Prečo tímy neschválili nový bodovací systém? Bodov má byť ešte viac… | Magazín F1 - F1online.sk

Na nedávnom zasadnutí Komisie F1 sa preberal aj nový bodovací systém. Tímy sa zatiaľ na ničom konkrétnom nedohodli, len na tom, že všetko ešte podrobne premyslia. Nie však s cieľom návrh zamietnuť, ale ho ešte rozšíriť.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/152581/preco-timy-neschvalili-novy-bodovaci-system-bodov-ma-byt-este-viac

Všetci je podľa mňa hlúposť, vypadne 4-5 monopostov a niekto zoberie slušné body len za to, že vôbec došiel do cieľa. Ideálne by som to videl max na 15 bodovaných miest. Pri dnešnej spoľahlivosti by to mohlo byť tak akurát

sak to je aj teraz tak

“Niekedy autá zamieria do boxov a pošetria si komponenty, opotrebovanie, pretože sú mimo bodov. Týmto by sme to eliminovali.”
To je síce pravda, ale hlavný dôvod je, že menšie tímy majú aj menej financií, zato si šetria komponenty a keby boli všetky pozície bodované, tak by viac riskovali a viac komponentov míňali. Neviem, či by sa im to v konečnom dôsledku oplatilo, keďže okrem balíka peňazí ktoré dostanú na konci podľa bodov, musia zaplatiť aj štartovné na ďalší rok tiež podľa bodov a zrejme by bolo ešte viac kolízii.

Když teď nedojede 5 monopostů, tak se zbytek pole nabalí na bodech jo? radši pošli to CV …

ked je niekto jedenasty a desiaty, deviaty, a osmy maju hromadny crash, tak si nepolepsi ten jedenasty o solidne body?

Já si vzpomínám, že kdysi vůz který nedojel až do cíle nedostal plnou odměnu za závod.
Dnes je to tak, že slavný jezdec, který ví, že na body neosáhne raději hodí ručník do ringu, aby se na něj neukazovalo prstem a raději imituje závadu na vozidle.

Ach jaj, akoby historické tabuľky neboli už dostatočne znehodnotené…rozšírenie bodovania pre prvých desiatich bolo uvedené preto, že prišli tri nové tímy a na rošte bolo 24 monopostov; odvtedy všetky tieto tímy zanikli, ale ideme sa tu baviť o bodovaní pre 15 alebo 20 monopostov. Facepalm cez celú hlavu.

1 Like

Toto je čistá blbosť a ak sa idú pchať do riti rychlokvasenym fanúšikom z umelej drama show drive to survive tak dovidenia, do počutia

1 Like

Ak by mal bodovať každý, potom by som navrhol, aby sa jazdcom započítavalo napr. 20 najlepších výsledkov z 24 - aby mali motiváciu aj tie nízke bodové zápisy stále zlepšovať.