Ralf Schumacher: Norris ešte nie je pripravený | Magazín F1 - F1online.sk

Vsetci tunajsi experti maju 0 (slovom nulove) skusenosti s jazdou v F3, F2 alebo F1 monoposte. Rovnako 0 skusenosti maju s fungovanim timu. Mozno niekto ma nejake skusenosti z prace v F1 time, to je zname. Teda tu su len velkohubi odbornici. Este aj Pepik Kral alebo ten Stanek ma o hooodne viac skusenosti ako ktokolvek tu.
Jedna vec je nieco si nastudovat a druha to aj zazit. Takze netreba sa tu hrat na viac nez na co mame. Ralfik, Britney aj Jacque predsa len viac vidia do toho. Este aj Davidson, ci Candhok toho vedia viac.To su fakty.

2 Likes

Nic z toho nepopieram, no bohuzial za Schumacherove skusenosti prilis neodzrkadluju v jeho praci komentatora. Ja mam tu smolu, ze ho kazdy vikend zazivam na Sky a je to tragedia. Taraniny bez obsahu, schopnost citat preteky slaba. To aj Krala mam ovela radsej.

A o com ma podla teba pocas pretekov hovorit? O technickych finesoch v jednotlivych timoch? O poctoch fanusikov na socialnych sietach? O psychickom rozpolozeni pilotov v pretekoch? O blbostiach ako Eisele ci Richter?
On nie je komentator ale pretekar. Som presvedceny, ze ani Vettak, Falonso ci Sir by nevedeli zaujimavo a dych zastavujuco komentovat dianie v pretekoch. Nie je jeho vina, ze si ho Sky najala a plati mu za to. Jeho komentovanie musi zahrnat ajznalosti prilezitostnych divakov a tych je ovela viac ako skalnych. Ked s nim nebudu spokojni, poslu ho kade lahsie.

Ty mas skusenosti s jeho komentovanim?

Este na RTL, ked zvykol komentovat, som ho parkrat pcul.

Lando nie je pripravený a McLaren už vôbec nie.

To som nevedel, ze bol aj na RTL, ja si odtial pamatam len fantasticku dvojicu Christian Danner-Heiko Wasser.

Aby som zhrnul vyhrady voci Ralfovi Schumacherovi a jeho spolukomentatorovi:

Velmi vela casu v pretekoch zabijaju absolutnymi dristami, ktore s pretekmi ani nijako nesuvisia. Exemplarne: zacnu sa medzi sebou bavit o skvelo vyzerajucej buchte, ktoru ma jeden z nich pred sebou na tanieri. Alebo si zo seba zacnu navzajom utahovat. Od komentatora povazujem nieco take za neakceptovatelne, maju sa venovat dianiu na trati a nie nezmyslom.

Ralf Schumacher navyse ako expert casto absolutne nechape, co sa na trati deje. Ked ma Verstappen napriklad na cele 15s naskok, jazdec na druhom mieste zajde do boxov a Red Bull logicky vyuziva naskok na to, aby mu natiahol stint a dal mu v zavere cerstvejsie pneumatiky, Ralf Schumacher je schopny sa tri-styri kola cudovat, preco ho Red Bull nechava na trati stracat cas. V situacii, kde su Red Bully na prvom a druhom mieste a Perez ma po prvej tretine pretekov sestsekundovu stratu (uz sa dlhsie nestalo, ale vsak aj take casy boli), Ralf Schumacher zacne riesit, ako Perez ide utocit na Verstappena. Ked lider strati z naskoku vylucne len kvoli tomu, ze predbiehal pomalsich jazdcov o kolo, Ralf Schumacher si to nevsimne a tliacha nieco o tom, ze ma problemy s pneumatikami. Samozrejme prehliada aj obrovske mnozstvo dolezitych momentov na trati, ktore kamera neukaze. A tych prikladov je samozrejme ovela viac.

Pre mna to absolutne nie je uroven, ktoru by som od kvalifikovaneho odbornika pri komentovani ocakaval. Neviem, ako to bolo na RTL, ale na Sky je to za mna katastrofa.

1 Like

No vidis a presne tak by komentovala vacsina byvalych F1 pilotov. Pre fandov,co to sleduju len v den pretekov, je to postacujuce. Ti v tom maju aj tak chaos.:grinning: Ked to Sky vyhovuje, tak je vsetko v poriadku.
Ty mas voci stylu komentovania Ralfika vyhrady, co je tvoje pravo. Mozes sa stazovat u Sky, alebo prejst na inu stanicu a inych komentatorov. Viac s tym nevies spravit.:sunglasses:

Ja sa vratim k tunajsiemu clanku. Ralfik vyjadril svoj nazor na pilota Mekaca a vcelku povedal len to,co vacsina trocha zanietenejsich fandov vidi tiez. Ten nazor bol vyslany pre plebs fandov, aby boli v obraze. Opytali sa ho a on odpovedal. Kde je problem?:grinning:

Moje staznosti u Sky sotva padnu na urodnu podu a na inu stanicu kvoli ich exkluzivnym pravam prejst nemozem, cize si mozem nanajvys tak trhnut nohou. Preto ma nizka kvalita komentatorov aj tak velmi hneva.

Ze ten nazor je uplna hovadina, ktora je na konci dna len neuctiva voci Norrisovi. Myslim si, ze si to bol ty, s ktorym som mal nedavno diskusiu, ze radikalne nazory neprospievaju nicomu (vtedy tusim islo o neschopnost boxoveho muriku Ferrari). Tu to plati tiez. Nepopieram, ze na McLarene a mozno trochu aj Norrisovi je vidno, ze s bojom o titul nemaju skusenosti a prichadzaju nejake strategicke a aj mensie jazdecke chyby. Vyvodit z toho zaver, ze Norris nie je zrely na titul, je uplne zcestne pri kvalite vykonov, ktoru Norris predvadza. Kto potom akoze na titul zrely je? Verstappen a okrem neho nikto? Pricom podotykam, ze Verstappen aj Red Bull tiez robia svoje chyby. V Rakusku si najprv nie optimalnou strategiou a zlymi boxami prehrali preteky a Verstappen to zaklincoval obranou, ktora bola daleko za ciarou a skoncil az piaty. V Silverstone Verstappen porobil chyby v treningoch aj kvalifikacii a pravdepodobne sa tym pripravil o vyhru.

Tak co sa Ralf Schumacher snazi povedat? Ze nikto v startovom poli nie je pripraveny na titul?

1 Like

Ale ved to, co povedal Ralfik, predsa nie je extremny nazor. Je to len konstatovanie, co vidime.
Co je na tomto extremne?
Lando Norris ešte nie je pripravený,” vyhlásil Ralf Schumacher. “Ale je možné, že za to môže aj štruktúra. Možnože jeho inžinier nie je dostatočne dobrý. On je vždy veľmi dôležitou spojkou.”

McLaren skrátka potrebuje dozrieť. “Môžete na ňom vidieť, že sa na seba hnevá, hnevá sa na zlé rozhodnutia, a chce sa z nich poučiť.” Treba byť trpezlivý. “Patrí to k tomu. Celé je to jeden proces učenia sa. Naraz je toho veľa.”
Chcem zvyraznit slovo ESTE.

2 Likes

A kto je potom pripraveny?

V tvrdom boji momentalne okrem Sira (v 2007 ale ani on nebol) asi nikto. Z terajsich jazdcov nema nikto okrem dvoch jazdcov relevantne skusenosti s bojom o titul. Ved Nor ma len jedine vitazstvo a v tvrdych bojoch o vitazstva ma minimum skusenosti, vlastne len z tohto roka.
Dolezitejsia otazka je, ze kto ma auto na titul a kto moze bojovat o titul. Momentalne len 2 timy.

1 Like

Sir az na jedny dobre preteky v Silverstone tuto sezonu posobi, ze je pripraveny nanajvys na odchod z Mercedesu.

:grinning: To je tiez pravda.
Keby ale mal auto na boj o titul, tak by iste zabojoval s minimom chyb.

Btw. este je tu Botaska so skusenostami z boja o titul, ale ten ma teraz ine priority.:slightly_smiling_face:

Strašne sa kydá na Norrisa aj Mclaren posledné preteky, čo je vlastne čisto opodstatnené, keďže naozaj mohli z posledných 5 pretekov vyhrať minimalne štyrikrát, ale zas na druhu stranu pre oboch je to nová skúsenosť. Zrazu z ničoho nič bojujú o víťazstva nie je to, ako keď sa zmenia pravidla a jeden tím ma výhodu, ale je to boj za ktorý oni aj my vďačíme im, že boli schopní sa dotiahnuť na Red Bull, niečo, čo bolo pred rokom ešte nepredstaviteľné. Musia sa naučiť prijímať správne rozhodnutia a správne sa rozhodovať pod tlakom, čo nejaký čas určite potrvá.

Za mňa je to zatiaľ okej, dotiahli sa na čelo bojujú pravidelne o víťazstvá, učia sa (najmä na vlastných chybách) a robia preteky zaujímavejšími. Ak bude pretrvávať takýto stav, kedy budú pravidelne bojovať o víťazstva a budú ich takto zaradom zahadzovať aj o rok, tak ich môžeme s kľudným svedomím naplno kritizovať.

8 Likes

Na FER sa kyda desatrocia aj ked nebojuju o vitazstva. Treba sa s tym naucit zit.:wink:

1 Like

No veď ja nič nehovorím :smiley: ale Ferrari zas vyzerá pri niektorých rozhodnutiach viac než komicky. Škoda, majú dobrú dvojku, snáď sa to budúci rok zmení.

Podle mě je v tom po dominanci Maxe a Red Bullu i trochu netrpělivé vyhlížení někoho, kdo ji ukončí. Teď by to měl být Lando a McLaren, kteří jsou tak pod větší kritikou, když se jim sesazení Maxe zatím úplně nedaří.

1 Like

Třeba by měla zasáhnout FIA, jako u Mercedesu se změnou pravidel na 2021

Asi není důvod, přijde změna pravidel a i teď se týmy dotahují. Pokud by to trvalo i s novými pravidly, tak by tlak na FIA, aby “našla řešení”, určitě byl.

2 Likes