Prost: Na moju kariéru sa nehľadí s dostatočným rešpektom, môže za to Senna | Magazín F1 - F1online.sk

Je historicky piatym najúspešnejším jazdcom všetkých čias. Napriek tomu sa mu podľa vlastného úsudku nedostáva patričného uznania. O kom je reč? No predsa o Alainovi Prostovi.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/141961/prost-na-moju-karieru-sa-nehladi-s-dostatocnym-respektom-moze-za-to-senna

https://www.reddit.com/r/formula1/s/GHJRlnyZk7

Oba skvělí jezdci.
Sennu hodně glorifikovala jeho smrt.

Prost má pravdu, že je velmi nedoceněný.

7 Likes

V jednej knihe Prost pise, ze titul 1983 nemal preto, lebo Renault odmietal kupit jednu drobnu kazivu suciastku za par frankov a za kazdu cenu ju vyrabal sam. Uz si nepamatam o co slo ale Alain na to furt tlacil a oni ho vytrvalo ignorovali. Aj preto nema 5 ale 4 tituly …

Súhlasím s Prostom. Znie to možno ako paradox, ale keby Senna nezomrel na vrchole svojej slávy, tak by dnes zrejme nebol taká legenda, akou je. Aj v období ich rivality bol Senna vo fanušikovskej obci ten populárnejšie a bodaj by aj nie. Ľudí viac zaujme brazilská superstar ako nejaký maličký Francúz bez väčšej charizmy.

Pritom je to Alain Prost, kto mal historicky najsilnejších tímových kolegov a podľa dnešných pravidiel by bol 10-násobným majstrom sveta. Pri ich porovnávaní tak nejde vždy o dosiahnuté výsledky a okolnosti, ktoré ich sprevádzali, ale popularita. Čo je škoda…

Pre mňa je Prost spoločne s Jimom Clarkom, Fangiom a Schumacherom najlepší pilot všetkých čias.

7 Likes

Zrejme za to schytá kritku, že je uplakaný, ale má jednoznačne pravdu.

9 Likes

Keby Senna nezomrel, tak zdaleka nie je povazovany za taku legendu akou je kvoli svojej smrti.

Ak by sa ratali celkove body a nie len najlepsich 11 VC jazdca v danej sezone, tak Senna nema ani jeden titul proti Prostovi.

Senna bol top kvalifikant, ale Prost bol inteligentnejsi jazdec.

Ma pravdu vo vsetkom co sa pise v clanku.

6 Likes

Souhlasím s ním, ale má to marné :smile: . Kromě Sennovy smrti taky hraje roli, že Prost působil vždycky trochu jako školomet, ne nadarmo má přezdívku Profesor, a tyhle typy u diváků většinou prohrávají s napohled většími dravci. Je to hlavně otázka emocí, a proti těm je zbytečné bojovat, argumenty nezaberou :smile: .

2 Likes

Renault a Prost meli auto na titul 81,82,83 ale byla tak kazova, mohl mit az sedm titulu uz v 90. letech, zel bohuzel… :bowing_man:

Francúz alebo Nemec nikdy nebude mat pozitivnu mienku vdaka angickym mediam. Obaja prost aj schumacher boli trnom v oku a senna naopak miláčik. Najlepšie je ako o prostovi a balestem su lludia dodnes presvedčený že spolu konspirovali aj ked v realnom živote sa ti dvaja nenávideli.

Podobne aj pri schumacherovi a jeho rivaloch ako hill ci villneuve, aj ked tito dvaja neboli o nic menej zákerný v mediach o nich nik nenapisal že vyhrávali podvodom. Tak isto mosley a msch nikdy dobry vztah nemali aj tak ludia su presvedčený ze mal msch od fia pomoc.

5 Likes

Rovnako tak Alonso, Vettel aj Verstappen, ked bojovali o tituly proti Hamiltonovi. Zakerne britske media vzdy podnecovali k nenavisti voci nim. Dokonaly priklad je vianocna reklama Sky 2021, kde Verstappen leti do bariery a nasledne do nemocnice, kam ho poslal ich milacik.

6 Likes

skoda, ze neberies do uvahy aj pilotov z cias pred F1

To mas plnu pravdu, kludne mohol mat 7 titulov.
A Schumi aj 10.

Já mohl mít za manželku Jennifer Lopez, ale bohužel. :frowning:

1 Like

Nemohol. Na to neexistuje ani ziadne “keby”. :slight_smile:

Puffe s Tebou nie je ziadna sranda.
Lopez ma prilis velky zadok.

Ale ne větší, než @PUFF

Si sa prezradil. Ty si Puff Daddy aka Diddy. Už mi to celé zapadá.

2 Likes

Schumacher ne… :pinching_hand:

To jsem dřív poslouchal, když se ještě nosily kalhoty pod zadkem. :slight_smile: :smiley: