Ralf Schumacher nepovažuje Ferrari za hrozbu pre Red Bull. Dôvodom sú jazdci | Magazín F1 - F1online.sk

Tam toho bolo daleko viac s tym autom co trebalo nastavit :grinning:

To sa len chcel na vlastné oči pozrieť aký má náskok. :slight_smile:

2 Likes

… jen mě v tu chvíli napadlo zda se někdy teda ukázalo že na to daný jezdec nemá. Ono se totiž vždy najde něco na co je to možný “svézt”. A když to zaklapne jak moc v tom hraje roli dominance? Ono jsem si jist že ve své podstatě zcela u každého jezdce to vlastně může zapadnout, jen záleží jak velkou výhodu v technice bude mít. Ralf se proto dostává na velmi tenký led, u když mu tak trochu rozumím - jen bych dodal že nějaké pochybnosti u jezdců může vyřešit třeba desetina navíc, a to se dá zmáknout :man_shrugging:

No právě, všechno ostatní než konečné vítězství je prakticky vždycky v rovině spekulací a hypotéz. Jak se říká - důvod pro výhru je jeden, jezdec (a auto, tým + štěstí k tomu) musí být lepší než ostatní. Důvodů pro porážku jsou stovky.

Souhlasím s malou výhradou - úplně neplatí, že jezdci si nedokážou zajistit svoje místo na slunci jinak než lepšími výkony. Někdy to jde i penězi, správnou národností/velikostí trhu a tak. To je život…

Na Margo Dakaru

4 Likes

Proto taky Sainz vyhral Singapur :grinning:

Protekci jsem do toho zatahovat nechci.
A peníze? Ty třeba dodnes Haas dluží Mazepinům. Jednomu za sponzorský příspěvek, který Haas nesplnil a peníze nevrátil a mladému dokonce nedal ani výplatu.
Takže ani peníze nejsou vše.

2 Likes

No tak řekněme - pilot se musí snažit co nejvíc, víc udělat nemůže. Ostatní je buď pod kontrolou jeho osobního týmu, manažera atd., nebo vůbec mimo jeho kontrolu. Pokud jde o Haas a Mazepiny, kdyby za sebou Gene Haas zavřel zvenčí stejně jako Mazepinové, vůbec by mi to nevadilo. A mohli by se spolu soudit, dokud by jim nedošly peníze.

Jsem téhož názoru, že držení Haasu v F1 je zlo. Nikdy ho do F1 neměli pustit.

Když to je ono, nevím, jaké byly podmínky dřív, v době, kdy se prostě týmy objevovaly a zase mizely. Pro mě už samo “neměli pustit” je zlo. Ale to není nic nového, já jsem prostě pro daleko víc prostupnou F1, jak z hlediska týmů, tak jezdců. Tohle uzavření vede jenom ke zkostnatění a celkové stagnaci - ale to už bychom se zase točili v kruhu :slight_smile: .

Carlos nie je jediný, kto zdolal Redbull. V Singapure zdolali Redbull aj Lando, Lewis a Chrales. Všetci tam jazdili pekne.

2 Likes

Máš pravdu, že by jsme byli ochuzeni o dva vozy v poli.
Tehdy byla F1 ráda, že se nějaký odvážlivec našel.
Správné řešení by bylo, kdyby platilo pravidlo třeba 12 týmů a dost. Nemělo by se omezovat vstup žádnému zájemci, když je volné místo. Však by se problém s neschopnými týmy vyřešil sám, když jedenáctý a dvanáctý tým stejně žádné peníze za umístění nedostane.

Já jsem i pro předkvalifikaci, klidně týmy na osmém místě a dál včetně dalších zájemců (nebo podle umístění jezdců, třeba). Ale to už nebude, leda v úplně nové soutěži, co tady občas zakládáme :smile: . Naráželi bychom na stropy a vůbec všechno možné. Takže je tak, jak je, co dělat…

S vyšším prítlakom je predsa menšia spotreba pneu. To píšeš naopak.

1 Like

Je to tak ako píšeš. Vyšší prítlak je k pneu šetrnejší. S nižším prítlakom sa majú pneumatiky tendenciu viac šmýkať, a teda drať o povrch asfaltu.

1 Like

Mi by se předkvalifikace taky líbily. Dokonce bych je uvítal mnohem více než sprinty.
Ale jak píšeš, buďme realisté.
Asi se opět budeme muset vzchopit a konečně tu novou F1 založit. :grin:

1 Like

S vyšším přítlakem by mohlo být Ferrari zase moc pomalé. Ono je trochu rozdíl mít přítlak díky ground effectu, nebo ostřejším sklonem křídel.

Tak hele Ralfe :grin: