Hele já si rýpnu - je mi jasné, že slovo kyseliny používáš ironicky, ale uvědomuješ si, že to je prostě technicky blbost?
Klasická “kyselina” je defakto jen Pb akumulátor, kde je elektrolytem kyselina sírová. Ale v F1 tohle v hybridní části nebylo nejspíš nikdy, užívají se články postavené na lithiu, kde u LiPOL elektrolyt není vlastně vůbec (tuhý vodivý polymer) a u LiION jsou to spíš různé roztoky solí v organických rozpoštědlech, které jsou leckdy spíš zásadité
Klasická “kyselina” to ale prostě není nikdy…
Samozřejmě bych mohl napsat žíravina a jedovaté kovy, ale myslím, že kyselina plní smysl docela slušně.
Mimochodem i nehašené vápno je pořádná žíravina i když je silně zásadité. 
Fúúú a keby si vedel aká gebuzína je benzín. Výbušný, horľavý, karcinogénny, neurotoxický. Hotová šmakuláda.
Proto se musí používat nafta, která se dá použít i na opalování. 
Mně je jasné, proč to píšeš, ale technicky to je fakt totální blbost , sorry 
Ani ta žíravina a jedovaté kovy nesedí - v LiPOL žádná žíravina není a kovy z kategorie jedovatých taky ne. Lithium je spíš zajímavé vysokou reaktivitou, což se může projevit pěknými plameny 
V LiION pak je elektrolyt z hlediska nebezpečnosti spíš podobný benzínu, tedy zase hořlavý, možná karcinogenní atd., není to žíravina.
Sorry, ale ty fakt soustavně tvoříš přívlastky vhodné pro Pb akumulátor z běžného osobáku nebo pro historické NiCd sady, ne pro pohonnou Li sadu 
Pane Vy jste vůl.
Jeden jediný monočlánek dokáže po rozložení obalu otrávit celý rybník.
Vieš to sa dá povedať o mnohých ľudských činnostiach.
Stačilo nedodržať predpisy a Deepwater Horizon zlikvidovalo kus Atlantiku.
Stačilo nedodržať predpisy a v Černobyle otvorili reaktor.
Stačilo nedodržať predpisy a v Bhopále vyhubili mesto hnojivami.
Stačilo nedodržať predpisy a v East Palestine vykotili vlak s ropnými chemikáliami.
Kedysi sa používal olovnatý benzín, až v Amerike zostala hromada ľudí ■■■■■■■■■■ tak sa s tým prestalo.
Kedysi sa používal freón, až keď sa rozšírila rakovina kože tak sa s tým prestalo.
Nemusíš mať obavy, že by baterky boli kľúčový problém. Ľudia našli hromadu iných spôsobov ako všetko zničiť.