Po problémovom roku 2025 sa Lewis Hamilton rozhodol spraviť veľké zmeny. Počas zimnej prestávky vymenil svoj najužší tím na čele s pretekovým inžinierom, ktorým sa stal Carlo Santi. Z nenápadného Taliana sa však rýchlo stáva veľká hviezda padoku. Hamilton mu ďakuje za to, že mu pomohol rozdúchať vyhasínajúci oheň.
Taky mě to Lewisovo vítězství v Barceloně bavilo, ale z těch oslavnych clanku tady mám pocit, jako by nováček v Audi vybojoval senzační první pódium.
Ham je 7mi nasobny mistr světa v nejúspěšnějším týmu historie (Ferrari). Krásný závod, strategie jim sedla, ale nepředbíhejme. Hamiltonova forma v posledních letech připomíná horskou dráhu a jedno vítězství pohár konstruktérů ani jezdců nedělá. Uvidíme v Rakousku, jestli to nebyl jen záblesk a taky doufám, že až v příštím závodě skončí za Russellem, nebudete ho zase posílat do důchodu. Jeden závod šampionát nevyhrává!“
Možno by bolo naivné spoliehať sa na to, že Lewis teraz vyhra všetky GP do konca sezóny. No posledné 3 preteky ukázali, že počítať s ním, ako adeptom na titul musia