Gianpiero Lambiase bol dlhé mesiace jedným z najžiadanejších artiklov na inžinierskom trhu. Red Bull odvrátil niekoľko záujemcov, povýšil ho na pretekového riaditeľa a podpísal s ním dlhodobú zmluvu, ale volanie konkurentov neustalo. Podľa slov Josa Verstappena v tábore štvornásobného majstra sveta vedeli, že je to len otázka času.
Za dva roky se může stát leccos, ale v současné době by to pro McLaren dávalo snad nejmenší smysl z předních týmů. I když samozřejmě Max je pilot, o kterého ještě pár let bude zájem.
Oscar sa tam v poslednej dobe tvari dost kyslo, ak sa rozhodne zmenit posobisko, preco nemat nahystaneho Maxa. Asi si ho tam viem predstavit viac ako u Wolfa. Ak by chcel, v Mercedese by uz jazdil.
Ale o Neweym sa Max nikdy nevyjadril v zmysle, ze ak odide, tak odchadza tiez. O Lambiasem ano. Ja nehovorim, ze sa to stane, len som napisal, ze si myslim, ze tato moznost tu je.
Max si o svou budoucnost starost dělat nemusí, pokud bude chtít zůstat, Red Bull bude jedině rád, pokud bude chtít přestoupit, bude si moci vybírat. A pokud bude chtít skončit úplně, skončí. Je dospělý, zajištěný na dalších pět set let, tak prosté to je.
Jezdit vedle Landa v jeho týmu by pro něj asi byla po loňské porážce potřebná výzva. Ano, pokud Oscar i letos s Landem prohraje, věřím, že by si mohl hledat místo jinde. Vyhraje-li, podle mě spíš zůstane. Pak je otázka, jestli by odešel Lando, který je s McLarenem dost srostlý.
Suhlasim, ze aspon aktualne, je z top timov McLaren tim, ktory nema dovod menit zostavu.
Obaja na to maju, su mladi a za rozumne peniaze. Navyse aj po 3 sezonach spolu dobre vychadzaju…
Naco teda rozbijat stabilitu a uspesnu zostavu? Navyse, vseobecne sa tu pise, ako na jazdcoch uz viacmenej nezalezi, tak teraz za nich platit desiatky milionov extra a v pripade Maxa, aj jazdca, ktoreho to ani nebavi?
No neviem, moc logicke mi to nepride, ale casom sa veci mozu zmenit a stat sa moze vsetko…
A zaujimava je aj ina, za mna nelogicnost: Niektori veria, ze Max si vyberie kde bude jazdit. Preco teda do McLarenu a nie do vitazneho Mercedesu?
Je to Mercedes co si bude vyberat.
Ten Maxa na vitazenie nepotrebuje, ale Max Mercedes ano, ak chce este jazdit a vyhravat…
Tak ja uz neviem, kde vsade sa niektori nesnazili Maxa dostat/vidiet.
Dlhodobo je to Mercedes, slusnu dobu to bol aj AM, ale potom ako tragicky to s nimi dopadlo, to utichlo
A zacalo trochu Ferrari a aktualne uz aj McLaren…
Tak ak v F1 Max zostane a prestupi, urcite sa trafili, kedze padli vsetky top timy ako tipy (ci tuzba?)
Max ma zmluvu v RB do 28?
Skoda, ze tak malo ludi asi veri, ze kontrakt dodrzi a budu opat vyhravat…
Důvod ke změně by v McLarenu mohl být ten, že jeden z jejich jezdců z jakéhokoli důvodu upřednostní přestup. Oni sami momentálně důvod nemají. Co by jim změna měla přinést, když získali oba tituly? Pokud jde o Maxe, může hledat novou výzvu, což tak u mistrů světa v podobné situaci bývá. Je pro ně lákavější zkusit uspět v jiném týmu, než se snažit vytáhnout ten původní tam, kde už spolu byli. Dali si vzájemně co měli, ani jedna strana té druhé nic nedluží… Věřím, že momentálně (i v blízké budoucnosti) by o něj zájem byl. Pak asi začne ze strany předních týmů pomalu upadat, jako u jiných šampiónů… Jak už jsme to kolikrát viděli . Ale zatím je to stejně vaření z vody.
Jinak by mě strašně zajímalo, jestli měl Max opravdovou šanci se dostat do Mercedesu. Pokud ano, tak to Verstapenovci totálně podělali (vlastně už poněkolikáté )
AM bylo jen šálení mysli, spíš by mě zajímal ten McLaren. To by bylo super pikantní, a to já rád.