Pôsobí dojmom o 20 rokov mladšieho pilota, chváli Alonsa Čandhok | Magazín F1 - F1online.sk

co ten triper zase tolko pise

2 Likes

ze nikto z nas nic nevie

Tak já teda popíšu, jak to je…

Jen bych chtěl říct, že v zadání nebyla žádná chyba, nejasnost ani nic, co by komplikovalo řešení

Ano letadlo může vzlétnout a taky bez problému vzlétne. A to díky tomu, že se vrtule odrážejí od stojícího vzduchu a tím letadlo získá rychlost potřebnou ke vzletu, ubíhající pás na to nemá kromě zvýšeného valivého odporu pneumatik a ložisek žádný vliv.
Pouze kola na podvozku se budou točit dvojnásobnou rychlostí.

Kdybychom ale na pás postavili auto, nerozjelo by se, protože pás ubíhá narozdíl od vzduchu, který stojí.
A auto používá ke získání kinetické energie pneumatiky, narozdíl od letadla, které používá vrtule.

1 Like

takze bez beziaceho pasu auto vzlietne?

1 Like

Jsi neviděl Fantomase?

mohol si napisat, ze lietadlo je plne funkcne a poveternostne podmienky su priaznive k vzletu

inak nie kazde auto pouziva k rozbehu pneumatiky

2 Likes

otazka: vzlietlo by to lietadlo aj keby mu oproti fukal vietor rychlostou vyssou ako je maximalna rychlost vrtule, ktoru dokaze dosiahnut svojim vlastnym pohonom?

To mi robí ty zprávy o změnách v RB a Ferrari

s nocnym demonom treba byt zadobre :smiley:

samozrejme. skor je otazka, ze co by si musel urobit aby nevzlietlo.

3 Likes

Noční démon byla jedna moje ex, chtěl jsem s ní být za dobře… :grinning:

1 Like

Odmontovat mu motory dle teze od @Ferda

takze vrtula by sa bola schopna odrazit, resp. uchopit vzduch, ktory sa pohybuje rychlejsie ako vrtula?

Kdybys nebyl líný číst, tak bys nemlel nesmysly.
Vlastně u Tebe jak vidno to zase tak jisté není.

Už přes 100 let :grinning:

3 Likes

ako tam capol tu ciapku :smiley:

1 Like

Stačilo by zvednout knipl, nebo jak se tomu říká :thinking: Kašlat na vrtule :smile: Akorát nevím co potom, moc pod kontrolou by to asi neměl :face_with_hand_over_mouth:

2 Likes

Ty si se tu oháněl tím, že Triper nezmínil motory v té otazce a na tom si stavěl obhajobu své špatné odpovědi :grinning:

1 Like

Ale Ferda odpověděl dobře.

2 Likes

@Hedgehog @Nordotor podle insederů z Ferrari získalo novým vývojovým směrem 30 bodů přítlaku oproti verzi z Japonska, to právě na aero okruh, jako je Suzuka predstavuje 0.450s zrychlení