Pripomeňme si, ako ambasádor Sainz táral dve na tri: Tento okruh si zamilujete! | Magazín F1 - F1online.sk

Nikto vám nemôže dať toľko, čo vám ja viem sľúbiť. Zhruba tak by sme mohli zhodnotiť pôsobenie Carlosa Sainza na poste ambasádora Veľkej ceny Španielska na Madringu, z ktorého sa vykľul otrasný okruh pre Formulu 1. Akými predpoveďami nás však počas uplynulých mesiacov kŕmil Sainz?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/244600/pripomenme-si-ako-ambasador-sainz-taral-dve-na-tri-tento-okruh-si-zamilujete

jezis, treba to hodit na Karola!! nie objednavatel, tvorca a investor je na vine, ale marketingova figurka, ktora mala okruhu spravit reklamu. Zly Karol, zly!! Do budy!

1 lajk

Tak samozrejme, Sainz to neprojektuje. Ale je ambasádor a robil okruhu reklamu. Neviem, či ešte v máji dúfal, že spravia nejaké úpravy okruhu, ale lepšie by spravil, ak by od toho dal ruky preč.

Možno nechcel dopredu uškodiť promotérom / regiónu, možno mu to nedošlo (divné, ale možné je všetko), ale takto vyzerá len ako využitá marketingová figúrka.

“Z tej mestskej idete do otvoreného priestoru.”
Musim sa zasmiat, nie je tam ani milimeter mestského ani otvoreného.
Je to anonymny betonovo ocelovy tunel.

Neviem co sa tu riesi, okruh je fajn. su okruhy kde sa predbieha lahko a kde sa predbieha tazko. Ja som za roznorodost v kalendari.

Nurburgring vsetci ospevuju a keby sa tam jazdila F1 tak sa nepredbieha vobec. Caro okruhu nie je v predbiehani, ale v narocnosti.

Ak nie su technicke pasaze narocne, tak to ide na vrub sucasnym AI srackoidom pod kapotou.

Nezmysel.
Austin je prikladom novej trate kde sa vyborne predbieha.
Ked sa rozmysla ide to.
Ale zaraza ma, ze ta vcerajsia nuda sa Ti pacila.

Verstappen byl P2, takže pro Helmutka super.

Do podoby okruhu mohl Sainz jen tezko promluvit, debilni clanek.

Predstavujes si to jak Hurvinek valku, Sainz asi tezko bude chodit po svete a hanit praci investora, neni sprosty.

Okruh v Madride,medzi stanami bezdomovcov a nelegalynch migrantov a vyrobnymi halami…Sainz ako ambasador dostal poriadne zaplatene,aby okuh chvalil,cize to bola jeho motivacia vychvalovat najhorsi okruh v historii F1.A ked vedenie pretekov darovalo vitazstvo Antonellimu,tak cela ta fraska s Madridom len dostala korunu…

A ved ked sa vam paci Monaco, tak toto je fasa…

Pockat, ja Monaco zásadne nepozerám.

V kalendári je 24 podujatí, dve prestávky navyše a zredukovanie potreby sledovať preteky o 2ks, je podľa mňa super… :smiley:

Trať na ktorej sa nedá predbiehať ide proti samotnému princípu pretekania a DNA športu. Taketo trate je nutne zakazat (som naivny viem) ale bohuzial sa to nikdy nestane. Pokial Madrid, sorac Velku cenu skladových hál neupravia, prestava ma to zaujimat.

nezmysel je sa pozerat na okruh vylucne cez prizmu predbiehania.

1 lajk

Pritom problem je uplne inde. Sme v dobe ked reci su len pre PR. PR sa robilo vzdy, ale to, co sa deje v tychto poslednych rokoch (vsade, nielen F1) je uz extrem. Same perfektne chrumkave vyjadrenia, prekrucovanie reality, glorifikovanie ho*na zaobaleneho v celofane. Vid co robi Domenicali s celou F1. A kto si dovoli nahodou povedat realny skutocny autenticky nazor, ktory nedaj boze nie je podla not (ropnych) investorov, tak je problem.

Toto je problem celej spolocnosti, nie len sportu. A s nastupom AI to bude len horsie, pretoze vela ludi sa prestava vediet vyjadrovat, pisat prihovory, prezentacie. Ale ich generuju na zaklade takychto ultra korektnych chrumkavych vzorov. Vela prazdnych slov, ovacie. Hodnota nikde, na tej nezalezi, ta dnes nepredava, len reci. A ta AI sa tymto reinforced treningom posiluje, spolocnost hlupne a vsetci sme sa naucili, ze takto je to uzasne.

1 lajk

V podstate si napisal, ze je nezmysel sa pozerat na futbal vylucne cez prizmu strielania gólov do brány …

v podstate ano. F1 je podstate viac ako predbiehanie, futbal je podstatne viac ako vsietenie golu.

1 lajk

Nesuhlasim.
Strelenie gólu je jedinou pointou tohto sportu, ktorej sa podriaduje kazdy jeden pohyb kazdeho jedneho futbalistu na travniku.
Kazdy tam beha len z tohto jedineho dôvodu.