Pomalí ako slimáci, hodnotí Russell: Mali sme šťastie, že sme obsadili siedme miesto | Magazín F1 - F1online.sk

Možno áno, možno nie keďže Mercedes to tempo nemal, ale bola možnosť pri tak veľkej šanci na SC skôr ísť na tú jeho bežnú taktiku starať sa najmä o gumy, a to že nemajú tempo vedeli.

Či by to niečo prinieslo je otázne.

Hlavne ak sa bavíme o trati kde sa ťažko predbieha. Ale horšie by to nebolo podľa mňa.

Toto je vec, ktorá veľmi závisí od trate a v danom momente aj od rozloženia sil

Mercedes bol objektívne pomalší ako RB, McLaren aj Ferrari v RP. To napríklad RB nebol, keď som to radila Maxovi, bol rýchlejší ako Mercedes ale skončil za GR, kôli tomu. Oni boli rýchlejší ako to auto ktorému “darovali” pódium. Mercedes nebol rýchlejší ako McLaren. To je jediný rozdiel…

Teda u GR, by zmysel skôr riskovať čakaním na SC na úkor trackpossiton dávalo a nie zničiť gumy a ísť skôr do boxov a tým pádom sa odsúdiť skoro v pretekoch na 2- 3 stopy alebo na dlhý posledný stint ( ak už nemáš gumy), ak príde SC alebo dokonca dve.

U Maxa takisto, lebo tam by bol sedel za Landom, ale na pódiu. Teda tiež tým prišiel o body a umiestnenie. A museli vedieť, že na McLaren nemajú ten deň tempo. Tak ako to vedel Mercedes, musel vedieť.

Ako všetko v F1, vždy to závisí od situácie, F1 nie je čiernobiela.

Ale ak ja by som v situácii, kde to tempo nebolo, skôr skúsila niečo vyšpekulovať, lebo na čistom tempe sa to uhrať nedalo.

Jednou to sedne tak, jednou tak. No nevyšlo to ani strategicky. Prostě smůla.
Ale je to těžký, když C5 vydrží pomalu 30 kol od startu závodu s plným autem.

Pri Maxovi v Miami si takáto “možno” nerozhodná nebola. A ešte navyše si úplne ignorovala fakt, že stratil pozíciu len kvôli VSC a nie kvôli súboju s McLarenmi. :grin:

Lenže tam bol Max rýchlejší ako Russell aj celý Mercedes.

Mercedes v Imole rýchlejší ako McLaren nebol.!

Chápeš rozdiel ?

Inak by žiaden SC riešiť nemusel.

Nebol. Keby bol, tak ho predbehne.

Ale bol celý čas, ale predbehnúť nedokázal lebo predtým chyboval a príliš dlho bojoval s Mclarenom

Aký malo toho vplyv na jeho druhý stint?

Hej? Tak prečo za Russellom vyslovene strácal?

Veď presne preto,že mal staré gumy lebo išiel v 1 stinte skoro do boxov

Skús aj pozerať skôr ako dristas

A prečo išiel skoro do boxov? Lebo si zošlahal gumy v súboji s Norrisom.