Prečo to Sainzova strana zvládla lepšie? Vyhrala nielen komunikácia (PREPIS VYSIELAČKY) | Magazín F1 - F1online.sk

Charles Leclerc po pretekoch nebol spokojný so svojím tímom a skorou zastávkou v boxoch, ktorá ho odsúdila na neúspech. Hovoril o nevydarenej nedeli, na ktorú čím skôr bude chcieť zabudnúť, a zároveň naznačoval, že k chybe došlo na boxovom múriku, ktorý mu mal posúvať nesprávne informácie.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/163082/preco-to-sainzova-strana-zvladla-lepsie-vyhrala-nielen-komunikacia-prepis-vysielacky
3 Likes

Ano, Leclerc to spackal. Tesim sa ale na podobny clanok o Perezovi s Piastrim.

To dažďové kódovanie vyzerá ako niečo, čo sa mohlo zrodiť na ich nekonečných debriefingoch.

Skor mi pride,ze to je popis farieb,ktore su na radare zrážok

1 Like

Áno, to dáva zmysel. Charles sa môže inšpirovať.

Tu je jasne vidieť v porovnaní so Sainzom že Leclerc nemá ani tušenie čo má robiť :joy: . Čaká len na pokyny ako keby ani nesedel v aute :grinning: Z tohto chlapíka majster bude len nejakou brutálnou náhodou .

Zial z tohto vidiet este nevyzretost Charlesa ako komplexneho pilota. Skoda, lebo rychlostne ma nato byt majstrom.

Leclerc byl ze svého upadajícího tempa proti Sainzovi nejspíše zoufalý a tak taky učinil zoufalý krok :man_shrugging: Jako ve vysílačce jasně zaznělo že dokud časy nebudou 1:40 intermediálky se nevyplatí, no a přesto tam zajel doufajíc že teď to bude. Udělal z toho v zoufalství loterii a vsadil v onom závodu chybně vše.

4 Likes

5 Likes

Ja neviem, ale mne to pripada, ze si to posr*l Leclerc vacsim podielom ako team. Kvaldu som sice nevidel, ale Leclerc startoval tusim 11ty, co by nemal. Potom, ocividine si rychlejsie znicil suche gumy a tlacila ho zastavka, ale zastavit sa rozhodol on. Netvrdim, ze je to cele jeho vina, ale mal minimalne hlasit, ze neprsi. Takisto, team nema nic spolocne s tym, ako on vedie komunikaciu so svojim inzinierom. Toto si maju vydiskutovat len oni dvaja, ake informacie maju lietat vo vysielacke

Tak ako tak, trosku to chlapec zacina kopit a mam pocit, ze on si s Perezom moze vypytat pernamentku na pobyt v druhej desiatke pocas pretekov… Naozaj Ferrari urobilo dobre s jazdcami co urobilo? FFS Leclerc uz je veteran

1 Like

f1sport: V ten moment si Fernando uvědomil, že může závodit i v 60. :grin:

4 Likes

Bohužiaľ tu vidieť to, čo sa hovorí už dlho, že Leclerc nie je v čítaní pretekov ani na Sainzovej úrovni, nie to ešte na úrovni takých borcov ako sú Verstappen, Hamilton alebo kedysi Vettel, ktorý to mal všetko v hlave tak, že často si z auta uriadil sám stratégiu lepšie ako motáci Ferrari na múriku.

Určite k tomu prispela aj slabšia komunikácia od inžiniera, ale toto rozhodnutie ide za Charlesom. Vedel, že lídri sú stále na trati a aj to aké časy treba na slicky a aj tak sa sám vypýtal do boxov.

Nevidím to však tak tragicky, bol to risk, skúsil to. Stačilo by, aby dážď trošku zosilnel a mohol na tom zarobiť. Určite to nebolo tak hlúpe rozhodnutie ako spravil McLaren, keď nechal Piastriho o kolo dlhšie vonku namiesto double pitstopu.

3 Likes

ta Sainzova komunikacia mi pripada o moc viac profesionalnejsia.

6 Likes