Prevahu McLarenu uznal aj Marko: Strácame dve až tri desatiny | Magazín F1 - F1online.sk

Tím McLaren vstupuje do novej sezóny ako hlavný favorit. Stajňa z Wokingu sa na bahrajnských testoch predstavila v skvelej forme a ovládla všetky výkonnostné rebríčky odborníkov. Ferrari, Mercedes a Red Bull sa pohybujú v závese, ale otázka je, ako ďaleko sú? Aj Helmut Marko priznal, že jeho tím má momentálne stratu.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/188965/prevahu-mclarenu-uznal-aj-marko-stracame-dve-az-tri-desatiny

Takže je rozdíl 0,000s

Ešte musíš napisať v koho prospech.

2 Likes

Ten krajní je na tom lépe.

Povedal to,co vedia vsetci.Mclaren mal jasnu prevahu v pretekovej simulacii,na jedno kolo ta prevaha bola vsak zanedatelna,ale tam nikto nevie,kolko mal kto paliva.Cize,ocakavam jasne vitazstvo v Australii Mclarenov,o tretie miesto bude bitka,prajem to Leclercovi,alebo Hamiltonovi.

Na jedno kolo by som vobec o prevahe nehovoril, ale je pravda, ze tam je viac premennych a asi neukazali maximum, ohladne RP v testoch suhlasim, no aj tak by som nepredbiehal…

Bahrain nie je uplne reprezentativna trat, teploty a pochopenie monopostu/nastaveni mozu vela menit a samotny Melbourne je natolko specificka trat, ze vsetko moze byt aj inak.

Staci si spomenut, kolko krat uz nejaky tim v minulosti bol po testoch favorit a aka bola potom realita (casto sa to stavalo Ferrari).

Pripomina mi to ako neustale ocakavania a skladania koalicii na zaklade prieskumov a potom takmer tradicne prekvapenie, ze to dopadlo inak :smiley:

tak rozdíl 0.2 až 0.3s je relativně lehce dosažitenlej na stáhnutí i diky optimálním setupům. Kdyby to bylo 0.5s tak je to jiný

Jelikož je Max o 0,3s rychlejší než kdokoliv jinej, tak stále budou nejrychlejší :sunglasses:

1 Like

Od kdy fandilíš Verstappenovi? :grinning:

Snad tam McLaren nabombí pořádný upgrade a odskočí všem.

Doufám navíc, že pořádněsandbaggovali. :grinning:

2 Likes

Hlavne nech je to legalny upgrade :stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Dokud je FIA nediskvalifikuje nebo jim nenařídí odstranit nežádoucí stav, tak je vše legální.

1 Like

Neboj bude. Tak ako u ferrari :grinning:

2 Likes

Jasně že. Zejména v F1 bezvýhradně platí, že všechno je legální, dokud není rozhodnuto o opaku :slight_smile: .,

2 Likes

Myslis ten s baterkou? :wink: