Radšej havarovať a ísť naplno, ako sa voziť a skončiť posledný, odkázal Bortoleto | Magazín F1 - F1online.sk

Po vynikajúcej kvalifikácii, v ktorej Gabriel Bortoleto poslal pozdrav Helmutovi Markovi, nasledovala už nie taká úspešná nedeľa. Na vode sa prejavil nedostatok skúseností pilota Sauberu, ktorý však konštatuje, že radšej havaruje v pretekoch, v ktorých podá maximálny možný výkon, ako keby sa mal len voziť s cieľom nespraviť si hanbu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/190825/radsej-havarovat-a-ist-naplno-ako-sa-vozit-a-skoncit-posledny-odkazal-bortoleto

Tenhle pristup se mi libi. Ale vseho docasu. Jen bourat bez vysledku, to dlouho nepujde.

1 Like

To je sice trochu pravda, ale bourat ještě před závodem je stejná jako házet podání do autu.

Jo, souhlas, ale ještě je lepší najít (vycítit) limit bez bouračky, byť uznávám že někdy to nejde a na korekci smyku prostě nezbývá dostatečný prostor.

1 Like

On nebural pred štartom.
Pocas prenosu som mal dojem,ze mu prasklo zavesenie praveho zad.kolesa,ale keďže o tom nic nehovori,tak asi nie.

Kto nejde naplno, sa dlho v F1 nevydrží, Gabriel má skvelo nastavenú mentalitu a je to jeden z dôvodov, prečo bude úspešný a prečo ihneď uspel v F3 a v F2. :slight_smile:

4 Likes

Bylo to v prvém kole a bez cizího přičinění. Závěsy se jen tak samy od sebe taky nelámou. Jestli se jednalo o nedotažené kolo, tak to by FIA ze záznamu taky zjistila a velice ráda by pro sebe ukořistila nějakou tučnou pokutu, takže ani tudy cesta nevedla, takže stejná chyba jakou udělal Sainz.

V prvom kole sa vybúral Doohan. GB búral v 45

Vlastně jo, nováčkům se v tomto závodě moc nedařilo, tak trochu chaos.

Pozrel som si tú nehodu ešte raz a to zavesenie sa zlomilo počas šmyku ešte pred nárazom. Ťažko povedať, či už predtým tam nejaké poškodenie bolo alebo nie

1 Like

Pustil jsem si to zpomaleně a tam to vypadalo spíše, že má špatně nasazený volant.

Neskoncil na tom istom mieste aj Alonso?

Nene, tohle je předposlední zatáčka, tam kde lítal McL ven

1 Like

Ja som to zaregistroval este pred narazom. V smyku by sa zlomit nemalo

Nebolo v prvom a nepozeraj na volant,ale PZ koleso

1 Like

Máš recht. To zadní kolo se v hodinách skutečně odlomilo v závěsu bez zjevní příčiny.
Možná měl už dříve kontakt se stěnou jako Lawson, ale taky mohlo dojít k nějakému kontaktu se soupeřem který jsme neviděli.
Pouze odhaduji.

tiez si myslim, ze tam bol kontakt skor, mozno prave v tom osudom kole.

neskutocne sa to zlomilo

1 Like

Pekný prístup,len s takýmto prístupom titul asi nezíska. Občas je lepšie dôjsť do cieľa a získať dáke body ako sa vybúrať z prvého miesta,ale ísť na plno

Kimi by s tebou nesúhlasil

Tak už jsme v F1 viděli kdeco.