Tak tomuto nerozumiem úprimne.
O čo vlastne ide tým ľuďom ani Prostovi
Akože vypisovať pretekárom, čo stále pretekajú je na hlavu, ale to chápem aspoň ako tak, to sú emócie z udalostí na trati.
Ale veď toto bolo 30 rokov dozadu 
A doba hlavne bola dosť iná…presne to vidno ako táto Netflixová generácia fanúšikov nechápe tento šport a jeho históriu.
V Tom vzťahu ani jeden nebol vyslovene záporák ani nevinný.
Obaja boli tvrdí na trati aj v politike hoci Senna sa stále vykresľuje ako niekto, kto nebol politik, iba jazdil ( a v tomto počine to nebolo inak). Obaja vedeli mať veľké ústa, obaja ťahali nitky v zákulisí, bojovali všetkými zbraňami o výhodu a hlavne robili politiku aj cez médiá.
Obidvaja si nič nedarovali na trati aj mimo. Hoci image majú každý trochu iný a je fakt,že Prost bol excelentný politik.
Sennovi liezlo na nervy, že ho dokáže pre neho tak konzervatívny a analytický pilot poraziť, že nie každý pristupuje k pretekaniu ako on = že stále len musí vyhrať a nič iné neexistuje. Štvalo ho, že aj ked Prost je oveľa viac racionálny dokáže prebiť ten jeho prirodzený ťah na bránu a pretekárske srdce rozumom.
Prosta sral ten jeho prístup, ísť za každú cenu za víťazstvom ktorému on nerozumel, on nerozumel prečo niekto pôjde do takejto krajnosti aj keď nemusí a bol určite ochotný menej riskovať ( na druhej strane prežil to, Artyon nie). Nechápal prečo nie každý používa rozum za každých okolností a ■■■■■ ho ako rýchly Senna bol a nechápal, prečo riskuje pre wins aj keď by mu stačilo napríklad 4-5 miesto.
Ani jeden prístup nie je lepší ako druhý, každý má svoju cestu ako vyhrať. A títo dvaja boli dôkaz, že niekedy rozum prebije aj o čosi väčšiu rýchlosť, lebo je konzistentný.
Obaja sú obdivuhodní ( aj keď ja som Team Senna). Bez nich či už na trati alebo bez, by tento šport nebol to čo je. Obaja tým aký boli zmenili F1 navždy.
Jeden naučil F1 dbať na každý detail a a druhý zmenil pohľad na atletickosť pilotov. Obaja sa do veľkej miery pričinili o zvýšenie bezpečnosti v F1.
Seriál som videla nedávno a hlavne zásadne nesúhlasím s tým, že by AP bol iba záporák.
Áno na začiatku ich pôsobenia v McLarene som mala chuť jednu mu vyťať ( a ten herec to maximálne precitil ten jemne arogantný výraz AP). Ale ja nečakám ani to, že až raz vo Francúzsku natočia seriál o Prostovi, tak sa dozviem, že Senna bol jeho najväčší kamoš a chodili si zabehať a na kapučínko v Monaku 
Ale nakoniec bol ich vzťah vykreslený veľmi pekne a férovo( na brazílsky počin kde Senna bol ako Boh, až prekvapivo).
Podľa mňa tá 6 časť krásne ukázala že
-
Ako veľmi sa nakoniec rešpektovali a že ich vzťah sa čiastočne napravil a z rivalov sa stali partneri na diskusiu o športe a ako mu pomôcť, lebo to ich spájalo. A že dokázali pre to spolu diskutovať.
-
Ako veľmi si Artyon vážil jeho názor, keď sa nešiel opýtať niekoho od koho čakal súhlas, ale ide za Alainom lebo vie, že ak niekto tak on ho spochybní a bude mu odporovať. Teda naznačujú úplne jasne, ako si jeho názor vážil, aj keď ho neposlúchol. Ale vedel, že ak mu niekto povie pravdu do očí, takú aká je tak Prost. A hlavne to aj ukázalo ako rozdielny boli, lebo Prost by podľa mňa v ten deň nejazdil…
-
Ze akokoľvek sa nemuseli na trati tak si boli vedomí kvalít toho druhého a aj toho že jeden by nebol čím je bez toho druhého.
Za mňa Alain vôbec nie je nakoniec vykreslený negatívne. Ja som z toho mala dojem, že to bolo veľmi korektne ako ten ich vzťah ukončili. A keby som nevedela, čo bude nasledovať v príbehu, asi by som sa aj pousmiala a mala z toho príjemný pocit.
Takže nechápem ani to na čo sa sťažuje Prost. Lebo podľa mňa to voči nemu vôbec nebolo až tak negatívne.