Predseda GPDA Alex Wurz: Verstappen dostal exemplárny trest | Magazín F1 - F1online.sk

Je to príbeh o vulgarizmoch alebo o egu prezidenta Medzinárodnej automobilovej federácie? Mohamed bin Sulajem vo štvrtok pred VC Singapuru poskytol rozhovor pre Motorsport.com, v ktorom hovoril o nutnosti zamedziť vulgárnemu vyjadrovaniu zo strany jazdcov a zástupcov tímov. Ešte v ten deň si svoju autoritu presadil na Maxovi Verstappenovi a vyvolal poriadne naštvanú reakciu jazdcov.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/173291/predseda-gpda-alex-wurz-verstappen-dostal-exemplarny-trest

O trestu rozhodují komisaři a měli by být ve svých rozhodnutích nezávislí. Jestli šéf něco vysloví a oni se hned letí přetrhnout, tak je to snad ještě větší skandál než ten trest sám.

Omlouvam se vsem paklize mi neco uniklo … ale opravdu zucastnit se nejake konference na laptopu je EXEMPLARNI tvrdy trest ? … a ted nemluvim o tom ,zda li trest mel dostat ci nikoliv … jen to slovo Exemplarni . … proste si nemuzu pomoci , me to evokuje ,ze ho popravi, rodinu utopi, majetek zabavi a pratele a pribuzne do 8meho kolene pujdou do otroctvi …

Pokud si FIA dělá nárok na jeho osobní volno a z moci úřední mu nařizuje, jak ho má trávit, tak to je poměrně tvrdý trest. To se nedá srovnat s pokutou nebo sportovním trestem (odečet bodů atp.). Ale někdo to může vidět jinak, já jsem na osobní svobodu poměrně citlivá :slight_smile: .

1 Like

Ale to přece není žádná novinka, že bylo x týmů co tlačili na komisaře, aby netrestali jejich jezdce, nebo naopak trestali soupeře. Stačí Brazílie 21, kdy Max vyvážel Hama do Bolívie a Horner hned hlásil Masimu, že to není na trest, že je to závodění.

Však neříkám, že je to novinka, ale že je to chyba. V případě, že takhle “prdelkují” před šéfem FIA pak dokonce skandální přístup.

1 Like

Ze ty jeste nemas deti😁? Ja tu svoji svobodu zahodil uz po druhem( celkem 4😁).

1 Like

Tak teď jsi mi polichotil :smile: . Děti mám, a věk pomalu na vnoučata :smile: .

1 Like

Wow. A ja cekal, ze jsem to ja co je tady nejstarsi😁. Ja na vnoucata stale cekam… nejstarsimu je 28, ale krom ryb z rybareni se asi od nej nedockam

2 Likes

Tak to já na ně taky čekám, a asi ještě chvíli budu! Ale dost už, tady jsme si všichni rovni :smile: .