Pracoval som na svojich slabinách, už ma neoberajú o celú desatinu, pochválil sa Norris | Magazín F1 - F1online.sk

Aj vďaka obrovskej chybe Oscara Piastriho zo šprintu aspoň na chvíľu ustanú špekulácie o tom, či McLaren protežuje Landa Norrisa, a pozornosť sa sústredí na skvelú jazdu britského pretekára. Po kvalifikácii prezradil, čo vlastne stojí za jeho zlepšením v porovnaní s prvou polovicou sezóny.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/218912/pracoval-som-na-svojich-slabinach-uz-ma-neoberaju-o-celu-desatinu-pochvalil-sa-norris

Oscar neudelal chybu, mel smulu.

Mohol si Lando odpustit to navazanie vody na obrubnik. Oscar chudak na to doplatil.

Verim, ze mu tuto zakernost poradil Zak Brown.

Tak moze byt hej?

1 Like

Neporadil. On to má v sobě. :smile:

Kdyby byl Lando v rychlosti přes 200 Km/h rozpoznat v obrubníku trochu vody, tak by nebyl z našeho světa. A to nemluvím o plánu rozstříknout vodu tak, aby ze za ním jezdci roztočili.
Prostě se stala pouhá náhoda s nepříjemnými následky.

2 Likes

Nemůžu mluvit za @sixx , ale já jsem si to vyložila jako vtípek. Jestli to tak nebylo, tak jsem se nachytala, no…

2 Likes

pozeral som ten sprint este raz a cez ten obrubnik sa bezne jazdilo uz aj v predoslych kolach, cize noris isiel svoju beznu stopu a ostatni tiez. akurat ich to zrazu zacalo vyhadzovat. (uplne prvy to tadial strihol leclerc v prvom alebo druhom, potom uz viacero aut)

podla mna za to moze ta vyvsenina na vnutri obrubniku. lando isiel cez nu, ostatni isli po tej zvlnenej casti, kde sa chytala voda. mozno ground efekt vysosol trochu viac vody von. netusim. kazdopadne divne, ze zrovna v tom jednom kole isli traja von.

2 Likes

Kdo z nas neuklouzl v zime na snehu, jestli to nekdo bere jako chybu nebo osobni selhani, he…lidska blbost nezna mezi.

hej prepacte, som to prehnal s ironiou :smiley:

3 Likes

Ten obrubník už zbrúsili tak aby sa tam prípadne v preteku nedržala voda.

2 Likes

Já taky, ale je tady spoustu takových, kteří to můžou brát jako podloženou skutečnost a pak si Landa vybavovat jako grázla.

Lidem, kteří kvůli vyzdvihování svých oblíbenců potřebují snižovat ostatní jezdce a jejich výkony, nepomůže svěcená voda…

2 Likes

To je taky pravda.

1 Like

Chudák Piastri miestny fanúšikovia ho musia obhajovat

About Lando and Oscar’s different car confrigutaions and setups : F1 TV’s Tecnical Analyst: “[…] During the season, McLaren made some modifications to the front suspension, I believe, the rear suspension as well to try to give Norris slightly better feeling in the car. Oscar Piastri didn’t always use the same components, and the two drivers ended up continuing through the rest of the season running their cars in slightly different configurations. It’s very subtle, but it can be spotted if you look really closely at the cars in the pit lane. […]” McLaren’s Technical Director of Engineering: “Now it’s really down to the setup of the car. We’ve added parts or options to the car now. And there are setup options that people will take forward depending on the track, depending on the driver. And we’re really out of that point where big upgrades are making a difference. And actually we’re bringing options that different circuits are going to offer different amounts of performance and we’ll be trading those at each event as we move forward now rather than bigger upgrades.”

2 Likes

Nuž z pohľadu celého kalendára by som nepovedal že sa Lando zlepšil, to len Oskar za “záhadne” prepadol a tak už nevytvára tlak na Landa, ktorý je tým pádom úplne v pohode. Myslím, že je Landovi a Zakovi jasné, že to takto ostane do konca roka.

No už nekopí chyby, áno, nie je na ňom taký tlak, keby je mu Oscar na krku, a môže sa do sýtosti spoľahnúť na výhody McLarenu, čiže niečo na tom bude. :slight_smile:
Zas na druhú stranu, dal hlavu dole a konečne po 1 a 3/4 sezóny jazdí, čo by sa s tým monopostom malo jazdiť už dávno, takže klobúk dole, s najväčšou pravdepodobnosťou vyhrá tento rok titul, aj keď za celú sezónu je možno tak štvrtý (tretí?) najlepší jazdec celkovo, pred ním by som jednoznačne umiestnil Maxa s Georgeom alebo Šárlom, tí sú celkovo a talentom o niečo lepší, ako Lando.

Malé vrýpnutie na záver :smiley: , Lando je v podstate, ako Stroll len s viac talentom, niekde som to videl, ako vtipné prirovnanie, a keď som o tom mierne uvažoval počas minulého víkendu, celkom to sedí :smiley: :slight_smile: , obaja sú povolanie syn, ktorí nie sú dva krát zrovna “sharpest tool in the shed”, majú podobné “braindead” vyjadrenia a mierne cringe humor, len jeden je talentovanejší, ako druhý. :slight_smile: :man_shrugging:

1 Like

Porovnávat Landa se Strollem je těžce úchylné.

1 Like

Neviem, čo je na tom úchylné, keď jestvujú medzi nimi isté podobnosti… :man_shrugging:

Vysvětlování je nejspíše ztráta času.
S pochopením toho co jsi napsal se musíš porvat sám.