Prvýkrát sme videli nahnevaného Piastriho. Brundle predpovedá ohňostroje v McLarene | Magazín F1 - F1online.sk

Oscar Piastri si vybudoval povesť pokojného a chladnokrvného jazdca, ktorého nič len tak nerozhodí. V jazdeckom šampionáte však pomaly začína ísť do tuhého a zrejme sa to odráža aj na mladom Austrálčanovi. Martina Brundla zaujalo, že sme ho konečne videli nahnevaného.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/207515/prvykrat-sme-videli-nahnevaneho-piastriho-brundle-predpoveda-ohnostroje-v-mclarene

Tak ja nerád poukazujem na anglických novinárov, ale tu sa mi zdá, že po Norrisovej výzve nepískať na Piastriho, idú do akcie aj niektorí z britských komentátorov. Nechcem obhajovať Piastriho a ani nie som jeho fanúšik. Ale je tu jedno ale. Piastri má 24 rokov a veľkú šancu získať titul MS. Z toho veku vyplývajú aj jeho skúsenosti, či už v komunikácii s novinármi ale aj motoristickou verejnosťou. Piastri je presvedčený, že pri reštartoch neurobil nič proti pravidlám a cíti, že ho komisári obrali o víťazstvo. Tak, to by som potom rád na jeho mieste chcel vidieť Norrisa, Hamiltona, či Verstappena…Alebo a to už konšpirujem, v ich prípade by trest nenasledoval? A Horner dostal padáka? Najlepší šéf? No toto.

Klasická souhra náhod a několika špatných odhadů (Oscar, Max) a né příliš optimálních rozhodnutí (komisaři).
Sice Oscar pravidla porušil ale ty jsou napsány vágně, takže se možná ani trestat nemuselo, ikdyž taky mohlo.
Optimální řešení by bylo už při prvním restartu v 17.kole dát Oscarovi černo-bílou vlajku aby věděl že to přílišné zrychlení a brzdění nemá dělat. To by ho upozornilo na problém a už by to asi neopakoval …

piastri a jeho vyhovorky ze v tom istom momente: na toto je asi tisic precedensov - zltu vlajku vyvesili myslim v katare verstapenovi snad sekundu predtym nez tam presiel, penalta. norris nezvolnil na tej istej rovinke pod zltou, tiez bola tak sekundu, pripadne v baku dostal redflag asi 2 sekundy pred boxami a nezabocil do nich v tristovke. vsetko penalty len z ostatnych rokov, a len tie, ktore ovplyvnili majstrovsky boj.

myslim ze oskar uz davku spravodliveho pustenia dostal, ked ho lando v madarsku undercutol ale aj tak si vyplakal vyhru.

silnejsie osobnosti su vacsinou tie, ktore dokazu ukazat svoje slabe stranky aj na verejnosti a otriast sa z toho. dufam ze sa teraz tiez spusti vlna odporucani na psychologa, podobne ako ked sa nedarilo landovi a ukazal, ako pri tom reaguje. potlacovany hnev vie jazdca spomalit :slight_smile:

2 Likes

Brundle myslí po staru a má to v hlavě jako jedinou možnou verzi budoucnosti…takhle to nebude. Bude to s napětím ale v klidu…

…no neviem či to bude v ,klidu,už sa teším na najbližšie preteky,:thinking: