Prečo Cunoda nepredbehol Lawsona? Chcel pomôcť Verstappenovi v šampionáte | Magazín F1 - F1online.sk

Aj keď je Maxovi Verstappenovi piaty majstrovský titul stále veľmi vzdialený, Red Bull robí maximum pre to, aby zvýšil Holanďanove šance. Podieľa sa na tom aj Júki Cunoda, ktorý sa v nedeľu takpovediac obetoval, keď si odpustil pokus o predbiehací manéver na Liama Lawsona.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/214490/preco-cunoda-nepredbehol-lawsona-chcel-pomoct-verstappenovi-v-sampionate

To je krásne gesto. Podľa mňa aj bez tejto dobročinnosti by cunoda Lawsona nepredbehol, pokúsil by sa o tom a skončilo by to kolizou tak ako takmer každý cunodov pokus

1 Like

Možná by uspěl, možná ne…
Nicméně já mu v tomto případě docela věřím a nebuďme naivní - tohle není jen o něm. Jsem si totiž na 100% jistý, že podobné věci před závodem na poradě velmi důkladně probírali a že něco o potřebě zdržet McL na ní padlo.

Z núdze cnosť… Výhovoriek kopec ale že by ukázal dravosť a jazdecké srdiečko to nie… Japonské zákerné zmýšľanie .Je slabý ako čaj. Dávno mal zmiznúť z F1. Na toho čudneho Lawsona nemá ani z ďaleka. Myslím že by najskôr spolu skolidovali . Jeden slabý druhý agresívny so zlým odhadom . Má to ten RB riadne dobrú dvojičku.

1 Like

Cunoda ma dobru obhajobu prečo skončil tak ako skončil naviše ak by ted daval take viledky pravydelne tak je možne že si udrži miesto aj RB lebo Isack Hadjar na to ete nieje pripraveny a myslim že RB si už konečne uvedomyl za posledne sezony že šetko ma svoj čas

1 Like

dobra vyhovorka.

2 Likes

Cunoda daroval Maxovi 2 body vůči Norrisovi :muscle: Třeba rozhodnou :sunglasses:

2 Likes

Tak to, že mají jiné “balíky” → vlastně jiná auta, už říkal. Juki pochopil, že je to jen domestik a nosič vody. Kolem 5 místa je to ideál.

1 Like

Cunodovi neverím ani slovo.Jediný,kto predbehol Lawsona na trati bol Russel a aj on mal čo robiť a jeho tempo bolo porovnateľné s Maxom.Lawson mal výborné výjazdy z dvoch posledných zákrut,tam na neho Cunoda vždy stratil.Je to len ospravedlňovanie neschopnosti niekoho predbehnúť.

Jendou se dostal do top10 a už pomáhá.
Škoda, že tam není častěji, ale to je chyba RedBullu.

1 Like

Ono teda realisticky - Juki má mizivé šance se udržet i kdyby jezdil celý rok perfektně. Je prostě holým faktem, že není vlastně jezdec RB, ale Hondy a tím je řečeno vše… Tak dobrý, aby si ho nechali i po konci spolupráce s Hondou prostě není.

Já ho hájím zcela konkrétně za tento souboj, zdržet Norrise bylo primární, ale jinak jsem k němu skeptický obecně a z hlediska udržení je to vlastně tak trochu jedno, bohužel :frowning:

No ak to urobil z vlastnej iniciatívy Ok. Ale ak mu to prikázal tím, tak sa tu musím spýtať, že kde bol tím, keď Verstappen strácal body, lebo sa chcel s Mclarenmi “pohrať”, či iné tímové chyby a nemaximalizoval ako mohol. To, že robili chyby aj v Mclarene nie je predsa argument. Ak robia chyby iní, môžeme aj my? Možno mohli Hornera vykopnúť skôr a ktovie? Teraz sám Verstappen vraví, že všetko musí urobiť bezchybne a to veru bude sakra ťažké. Či?

Škoda, že Tsunoda jezdí s verzí podlahy, která byla už jinak 4x zmeněná, ale tak co no

1 Like

Si spadol z jahody alebo z väčšej výšky na hlavičku? Či sleduješ F1 iba tu? Nevšimol si si, že nejakú dobu bol Cunoda s Lawsonom v jednom teame a s hodne veľkým prehľadom bol Cunoda lepší? By si pasoval do smeru, ignorovať realitu a hlásať normy. Lawson reálne na F1 nemá, dostal nálož od Yukiho a teraz ju dostáva od Hadjara.
Netvrdím, že Yuki o tom predbiehaní netrepe kraviny a nehladá výhovorku, prečo nebol na “zánovných mediumkách” schopný predbehnúť Lawsona na jazdených hardoch, ale bolo vidieť naprieč celým štartovým polom, že predbiehať moc nešlo. Defacto klobúk dole pred Russelom, že Lawsona predbehol, napriek tomu, že toho chlapca fakt nemusím.

Ty si spadol pôrodníkovi zo stola ty politik a znalec všetkého,ty by si pasoval kam ? Inak je mi to šuma fuk ako aj ty. A hlavne kašlem na tvoje urážky ale myslieť si že cunoda je lepší ako lawson no tak to si myslíš ty ale nie ja a vôbec ma nezaujíma čo bolo kde bolo cunoda ma 5 sezón a lawson ani jednu tak sa dobre zamysli čo píšeš a hlavne bez urážania druhých, to čo si myslíš ty tak milióny ludí má iný názor a jasné si slovák tak chápem že bez ťahania politiky tu nedokážeš nič normálne napísať len urážať,. Strč si svoju politiku do zadku mňa to zaujíma tak moc ako aj ty.