Prečo je zmena pravidiel taká náročná? Podľa Sainza ťahajú niektoré automobilky za nitky | Magazín F1 - F1online.sk

Dobrý! Připomněl jsi mi K. H. Borovského a jeho:
„Českých knížek hubitelé lítí,
plesnivina, moli, jezoviti! :smile:
Pracuj na sobě a jednou se o Tobě třeba taky budou učit děti :smile:

2 lajkov

Tady se to zase strhlo na diskuzi, která neodpovídá problému, co popisuje Sainz. Ano, ten mluví o tlačení od automobilek. Ale to není problém protože automobilky, ale protože účastník soutěže ovlivňuje podobu pravidel té soutěže, což je logicky naprosto mimo a nemá s fair soutěží vůbec nic společného.

A nechápu, jak to tu někteří vždy musí pojmout jako pozvánku na to shazovat, urážet a psát nesmysly jen, aby provokovali, naprosto zbytečný

1 lajk

Každou soutěž na světě spoluvytváří účastníci. Někde víc někde míň.
To je normální věc.

1 lajk

Já ale nepíšu o spoluúčasti na soutěži, ale o ovlivňování pravidel.

To také. Ovlivňují podobu soutěže, potažmo řádů.

1 lajk

Kdo jiný by ji taky měl spoluvytvářet než ti, kterých se to zásadně týká.

1 lajk

Pravidla ve fotbale a hokeji ti nezvýhodní účastníky, narozdíl od sportů, kde máš nějakou techniku. Ovšem furt platí to stejné, účastníci nemají co do pravidel kecat. Jako sorry, ale k čemu je, že v soutěži se budou střídat jen dva týmy, které si budou protlačovat svoje? Jestli chtějí takovou výjmečnost, tak ať si založí svojí soutěž, v tom jim nikdo bránit nebude

1 lajk

Tak on je rozdíl spoluvytvářet soutěž a ovlivňovat pravidla. Ale on není čas se nad tím zamýšlet což?

1 lajk

Týmy jsou s F1 partneři. Vydělávají si peníze navzájem.
Každý chce něco. Všechno je kompromis dohod a hlasování.

Hele já myslím, že tuhle omáčku okolo si můžeš nechat pro neználky :smiley: Když ti jeden nebo dva účastníci ovlivňují pravidla, co negativně dopadají na soupeře i soutěž, tak proč píšeš o nějakém partnerství a kompromisech?

1 lajk

FIA se nikoho nebude ptát a příjde: “Bude motor V8 s tímhle systémem.”
Pak přiběhne Ferrari a řekne..: “heej tohle Mercedes využívá už 20 let, a my s tím nemáme zkušenost… Děláte to pro ně.”

A bude to stejný brekot. Takhle si každý tým prosadí něco pro sebe a je to.

Jedině, že by pravidla vygenerovala AI. To by možná bylo fér pro všechny.

Prostě, sport upozadili, show a prachy nechaj mluvit. Smutné jak moc se to zvrhlo :distorted_face:

1 lajk