Prídeme o tradičné preteky? Šéf VC Monaka predpovedá odchod Formuly 1 z Európy | Magazín F1 - F1online.sk

Děkuji za Tvé moudra.
Už si ani nevzpomínám kdy jsem poprvé slyšel, že i v malé spáře mezi plechy ze stejného materiálu ve vlhkém prostředí vzniká elektrolyt. Musel jsem být hodně malé dítě, protože mám pocit, že jsem ještě nechodil do školy, kdy jsem to slyšel poprvé.
A nedělám si srandu, protože tehdy nebyly tak kvalitní barvy a karosérie neprocházely kataforézou jako dnes, tak holt hnily už v katalogu.
A solný roztok? Jeho mapy si taky pamatuji už na svých dětských botičkách.
Mimochodem i stříbro se dá od patiny čistit mírným solným roztokem s přidáním alobalu zalitým horkou vodou.

tak to potom vies, ze solny roztok nie je kysly, ale neutralny a elektrolyt takisto nemusi byt kysly ako tvoja odpoved.

4 Likes

fuck… uz som ako Honza…
@Ferda :clap: za okienko do polovice minuleho storocia.

1 Like

Ty kyseliny (žíraviny) ochutnáváš? Aha, tak už mi je všechno jasné.

Já Vás teda rozsoudím kluci @Ferda @helmutko , když jsem to tady tak nesmyslně rozpoutal.

Žádná kyselina, jako chemická látka tam samozřejmě není, kyselina sírová je v olověných akumulátorech, které jsou taky v autě, ale k jinému účelu.

Ale pokud bereme název kyselina jako obecné chemické “svinstvo”, tak toho je tam samozřejmě spousta.

Můžu za to já svým hloupým postem.

@Ferda má zjevně ve zvyku dávat věcem, které nemá rád, svoje vlastní názvy. Na tom nic není, podobně prý staří Čechové používali náhradní názvy třeba pro obávaná zvířata, aby je vyslovením správného pojmenování nepřivolali :smile: . Když začneš logicky rozebírat, jestli je tetris počítač, tak taky daleko nedojdeš :smile: .

2 Likes

Jj, máš pravdu, práce s lidmi je nevděčná, musíš mít ke každému osobní přístup a speciálně vyvinutou strategii.
Je to jako s ženami, nebo pejsky :slightly_smiling_face:.

2 Likes

No ano Evap ma pravdu, napr vo filme Underground od Kusturicu boli vsetci Crneho nepriatelia k.urvy fasisticke…
Ono to nie je taky problem si precitat nejake zaklady.

1 Like

zieraviny nie (ak tym myslis velmi silne kyseliny) ale inak je to sucast jedalnicka. aj tvojho…

u nas su si vsetci ludia rovni… aj zeny… :grin: .

3 Likes

Já jsem si toho všimla, ale nechtěla jsem přidat k pro mě dostatečně absurdnímu sporu další rovinu :smile: .

Cítím to jako nefér vůči mě…
Nikdo tady nemá větší respekt k ženám , než já, což se snažím pravidelně vpašovat do mých textů :slightly_smiling_face:

1 Like

Máš pravdu. V dnešní době se umístění ženy hned vedle pejska dá označit za vyjádření respektu, omlouvám se :smile:

1 Like

Ženy na úrovni psů, co by za to třeba v Saudský Arábii daly. :stuck_out_tongue:

1 Like

No nevím, jestli je to zrovna nejlepší příklad. Možná ženy v Saúdské Arábii za život psů u nás, to v určitých případech ano. Myslím v těch rodinách, kde je na prvním místě pejsek a ostatní formy života až po něm :smile: .

No dala jsi mu to pekne. :grin::+1:.

Ale co se tyce tech psu. Kdyz se na to podivas z sirsi perspektivy, tak Cechy jsou v pristupu ke psum unikatni.

https://youtube.com/shorts/PE1865FJnF8?si=AdqaMElM_T09dVkF

Takze mozna ze to co napsal @Triper neni tak spatne. :grin:

1 Like

Nejsem si jistý, ale mám pocit, že označením pes se tam počítá jako velká urážka. Ještě většího významu nabývá tahle urážka, když po něm hodíš botou.

Tetris skutečně používám rád. Obzvláště, když vidím dnešní hrbatou mládež jak se klaní k mobilu.

1 Like

Jestli máš na mysli sliny a žaludeční šťávy, tak ty jsou samozřejmě taky kyselinou. Jen s tím rozdílem, že neobsahují těžké kovy a jiné další jedy.
Platí v případě, že Ti zrovna ze zubu nevypadl amalgám.

no ak si si na veceru dal slaneho losasa a zalial to vinom tak tam budes mat aj olovo, solny roztok a alkohol.