Pollockov tím bude napokon sídliť v Saudskej Arábii. Ponesie názov „Formula Equal“ | Magazín F1 - F1online.sk

Len prednedávnom sme vás informovali, že o vstup do F1 prejavuje záujem po Andretti-Cadillac, Panthera Team Asia a HiTech aj celok na čele s Craigom Pollockom, ktorý by mal sídliť vo Švajčiarsku a byť finančne podporovaný pravdepodobne Saudskou Arábiou. Napokon sa však ukazuje, že by mal byť projekt čisto v rukách Saudov a zároveň by mal na Arabskom polostrove taktiež aj sídliť. Tím sídliaci v krajine, ktorá si z ľudských práv robí trhací kalendár, zrejme paradoxne ponesie názov „Formula Equal“.


Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/92346/pollockov-tim-bude-napokon-sidlit-v-saudskej-arabii-ponesie-nazov-formula-equal

Super!F1 potrebuje aspon 3-4 nove timy,aby sa vytvorila konkurencia a sancu dostali novi jazdci a i inzinieri…

Ale urcite nie zo Saudskej Arabie.

1 Like

Ten názov je poriadne cynický. Ak to myslia vážne, tak to bude asi najvýraznejší prípad sportwashingu. “Aha, my zamestnávame aj ženy, teda všetci sú si u nás rovní, ako môžete tvrdiť, že porušujeme nejaké ľudské práva?”

4 Likes

Tím sídliaci v krajine, ktorá si z ľudských práv robí trhací kalendár, zrejme paradoxne ponesie názov „Formula Equal“
ok enough internet for today

3 Likes

Stav ľudských práv tam ide hore btw, jasné na “západný” štandard to nebude (ale zas sa pozrime na covid jak sa porusovali “tu” a tam si z toho “veľkú hlavu” nerobili). Taký Oman by bol fajn ale Saudi majú väčšie prachy a chcú ich minúť na nový tím.

A ešte žiadny team nie je len plány/koncept ale už aj niekde sidli

tam sa nejak urcite uz o niecom dohodlo, a proste to len oznamia jak hotovu vec

No len aby tomu timu schvalili prihlasku i ked Aramco asi ma dost paky a ten team bude asi docela solidny (vybavenie bude urcite spickove)

Super myslienka odhliadnuc od zjavneho pokrytectva.

Myslim ze chcu spravit povyk s prihlaskou do f1 a skusit to v nizsich seriach zatial, kedze s takymto nastavenim budu mat megaproblemy najst vysokokvalifikovanych ludi. Aj velke stajne casto vravia, ze najat tretiu/stvrtu stovku technikov (na spravne miesta) ide skratka pomaly, pricom tento tim si bude musiet ludi doslova vychovavat.