Radil som Red Bullu, nech vezmú Cunodu, hovorí Franz Tost | Magazín F1 - F1online.sk

Zo všetkých pochybných personálnych rozhodnutí, ktoré urobil Red Bull v poslednom období, patrilo posadenie Liama Lawsona do kokpitu monopostu hlavného tímu medzi najzvláštnejšie. Dokonca aj laická verejnosť vedela, že Júki Cunoda je lepšia voľba. Tímu to vraj radil aj bývalý šéf Toro Rosso Franz Tost.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/198398/radil-som-red-bullu-nech-vezmu-cunodu-hovori-franz-tost

Tak prý Alonso do Reálu. :rofl:

Do Reálu Madrid? Wow, Alonso povýší :grin:

1 Like

vsetci vedeli, ze ak vyberat z redbulackych jazdcov tak najlepsi koho mali k dispozicii bol cunoda, len redbullacke vedenie japonca nechcelo kedze sa rozchadzaju s hondou

ja som tiez bol za lawsona, tiez skor instinktom nez datami a vysledkami, dobre bych padol na hubu. ale tak ked sa konecne v redbule umudria a zacnu stavat auta na eru po maxovi, tak sa tam snad uchyti.

Z druhýho týmu německý ligy, do druhýho týmu španělský ligy. Nic extra.

Po zmene pravidiel na zaciatku 2022 sa Perez javil ako velmi konkurencieschopny. Z toho mne vyplyva, ze auto sa nevyvija na Verstappena. Vyvija sa podla dostupnych dat a simulacii a ano pouzivaju sa vo velkej miere Verstappenove data z predchadzajucich rocnikov.

Verstappen je zrejme velmi silny pri extremnych nastaveniach, ktore su rychle, ale tazko zvladnutelne. Ako hovori klasik “It’s a blessing and a curse”. Do istej miery to maskuje schopnosti technickeho oddelenia RB. Ak Verstappen odide uz sa nebudu moct spolahnut na to, ze hej, je to sice extrem, ale Max z toho ten cas dostane. Budu musiet hladat rychlost inde.

Treba ale chapat aj pristup RB. kritizuje sa lahko, ale ked pride na konecne rozhodnutie, kazdy jeden inzinier a manazer uprednosti potreby 4 nasobneho majstra sveta a momentalne najlepsieho pilota v poli pred potrebami druheho pilota. Specialne ak ten druhy pilot je viac menej novacik.

5 Likes

Pokud by chtěl přemýšlet kým nahradit Helmuta, tak by to měl být Tost. Otázkou je jestli by měl zájem. Tost s mladíky pracoval mnohem těsněji než Helmut a proto by měl mnohem lépe vycítit který jezdec má talent.
Helmut možná taky, ale zdá se, že více sledoval jaké do týmů donese všimné.

Tak uvidime.

tiMure nesídlej tu něco, co jsem tu už dávno dával.