Prečo Norris nedostal penalizáciu za uliaty štart? | Magazín F1 - F1online.sk

Asi tak 99 percent ľudí si myslelo, že príde trest, ale ten neprišiel. Už sme si v minulosti mysleli, že niekto ulial štart, ale podľa pravidiel neznamená každý pohyb pred zhasnutím červených svetiel porušenie pravidiel. Ak sa jazdec pohne, ale zastaví ešte v štartovacom boxe, tak nejde o uliaty štart a nenasleduje trest. V tomto prípade sa však z pohľadu na palubné zábery pilota McLarenu zdalo očividné, že je prednými kolesami za bielou čiarou. Prečo teda komisári nereagovali?

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/146519/preco-norris-nedostal-penalizaciu-za-uliaty-start
2 Likes

tak mu mali dat trest za start mimo vyhradeny priestor, lebo odstartoval tak, ze prednym kolesom stal za ciarou. Je to jednoznacne vidiet z jeho kamery.

1 Like

Pred rokom Fernando dostal trest prest za to, nie? No neviem od oka to je porušenie pravidiel, ale keď to posudzujú výhradne podľa techniky a konzistente, tak asi dobre.

1 Like

To je hrozná šaškárna, snad ještě větší, než co tu předvádí radoby fans jednoho týmu :grinning:

1 Like

1 Like

Toto mi pride ako keby rozhoduje AI :smiley:

McL vymyslel rovnakú vychytávku ako Ferrari blahej pamäti s prietokom paliva. Lando a Oscar budú jumpstartovat, kým im nenájdu tú rušičku transpondéra :slight_smile:

1 Like

S tou pozicí na startu je to stejné. Pokud to senzor neukáže, tak nic. Myslím že minulý rok se to řešilo. Někdo byl mimo, ale ok protože jim to nic neukázalo. Už Vettel nedostal trest za pohyb na startu v roce 2019 protože senzor nic.

Ten systém je špatně a nikdo s tím nic nedělá, už dlouho procházej na startu nesmysly. Všichni maj kamery, lidské oko tohle umí posoudit docela dobře a rychle.

1 Like

Ale měl bys šanci i ty u ní.

U koho? U jump startu? :grinning:

Veľkú cenu.som videl jedným okom zo záznamu a napriek tomu som na základe Pepovho vysvetlenia hneď pochopil, prečo trest nebol. Skúste dávať pozor, chalani.

1 Like

Ne… U Fionky. :wink:

A kdo je Shrek? Horner? a Oslík je Jos? :slight_smile: