Predstavuje pohyblivá aerodynamika bezpečnostnú hrozbu? Je to len náplasť, hovorí Sainz | Magazín F1 - F1online.sk

Vo všetkom humbugu okolo výsledkov kvalifikácie a priebehu pretekov zanikla nemalá kontroverzia, ku ktorej došlo tesne pred tretím austrálskym tréningom. FIA rozhodla, že medzi šiestou a deviatou zákrutou sa z bezpečnostných dôvodov nemôžu sklápať krídla. To by znamenalo nutnosť ešte väčšmi šetriť energiu. Asi po hodine FIA zmenila názor a nariadenie odvolala. Nedošlo tým však k ohrozeniu bezpečnosti v snahe odvrátiť PR katastrofu, na ktorú sa zmenili nové technické pravidlá?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/228957/predstavuje-pohybliva-aerodynamika-bezpecnostnu-hrozbu-je-to-len-naplast-hovori-sainz

Ja som aj rád, že za týchto okolností nebude tá blbá Džidda, lebo tam by som sa fakt obával niečoho. A nemyslím žiadne rakety. Na druhej strane verím, že FIA má toto dobre ošetrené, no som nedôverčivý podobne ako Sainz.

1 lajk

Ide o sracku, ktorou FIA narychlo prelepila motorovu sracku (pritom mali dost casu to riesit). Smeruje to presne tam ako som to predpovedal. Cela sezona bude monumantalny clusterfuck.

1 lajk