Príliš veľa chýb, povzdychol si Russell. Verí však, že Mercedes môže bojovať s McLarenom | Magazín F1 - F1online.sk

Asi nie je žiadnym tajomstvom, že McLaren a Mercedes mohli vziať víťazstvo Red Bullu. Boli ich monoposty rýchlejšie než RB20? Ťažko povedať, ale v Kanade sa tešil ten, kto urobil najmenej chýb. Tým rozhodne nebol George Russell, ktorý ich napáchal naozaj hromadu.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/157978/prilis-vela-chyb-povzdychol-si-russell-veri-vsak-ze-mercedes-moze-bojovat-s-mclarenom

George má dlhú históriu prípadov, že pod tlakom robí chyby. Mal by popracovať na svojej hlave.

Pozitívom bol aspoň ten záverečný predbiehací manéver. Bol síce nebezpečný, ale ukázal, že v ňom je aspoň trochu majstrovského materiálu.

4 Likes

Mercedes potrebuje kvalitnejšieho a psychicky vyrovnanejšieho jazdca ak chce v budúcnosti pomýšľať na titul.

Nevidim tu Kiks obhajovat Georgeove chyby :grinning: Zase sa raz ukazalo ze George nemoze byt a ani nebude lider Mercedesu, rychlost ma ale hlavu nie.

1 Like

kiks zvozila russella pod ciernu zem vcera v liveku, moze byt viacerym zaslepencom prikladom, ze aj ultra fanusik ma mat sebareflexiu :+1:

1 Like

Russell nemá takmer žiadne skúsenosti s jazdením na čele v súbojoch …to nie je o hlave to sú skúsenosti. Tie on nemá …príležitosti ? zjavia sa zcasu na čas väčšinou nečakane.

Potrebuje takéto auto aspoň pol roka aby sa to odstránilo.

Ale toto sa odstrániť dá, to isté sa veselo vykladalo o Maxovi. Lewis ešte v McLarene narobil veľa sprostosti.

Nemať gule sa odstrániť nedá. Radšej ísť a pár krát pochybiť ako nemať na to ísť tam. Toto je omnoho lepší znak ako jazdiť nemastny neslany dookola a čakať na zázrak.

Takých manévrov tam bolo viac dobrých ako zlých …ten Lewis bol len čerešnička.

To isté môžeš povedať o Landovi = ten koľko krát urobil zle rozhodnutia a nedal si poradiť, šiel do toho tvrdohlavo. Mal zlú hlavu ? Nie len proste potreboval cas. Akurát Lando mal 5 rokov možnosť ako tak bojovať …Russell ju stále dostane zriedka. Jeho vývoj v tomto smere je o 3 roky inde ako Landov, lebo on tie 3 strávil vo Williamse 2 z toho v zóne nikoho a v Mercedese to lepšie nebolo. O to rýchlejšia a strmejsia bude musieť byť krivka toho, aby sa to odstránilo.

A chýba mu aj skúsený inžinier …to je veľmi cítiť, Riki ho dokázal omnoho lepšie upratať, respektíve sám mal omnoho lepší prehľad a tak mu dal omnoho lepšie informácie.

A potrebuje ako soľ, presne také preteky …a písala som to už keď do Mercedesu šiel.

Situácia že v Mercedese jazdil 5 a nikde nikto ho takisto nikam neposuva

Ale mnoho krát aj predviedol, že v súbojoch dokáže byť 100% to znamená, že to tam je, ak to nemáš tak to nemáš. Ako jeden z mála neuhne napríklad Maxovi a vie s ním čisto jazdiť ! Chce to iba prax.

A teraz je na to správny čas ju získať …sezóna v čudu aj tak, ale môže slúžiť presne na toto. Dostať ho tam hore, nechať ho tam pravidelne bojovať, nechať ho urobiť chyby, pochopiť sám, že niekdy to ja srdce nejde…tým si musí prirodzene prejsť každý jeden.

Niekto pochopí niekto nie…

@Spasitel Mercedes potrebuje auto, nič viac. Auto ktoré zrazu funguje a nepoznáš ho, ti tieto chyby odstrániť neumožňuje. Btw narobil ich včera X aj Lewis a priznal to sám. Kto videl jeho onboard vie. Len jazdil 3/4 pretekov mimo záujmu.

Je to hlavou ? Schopnosťami ? Nie …

Čím menej príležitosti máš, tým viac ťa hlava tlačí na limit keď nejakú dostaneš. O to viac sa ju snažia využiť, ísť hranu aby z toho vyťažili…tlačí ich to do rizika.
Frustrácia sa premieňa na prehnanú motiváciu ? Možno.

Ak tam budú pravidelne aj ten tlak postupne opadne a oni oveľa viac zapoja mozog.

Platilo to pre oboch, ale Mercedes nie je zatiaľ v pozícii, kde má bez rizika šancu.

Konečne sa snáď blíži k niečomu, čo by to mohlo zastabilizovať

Ta naša mrcha konečne vyzerala 2 víkendy po sebe dobre, robila čo mala a včera mala aj rýchlosť. Stále ju ale nepoznajú tak ako napríklad McLaren ci RB svoje auto a to komplikuje veľa veci/ rozhodnutí na trati.

Daj im čas ak sa ozaj vrátia a potom hodnoť a rob závery.

2 Likes

Hlava ako to voláš sa dá odstrániť skúsenosťami v týchto situáciách …hore to popisujem prečo to nie je ani tragédia ani znak ničoho iného ako absencie príležitosti …kedysi dávno v F2 bol Russell presne golden boy pre súboje ako tieto.

Chyby narobil a sám to vie včera a uznal si ich čo je 1. krok k úspechu inak sa nedajú odstrániť.

Problém je, že taký ako ty všetko okamžite fatalizujú a hlavne nemajú rovnaký meter na všetkých ! Nevraviac o Tom, že u Russella je všetko čo urobí obrovská chyba, kým iným to prejde mlčaním.

Mercedes ho tam potrebuje dostať pravidelne a čím viac tam bude tým menej bude tohto … Vie to aj sám Toto.

George nie je finálny produkt …vďaka 3 rokom vo Williamse veľa získal ale aj stratil vo svojom vývoji ako jazdec. Jasné že potrebuje ešte stále pomôcť a poradiť.

Nič zle na Tom nevidím !

@Hedgehog zvozit som ho nezvozila to rozhodne nie. Ale nebrala som to ako katastrofu, v súčasnom stave Mercedesu pozerám na bigger picture. Na to čo mu to môže dať ak tie chyby pomenuje a zapracuje na nich. Keď nájde váhu medzi srdcom a ráciom, to mu včera trošku chýbalo.

A reálnu skúsenosť s tým vybrusenim mladého jazdca nemá ani Marcus ( jeho inžinier) ani Toto samotný. George je 1 reálny produkt ich akadémie, prvý kto sedí vo veľkom aute. A rovno voči LH a drží sa veľmi dobre.
A osobne si myslím, že aj Toto na to ide dobre akým smerom to ťahá.

Na jednej strane musel na neho hodiť ťarchu zodpovednosti možno skôr ako čakal…musí ho staviať do pozície istoty pre tím, lídra, tváre značky ale zároveň ešte stále potrebuje zaobchádzať veľmi opatrne. Preto aj tie vysielačky kde ho schladí…preto aj vysielačky kde ho povzbudí.

Toto chápe, že to čo George ešte nemá v porovnaní s napríklad Landom je trošku jeho vina. Tu šancu mu nedokázal zabezpečiť. Fakt je že Lando či Charles tieto príležitosti mali.

Použijem analógiu zo sperkarstvom…nemôžeš čakať, že dostaneš hotový v prsteni zasadený kameň, keď maš iba kameň a nemáš brúsku a kým ju zoženieš, prídeš o kov na jeho výrobu.

Sú veci ktoré sa urýchliť nedajú.

Progress over result, procces over hope je moje obľúbené športové heslo.

2 Likes

Ja si však nemyslím, že je to iba o tom že nemá skúsenosti ako líder závodu ono to včera nebolo o tom. Ukázal som už viackrát keď bol pod tlakom vyjazdiť si nejaký výsledok - napr. Singapur.

Tých chýb robí naozaj veľa a o to horšie, že sú to zbytočné chyby. Ak by sa nedajbože začalo jazdiť o titul tak by bol vybavený.

Ano možno sa to časom zmení ale nezabúdajme, že nie je nováčik a je to už aj víťaz závodu.
Podobne sú na tom Leclerc a Norris, ktorí taktiež robia chyby keď ich netreba.

Hold aj keď Verstappena naozaj nemusím, treba mu uznať, že sa má nad rovesníkmi navrch a to výrazne zatiaľ.

Russell, to je beznadejny pripad, Focus, Focus znelo z vysilacky, obavam se ze tohle par sezeni s mentalnim koucem nevyresi.

To je normálna vysielačka

Začal 5 rokov skôr …bol presne taký istý.

@TommyPLR
A podľa mňa to sú presne také chyby.
Ono je to aj overpushing veď to priznal aj Lewis včera. Ale to zase pramení z auta…Max urobil X viac chýb bez dobrého auta úplne rovnako.

To je podľa mňa presne výsledok správnej mentality, neuspokojiť sa s dobrým, chcieť viac. U každého z nich

Russell ve vypjatych situacich ztraci fokus celou dobu co je v F1, ano u neho je to norma.

Sám dobre vieš, že to nie je pravda.

na tvoje pomery to je celkom dost :smiley:

Nejde podla mna o to ci zacnes skor, ale kolko rokov mas skusenosti. Max je skor (alebo byval ale podla mna stale je) hulvat ale chyb nerobi vela. George ich robi stale vela ci uz mensich a niekedy aj obrovske.
Vravim no rychlost ma dobru ale zatial to nie je ono, dokedy vsak chceme cakat? :slight_smile:

Kdyz on ten VER nafukuje RUS hlavu ze at se neboji delat chyby, pak ta jeho jizda podle toho vypada, VER si vzdycky pletl odvahu s bezohlednosti :dizzy:

Max robil veľa veľa chýb bez dominantného auta

Ale mal aj vysledky v slabom aute :wink:

To nebolo pre RUS… A ty tu ides pisat ze tvoje prispevky su z 90% trefne :joy: mas tak 10% a to som štedrý