtali, už presne neviem, že pôjde prvý Oscar, ale že nebude žiadny undercut, ale prišla chyba v boxoch a dostal sa až za Oscara, tak ich vymenili, that’s all

1 Like

V klidu hoši, každý má nějaký názor na danou věc, ovšem nemusí to mít s realitou vůbec žádnou spojitost. 10 lidí kouká na jednu situaci a každý opravdu vnímá , cítí či ji popíše jinak. Je to o typologii osobnosti, viz studie C. G. Jung , empatie, vnitřní logika , souzení druhých dle sebe, aniž bych to tušil h-ajzl h-ajzla vždy vidí…a o tom to celé je, každý to má jinak. Přesné porovnávání bez znalostí vnitřních pravidel dotyčných , patří do Mateřské školy , nakonec někteří se vývojově v tomto stadiu “zasekli” , nejsou duševně celiství a celý život tu celistvost hledají. Bohužel ne u sebe, ale přesvědčují o tom druhé…nejhorší jsou ti, co jsou obecně hodně viditelně nad věcí, hrají to…ale jak je dostaneš pod tlak reality, či kritiky, tak kolabují a nejsou ochotni přijmout odpovědnost za své chování. Takže pindat můžete dál. :wink:

… a neměli se teda na to optat spíše Oscara? Hele, Lando pojede až po tobě, získá tím výhodu kdyby vyjel SC nebo VSC ještě o kolo déle a navíc tím získá ještě výhodu když se mu něco pokazí neb ty to budeš kompenzovat. Na to by odvětil: To jste se zbláznili ne? Ať teda jede normálně jako první. Ale dělá nám obavy Leclerc který se přibližuje. Však tady kroužíme asi 50 kol nebo kolik tak to načasujte a kde je problém :smile:

1 Like

Já myslím že to tam komunikačně mají zvládnuté ač i s chybami velice slušně. Komedii z toho dělají jako vždy novináři, ti potřebují příběh.

Ale no tak, oni si ten příběh nevymysleli, McLaren jim ho přeci naservíroval. Mluvím o Monze, ne nějaké spekulativní sabotáži či tak.

2 Likes

A to si nechcem predstavit , ak by v Holandsku vypadol Oskar , to by boli reci o sabotazi a o tom , ako mu umyselne poskodili motor . Jednoducho ludia hladaju senzacie tam , kde nie su

Tohle má dva rozměry. První je to, že jezdci McLarenu mají povoleno jet jinou strategii a dostat se jinou strategií před týmového kolegu viz Maďarsko. Proč teda musel Piastri čekat na to, jak se rozhodne Norris s čekáním na zázrak v podobě SC? Proč nemohl zvolit jinou strategii?
A druhá věc je, že Piastri se dostal před Norrise né kvůli undercutu ale kvůli pokažené zastávce. Opravdu budeme kompenzovat všechno tohle? Mě už to příjde absurdní.

PS: Já si nemyslím, že McLaren jede na Norrise. Akorát když se v tom babráš do takového detailu jako to dělá McLaren a zároveň né úplně transparentně, tak to vzbudí podezření a nevoli.

4 Likes

Co dělá Mclaren, není tvoje starost a ani moje. Je to jejich věc jak věci dělají. Oni závodí…

… a máš to :stuck_out_tongue_closed_eyes:

2 Likes

Jako komentovat to může, abych to upřesnil. Vždycky když děláš support dvěma jezdcům, vznikne nějak nespravedlnost, či výhoda. To nejde vyřešit. Vždycky najdeš nějakou hnidu a ty konkrétně to tak děláš pořád, ty je hledáš. Jsi tak nastaven , chápu to, ale je to tvoje ztracená mise, iluze 100 % spravedlnosti.

Je taky potřeba akceptovat, že jezdci bojují nejen mezi sebou ale i s dalšíma jezdcema, takže rozhodování má více rozměrů, v daném čase.

Však jo, já to nechci McLarenu zakazovat. :grinning:

A upřímně, i kdybych tady psal o tom, že by McLaren měli potrestat za jejich chování k jezdcům, tak je to jenom anonymní plácání na internetech :grinning:

1 Like

Já jsem s tím jak u Mclarenu preferují oba dva jezdce spokojen, je to pohár jednotlivců, i kdyby měl vyhrát nakonec Max !! Jsem hrozně rád, že druhý jezdec RB nemůže Maxovi pomáhat. To by nebylo fér.

Někteří lidé nebudou nikdy spokojený…pochopitelně k jejich smůle, jen furt ukazovat na druhé…