Prídeme o tradičné preteky? Šéf VC Monaka predpovedá odchod Formuly 1 z Európy | Magazín F1 - F1online.sk

Tak tady se opravdu míjíme :smile: . Pokud myslíš platbu reklamy zprostředkovaně ve zboží, tak to pak ano, a nijak mě to nepobuřuje. To není nic nového. To samé platí o Eiskingu, můžu s nimi souhlasit, tu víc, tu míň, nebo vůbec nesledovat, ale nenapadlo by mě považovat je za lidi, kteří se o svůj úspěch nezasloužili - takže za mě zase ok, beru je jako jakékoli jiné lidi, kteří si úspěch nevybudovali rukama, ale hlavou. Ano, znám lidi, kteří poctivě pracují a jsou přínosní, a nejsou nějak veleúspěšní. Většinou jsou celkem spokojení a žijí normální život. Ti, co jim ani opravdu poctivá práce a osobní nasazení na normální spokojený život nestačí, mají z mého pohledu (až na výjimky) většinou problém se svými nároky v návaznosti na svůj reálný přínos.
Ale všechno v dobrém :smile: . A možná by stálo za to, aby někdo šikovnější než já založil extra vlákno na tyhle debaty, myslím, že když se do toho dáme, tak nevíme kdy přestat :smile: .

4 Likes

Souhlas. Chtelo by to, neco takoveho. Jenze tady ty debaty mimo temu vznikaji skoro v kazdem vlakne. :grin:. To se dotycnej udre. :joy:

1 Like

Hlavně né vlákno o politice, to už raději o vaření.

4 Likes

V tom je ten svět krásnej.
Někdo se živí tím, že operuje mozky, další lidem čistí uši, opravuje boty. Někdo prodává zeleninu, další nosí dopisy, fotí si roztažený nohy. Někdo vyrábí paruky, lakuje nehty. Někdo se natáči jak děláš šaškárny na internetu. Ať si každý dělá to, co ho baví, když to je v rámci zákonů.
Proč má každý potřebu někoho kastovat? :confused:
Chtěl bych vidět pány kastáře, jak by se tvářili, kdyby jim 1/2 roku nevyvezli popelnici. :slight_smile:

2 Likes

No ty tam nemuzes. Dokud nam s @Evap nenapises tu tvou esej na tema kartelovych dohod. :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 Likes

Mimochodem moji hipsterští kamarádi, kteří prodávají Škodovky mě vnutili na víkend nového Enyaqa.
Kdyby to někoho zajimalo, podělím se o nezkreslené poznatky.

3 Likes

Tak to jsem pro, určitě napiš.

1 Like

Jsem jedno velké ušo.

2 Likes

Sem s tim. To se nemusis ptat na tohle. To prece vidis ze sterace stiraji. Tohle je motoristicke forum kruci, ne stranky o vysivani. :grinning:

2 Likes

@Ferda @tiMur
Vyjel jsem z Prahy do Plzně s plně nabitým a dojezdem 615 km, po 80 km jsem měl dojezd 400km…
To bylo první překvapení, potom nějaké jízdy po Plzni a v okolí a po ujetí 240 km mě to hlásilo dojezd 40 km a když jsem navolil že budu dobíjet u rychlonabiječky která je v Plzni jedna, řeklo mě to, že sice budu nabíjet jen 38 minut, ale musím půl hodiny před nabíjením nastavit klimatizování baterky a až potom připojit.
Takže reálný dojezd cca 300 km volnou jízdou, já jsem trochu driftoval na kruháčích a málo rekuperoval, tak to bylo ještě méně.
Jinak auto pěkné, uvnitř trochu ufonské, ale pohodlné.
Podvozek moc pěkný, přesný, strmé řízení, docela tvrdé stabilizátory, překvapivě pěkná jízda.
Ten krouťák dělá hodně a svádí to k blbnutí, jen brzdy jsou hodně slabé.

U nabíječky kWh za 14Kč, s nějakou kartou, kterou jsem neměl je to prý pod 7,-.
Moje spotřeba byla 22 kWh/100km
Závěr, nechtěl bych to.

6 Likes

Pekne. Uprime cekal jsme to horsi a od tebe vetsi kritiku. Nabijeni 40 minut je dost, ale pro me je to cca 3 az 4 hodiny jizdy a muj strop. Cena 14 ka za kWh je dost, ale to s rozsirenim infrastruktury pujde dolu a zde mnou kritizovany kapitalismus odved svou dobrou praci. Dojezd 300 km nic moc, ale uz 400 by bylo pro me OK. Zbytek byl pozitivni

Tak uvidime. Mozna auto presne pro me. :grinning:

3 Likes

Já se krátce svezl s nějakou KIA co měla 300 koní. Majitelka seděla vedle mě, takže žádné testování, ale pouze svezení. Za plynem to jde moc krásně. Jízda příjemná, ticho. Velká váha znát byla, ale kyseliny jsou nízko, tak se vůz choval kultivovaně. Dobíjení bylo nastavené na maximální účinnost, tak jsem stále musel tlačit na plynový pedál. Odkojený Wartburgem s volnoběžkou mě to dost sjalo, ale prý se rekupurace dá snížit, tak bych si tím hlavu nelámal.

Celkový dojem byl hodně příjemný, ale v mých spíše labužnických spárech bych asi musel často měnit gumy a Greta by na mě vypsala volný odstřel. :laughing:

3 Likes

Dík. Za mě to celkem koresponduje se zkušenostmi, které mám ze svezení v celkově třech různých autech - svezení vesměs pěkné, celkový dojezd zatím přece jenom slabina, i když by se s tím dalo při troše praxe celkem žít. Takže - nebojím se, ale počkám si, jak se bude situace dál vyvíjet :smile: .

3 Likes

Trochu jsem se zamýšlel jak se bude elektrovůz chovat, až mu začnou pod velkou váhou odcházet tlumiče, ale rychle jsem si uvědomil, že tyhle auta budou mít tak krátkou životnost, že u nich asi bude celkem jedno nad kvalitou zpracování.

Vůz asi vydrží, ale doma budeš mít garáž plnou baterií. :smiley:

1 Like

Já vím Ferdo, že to víš a dlouho jsem odolával Ti to napsat, ale dneska přišel den “dlouhých nožů” a musím Ti tu tezi zbourat.
Baterie v elektromobilech ani ve F1 neobsahují žádné kyseliny…
:slightly_smiling_face:

Hodně bude záležet na kvalitě. Mám nějaké nářadí od Milwaukee. První jsem kupoval asi před 15. léty a ze třech baterek ještě dvě stále slouží. Nic moc, ale stále jsou ještě na drobné věci použitelné. Další sadu jsem si pořídil asi před sedmi léty a stále super. Nejnovější mám tři roky a už jsou šrot. Naštěstí se znám s někým, kdo tuhle firmu v ČR otevíral, tak se to řeší.
Dnes přijdeš do konzumu a cokoliv si koupíš, tak je to na baterky. Dají Ti záruku 2 roky, ale nikdy se nedozvíš v jakém stavu baterie kupuješ.

Každý elektrolyt je svým složením kyselina i když už není v tekutém stavu, ale v gelové konzistenci. No a když k tomu přidáme těžké jedovaté a životně nezdravé kovy, tak bych si je velice nerad spletl s paštikou a namazal bych si je omylem na rohlík.

To uz tak byva, kdyz chces jezdit autem. Ono splest si benzin, nebo naftu s cajem bys asi taky nechtel. A mit splodiny z vyfuku, misto osvezovace vzduchu bys taky asi nechtel.

3 Likes

Známy s elektroautom prekvapil, že chodí “tankovať” oveľa menej často, ako s benziňákom. Ráno sa zobudí a má plnú. Každé ráno plná “nádrž”, každé nasadnutie do auta je maximálny dojazd. Je to vraj veľmi návykové :slight_smile: Na pumpu chodí iba pre snack. A mimo domu tankuje mozno 3-4x do roka, lebo dojazd mu stačí, kľudne aj do Košíc a zvyšok je dovolenka 500km+.

2 Likes