Prečo nezahlasujú za vlastný návrh? Kauza kompresného pomeru sa zamotáva | Magazín F1 - F1online.sk

To můžou a určitě jim to jistým způsobem pomůže. Nejspíš v tom viděli ještě více.
Ale aspoň to bude fér, jak všichni chtěli. Hlavní cíl splněn.

no ja som neotocil :slight_smile:

ja toto o znizovani pk za prevadzky povazujem za novinarsku hlupost

preco myslis, ze by fia mala prist s inym navrhom? chceli aby sa kp meral za prevadzkovych podmienok(za prevadzky sa fakt merat neda ako navrhovali niektori)? fia im vyhovela dala navrh, ze sa bude merat pri 130stupnoch a oni to zrazu odmietaju? no tak tym je povedane vsetko a pre fia to skoncilo

ze tam fia nechala aj podmienku merania za studena? ved to by nemalo nikomu prekazat, ved to dnes musi splnat kazdy

ak nechcu dodatocne meranie pri 130, tak si fia moze povedat, ze asi ten problem s mercedesom az taky vazny nieje ked to nechcu riesit

1 lajk

Pokud něčí motor umí hrát s kompresním poměrem, je to ten od Ferrari, pokud jsou zvěsti o ocelové hlavě válců pravdivé.

no to je problem, ze ten clanok je podla vsetkeho blud. kompresny pomer za studena je nizsi pri kazdom motore ako za tepla. aby tomu bolo inak tak by musel byt ten motor vyrobeny z materialov ktore maju negativnu teplotnu roztiaznost a teda sa pri vyssej teplote zmensuju lenze ziadny z tych materialov ktore su povolene pre dnesne motory v f1 negativnu teplotnu roztiaznost nema

no a vsetko okrem roztiaznosti hlavy hra v prospech zvysenia kompresneho pomeru pri prevadzkovej teplote. no a samotna roztiaznost hlavy nesposobi, ze neguje vsetky ostane vlyvy

este aj samotny binotto priznal, ze ani oni za prevadzky nedodrzuju kompresny pomer :slight_smile: no ale ako by toto bolo mozne ak po zahriati maju mensi kompresny pomer ako za studena? ako s takym motorom chceli prejst homologizaciou? ved ak ho prekracuju za prevadzky tak za studena by ho na podla tohto clanku mali prekracovat vyrazne

ale maju ten dovod ak je pravda to, ze mercedes tym meranim za tepla presiel aj ked nie az pri 130stupoch

vtedy si mohli povedat, ze ak presiel pri 95 tak nema vyznam uz to merat ani pri tych 130 a bude to len dalsia zbytocna komplikacia ktora nebude na prospech nikoho

Ty si taky insitny naivny chytrak, ktory si mysli, ze vie a mal by odpovedat na vsetky prispevky. Keby si rozumel pisasnemu textu aspon na urovni deviatakov na Zakladnej skole tak by si si uvedomil, ze FIA nemoze nerespektovat spolocny postoj siedmych tymov, obzvlast, ak sa viaze na otazku, ktora sa da vysvetlit v ich prospech. Precitaj si moj povodny prispevok este raz a s trochou stastia mozno pochopis, za FIA ma velky problem, lebo nie je v pozicii, aby mohla rozkazovat vacsine tymov. Predpokladam, ze vrcholom tvojich vyjednavacich schopnosti bolo presvedcit mamu, ze mozes prist lete domov az o pol deviatej vecer. V F1 vsak vyjednavaju najlepsi ludia v biznise a nad tvojou predstavou, ze “tym je povedane vsetko a pre fia to skoncilo” by ani len nepodvihli obocie. Svet je ovela zlozitejsie miesto nez ako sa ti zda spoza klavesnice.

2 lajkov

fia nema ziadny problem a tymto ukoncujem debatu s kktom ako ty

1 lajk

Tento článok je nezmysel. Kto by si úmyselne znižoval kompresný pomer a ešte by sa bál že za svoju nevýhodu dostane trest.

Ak by som ta velmi pekne poprosil, mohol by si svoje rozhodnutie nekomunikovat so mnou prevziat aj do kazdej naseldujucej debaty v ktorej uvidis moj prispevok? Vopred dakujem.

1 lajk

nie nemohol

ja nereagujem na prispevky podla toho kto pise, ale podla toho co pise

napr. nejakeho jirku ■■■■■ som si na tomto fore vsimol prvy krat aj ked udajne je tu uz pol roka

Rozumiem ti velmi dobre. Uz pri tvojom prvom prispevku bolo jasne, ze myslenie nepatri medzi tvoje oblubene cinnosti. Ja to plne respektujem, pravda je taka, ze s tymto handicapom nie si na tomto portali osamoteny. Moju prosbu som mal v skutocnosti kvoli tebe. Kedze sa da predpokladat, ze kvalita tvojich prispevkov ostane obsahovo aj formalne na rovnakej urovni tak ta moja reakcia znovu zosmiesni sposobom, ze ti neostane nic ine nez mi iba vulgarne nadavat bez akehokolvek argumentu. Sranda, ze o kolko by si to mal jednoduchsie, keby si si dokazal zapamatat moje meno a nereagovat na mna. S tym vsak ty nic neurobis, lebo jednoducho tvoja kapacita na to nestaci. Co uz, aj tak ti aspon prajem pekny den.

chod sa vysrat lebo ti obsah criev tlaci na mozog

Aktuální změna technického předpisu týkající se kompresního poměru F1 stanoví, že bude měřen „do 31. května 2026: když je motor na okolní teplotě“ a poté „od 1. června 2026 do 31. prosince 2026: když je motor na okolní teplotě i když je motor na teplotě 130 °C. Jakákoli součást, sestava, mechanismus nebo integrované uspořádání součástí, které je navrženo nebo funguje tak, aby zvýšilo kompresní poměr v provozních podmínkách nad 16,0, je zakázáno.“

…sorry :grinning_face_with_smiling_eyes:

2 lajkov

Jakákoli součást, sestava, mechanismus nebo integrované uspořádání součástí, které je navrženo nebo funguje tak, aby zvýšilo kompresní poměr v provozních podmínkách nad 16,0, je zakázáno.“

… tohle stačilo dát jako direktivu od samého začátku, a nebylo co řešit. FIA z toho udělala šaškárnu neb samotný Sulayem tomu rozumí a chtěl s Wolffem vytvořit supertým. Podvodnické sebranka, nic víc.

2 lajkov

Kompresní poměry se už kolem 150 roků měří stejně, tak proč vymýšlet ajťákoviny?

Protože tam někdo začal podvádět? Vyčapli je, vezmi to jako chlap :wink:

2 lajkov

nefňukej furt Ferdo, s Grahamem, Puffem a Helmutke jste tu psali nesmysly od prosince

2 lajkov

Hlavně ignorovali cíl pravidla. Opravdu nevím jak to FIA mohla udobřit, tam to smrdí nějakým paktem kde se to provalilo a FIA pod tlakem musela stáhnout ocas. A Wolff, ten pak vypustil uplnou šaškárnu jak to týmy nechtěj, tak trapnou obranu jsem už dlouho neviděl.

2 lajkov

Ale však pravidla byla jasná, to jen Graham s Helmutkem psali, že kompresní poměr 16:1 musí být při měření jinak ne, což je totální blbost

2 lajkov