Dufam, ze spojenie andretti a gm je dostatocne silne aby zatlacilo na americky liberty media. Chcel by som aspon 11 timov na trati
Ja by som krotil nadsenie z jedenastej stajne, ta stajna bude niekde na urovni medzi Alpine a Haas. Ako fajn, ze tam budu, ale velke ocakavania nemam.
najvacsim strasiakom pre liberty nemusi byt ziadne lobovanie v kongrese a na usa pode, ale to ak by andretti vyvolal spor na eu sude v luxembursku a ak sa do toho zapoji europska komisia, lebo potom by mohla prist na pretras aj ta 99 rocna pochybna zmluva o prenajme komercnych prav ktoru spiskali este bernie s maxom rufusom
a vysledok by v extremnom pripade mohol kludne zniet, ze tam boli porusene zakony a ten prenajom je neplatny a v momente by liberty prisla o sliepku znasajucu zlate vajcia
ja si viem predstavit, ze by to kludne mohlo sposobit aj toto, tak ako v 90 rokoch jeden v podstate bezvyznamny futbalista zmenil funguvanie europskeho futbalu ked na jeho podnet eu sud konstatoval, ze futbalove zvazy nemozu obmedzovat pocty cudzincov z eu a to pritom ten futbalista sa nestazoval priamo na toto, ale pri tom ako uz prebiehal ten spor tak sud vyslovil aj takyto nalez a to malo dramaticky dopad na eu futbal.
Môj tip - pri súčasnom poklese popularity (odliv po falošnom prísľube Drive to Survive proste musí prísť) na tom tímy budú chcieť trhnúť veľa, kým budú môcť. Tipujem 600-700mil. Andrettimu budú hádzať pod nohy približne za Nízke Tatry polien, ale ten splní všetky podmienky. Je neskutočná irónia, že takéto meno z oblasti motoršportu, ktorému by mala Liberty nohy bozkávať za prejavený záujem a dedication, je v prostredí F1 za vyvrheľa, ale aj upotený Haas s neexistujúcim vývojom a detto Alpha Tauri sú pre zúčastnených nejaká hodnota. Jedine v investičnom zmysle. A aj taký Hitech, ktorý údajne neuspel, by mal pre F1 oveľa zaujímavejší potenciál než tieto pseudoznačky. Nakoniec to teda podľa mňa Andretti nejako ustojí a za vstup bude musieť zaplatiť “len” 300-400 miliónov eur. Nie je ale vôbec vylúčené, že do novej concordskej zmluvy si tímy presadia nejakú šmakovnú klauzulu typu “tímy, ktoré sú v F1 kratšie než X rokov, musia uhrádzať do spoločnej kasy poplatky v súvislosti so zvýšenou trhovou hodnotou šampionátu.” Dúfam, že nič z týchto obchodných špinavostí Andrettimu nezamedzí vstup do F1.
Trochu otáčaš nie? Prednedávnom si chcel ubrať aj z toho čo tu je teraz
Ono je těch zádrhelů ještě více, nechci spekulovat, co je pro ně horší. Osobně si myslím, že pro LM může nastat větší malér v USA, ale souhlasím s tím, že dění v EU může být také docela velký problém.
Možné je vše, ale osobně si prostě myslím, že ve výsledku Andretti projde a dokonce mu ani nebude nějak extrémně zvednut vstupní poplatek z oficiálních 200M. Tipnul bych, že to nepůjde přes 400M a všechny strany se budou tvářit, že to navýšení je spíš jen vstřícné gesto…
No ja se tedy narozdil od vetsiny tesitelu zde netesim vubec.
Duvody jsem uz psal a jen je zopakuji.
Problem dnesni formule 1 neni mnozstvi aut na trati, ale nevyrovnanost pole. V roce 2021 bylo stejne teamu jako v roce 2020, nebo 2022, nebo letos. O tom jak se meni “zabavnost”, nebo chceteli “atraktivnost”, se snad rozepisovat nemusim.
FIA se zkratka chova jako vlady. Jak rikala Marie Antoinetta " mate hlad? Neni chleba", snadna pomoc, “jezte kolace”.
V prekladu FIA. Pole je nevyrovnane? Je malo teamu na cele? Dominuje jeden team? Chcete souboj o titul pro vice staji?
Tak tady mate novacka, kterej uzdibne zase kousek kolace ostatnim, bude se roky etablovat a misto sesti naprosto nedulezitejch teamu jich budete mit sedm.
Neboli, “Mate hlad? Tak tady mate mávátko”.
Jako vazne? Tohle ma fungovat? No priznavam se, jsem vice nez trosku skepticky.
Zkratka a dobre. Jeden team navic je malo, chce to aspon ctyri. Hned to bude lepsi.
Jsi při úterý moc negativní.
To vis, je teprve utery. . Do patku daleko.
.
O víkendu uvidíš, co je negativismus.
Ze by Max vypadnul? Nebo ho Checo zajezdi?
Nemyslím, že to bude jedenáctá stáj.
absolutne najhorsi scenar co moze nastat je to, ze europsky sud oznaci prenajom komernych prav berniemu za cias maxa rufusa za protizakonny a neplatny
nic horsie sa liberty stat nemoze a nic take im nemozu sposobit ani americke sudy(nemaju jurisdikcne prava na to aby to riesili, aj ked u amikom samozrejme nikdy nevieme )
andreti nema dovod suhlasit s nicim vyssim ako 200 mega. ono si to asi sefovia timov v tej euforii z drive to survive a roku 2021 neuvedomuju, ale o f1 zdaleka nieje taky velky zaujem a ak nikoho nepustia teraz, tak o par rokov uz nemusi byt ziadny zaujem o vstup a skor moze byt problem aby udrazali terajsich 10 timov
ale fia dlhodobo chcela zvysit pocet timov na 12, to nieje nejaky rychlokvaseny napad ako zachranit terajsiu nudu pri superdominancii redbullu
a to, ze niekoho noveho schvalila az teraz bolo sposobene skor tim, ze predtym sa nehlasil nikto seriozny, resp. nikto s fakt silnym zazemim
fia chcela novy tim, ale nie novy virgin, hrt resp. haas
No to sice FIA chce, aby bylo vic teamu, ale nejdriv by mela zachranit tu nudu.
Pacienta taky nekdrive resuscitujes a pak teprve das dlahu na zlomenou nohu.
Kdyz bude pet teamu vyhravat ( stridat se), tak muzes klidne pribrat dalsiho, kdyz ale mas dominantni auto a to ti valcuje dalsich devet aut, tak fakt neni v tuhle chvili dulezity jestli bude valcovanejch devet, nebo deset teamu.
FIA tam ten team nechce kvuli zahnani nudy, ale kvuli penezum a vlivu. Americkej team, proti Evrope. Panecku to je tema.
ale ako chces zabranit dominancii? to sa neda a ked sa ktomu prida to, ze ti dalsi co by mali toho dominantneho nahanat maju svoje vlastne problemy a nenahanaju ho vo vyvoji tak riesenim je len zmena pravidiel, ale to fia nechce robit kazde 2 roky
kto moze za to, ze mercedesu trvalo jeden a pol roka pochopit, ze sa vybrali zlou cestou? ktovie kde by mohli byt ak by hned na zaciatku minuleho roka zahodili svoj koncept a isli kopirovat redbullacky. dnes uz mohli mozno v niektorych pretekoch redbullu podkurovat
Toto podľa mňa nemá veľmi logiku, prostredie F1 takto vôbec nefunguje. Štartové pole nevyrovnáva ani nerozptyľuje počet tímov, sú tam úplne iné faktory. A tá zbytočnosť piatich-šiestich tímov je tiež nonsens - celú históriu boli na š■■■■■ dva, max tri tímy.
Ano presne tak. A proto je uplne zbytecne brat dalsi team. Spis se zamyslet co delat, aby vitezu bylo vice. Kdyz ne boj o titulalespn nekdo kdo micha poradim.
Mas pravdu. To jen tak nejde.
Jenze to co to nejvic brzdi jsoiu zdroje, vliv a partikularni zajmy jednotlivych teamu.
Minuly rok mel potrebu do toho mercedes hodit vidle a zariznul pul sezony pro Ferko. 11 team tomu podle me nepomuze. Ale mozna se pletu. Treba to bude dobre.
ja by som vobec nespajal tieto dve veci
proste viac timov nema nic docinenia s tym ci je v f1 nuda, alebo nie