Predsezónne testy 2024: Kde ich možno sledovať a kto bude jazdiť? | Magazín F1 - F1online.sk

Formula 1 sa konečne prebúdza zo zimného spánku a posledným budíčkom pre ňu budú predsezónne testy. Tak ako vlani, aj tentoraz sa uskutočnia na bahrajnskom okruhu Sachír, nuž a nemení sa ani ich dĺžka. Opäť potrvajú len tri dni, a síce od stredy do piatku (21. až 23. februára).

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/142816/predsezonne-testy-2024-kde-ich-mozno-sledovat-a-kto-bude-jazdit
1 Like

nerozumím tomu, proč si týmy mohli zovlit, jaký chtějí pneu - ano výhodné pro týmy, ale podle mě by to mělo být stanoveno od Pirelli a týmy by se s tím měli popasovat, aby to měli o něco těžší

1 Like

Na druhou stranu proč ne? Každý jak je libo, jen celkový počet ať maj všichni stejný :man_shrugging:

2 Likes

Jako jasně, tam vidíš, kdo se zaměří spíš na jízdy s nižším množstvím paliva, než s vyšším, ale pak si tu nehrajme na to, že tu chceme všem dávat stejně “náročné” podmínky na soutěž, když dáš týmum vybrat :smiley:

Letos jsem fakt zvědav co se z testů pozná :smile: Podle mě pole bude fakt dost blízko u sebe takže poznáme ještě větší prd než obvykle :smiley:

Alpine, McL bez rychlých kol, Visa s Ferrari na Q pace, už podle výběru pneu :smiley:

Překvapilo mě, že je celkem rozdíl ve volbě.
Hlavně Alpine. Ty budou asi drtit hodně dat… jezdit kolo za kolem.

Vloni se GP jela C1-C3… Jelo se na 2 pitstopy…

Asi 60% Aut jelo C3-C1-C1
Asi 30% auto jelo C3-C1-C3, C3-C3-C1

C2 se absolutně nepoužila.

Tak C3 bude v GP nejspíš červená, takže relevance bude hlavně na C3.

No vidíš a Ferrari s Visou mají 6 sad C4 :smiley:

Záleží, jak se rozhodne Pirelli… Třeba dají C2-C4…
Ale to pochybuji… oni jsou pos.aní a vždycky radši dávají nejtvrdší sady. :smiley:

C1-C3 už je potvrdené pomerne dlho. Treba sledovať Pirelli Motorsport na sociálnych sieťach, vždy sa tam objaví, keď sú oznámené konkrétne gumy na daný víkend.

Zaťial sú známe prvé 3
BAH C1-C3
SAU C2-C4
AUS C3-C5

3 Likes

@PUFF F1 skoro nesleduje, tak ho musíš omluvit

Uz tieto testy ukazu,ci Ferrari,Mercedes,Mclaren a Aston dobehli Red Bull…Minuly rok po testoch bolo jasne,ze Red Bull vyhra mozno vsetky preteky.

2 Likes

afa

1 Like

Tohle preferuješ?

Kdyz budou testy jednoznacne v podani RB ani F1TV kupovat nebudu, zustanu u psane formy tady.

Vždyť to zakončení podlahy (u pneu) je šílený, tohle nenasadi a jeste úpravy, protože by si brali možnost lepšího usměroňování vzduchu