Podľa Wolffa má Verstappen ako outsider psychologickú výhodu | Magazín F1 - F1online.sk

Sezóna 2025 sa práve nachádza uprostred nevídaného obratu. Po letnej prestávke prepol Red Bull s Maxom Verstappenom na vyšší rýchlostný stupeň a McLaren na tento vývoj nenachádza odpoveď. V prospech Verstappena hovorí aj psychika, keďže on môže, kým McLaren musí.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/217242/podla-wolffa-ma-verstappen-ako-outsider-psychologicku-vyhodu

Takze borec co z poslednych 5 pretekov vyhral 4 je Outsider …
OK.

2 Likes

No proto ho Wolff nechtěl nakonec. :smiley:

3 Likes

sranda ze minuly rok to naopak a neviem o ziadnej pohodicke v mclarene :slight_smile:

akoby bol mclaren v akejkolvek situacii vzdy pod vacsim tlakom nez vsetci ostatni. kydalo sa na nich ked boli posledni, aj ked vyhravali, ked dobiehali titul aj ked ho brania.

Viac ako pozicia outsidera Maxovi psychicky pomaha, ze uz ma styri tituly.

1 Like

Titul získa jeden s Mclarenu a ostatní len snívať môžu

1 Like

3, 1 má Masi přece

2 Likes

Uz zasa Masi? Este spomen Massu aj ten by mal mat titul :joy:

Je to tak :slight_smile:
Nie je to jediny dovod, ale okrem ineho to dost suvisi s tym, ze nemaju urcenu jednotku, co automaticky prinasa aj neriesitelne situacie (akekolvek riesenie bude mat kritiku ci prinasat problemy), co RB a Max nemusia riesit, tam je to jasne. Ak by sli v McLarene na Landa ci Oscara tak, ako to ma Max, nemame co riesit podobne ako u PK :slight_smile:

Suhlas.
Myslim ze na tento faktor skusenosti sa vseobecne dost zabuda, pritom hra tiez vyznamnu ulohu.
Max pred touto sezonou absolvoval uz 10 sezon a piaty krat bojuje uz ako 4xMS proti menej skusenemu Landovi a o Oscarovi ani nehovorim (len 2 sezony predtym a prva skusenost v boji o titul), tak samozrejme ze sa to niekedy postara o klucovy rozdiel v istych situaciach, plus uz tolko spominane podmienky v timoch (okolo jedneho je postavene vsetko, zatial co druhi si beru body) :slight_smile:

Verstappen je king, porazil zo slabsim autom umelo tlaceneho v 2021! Najlepsi pilot od cias Michaela Schumachera.

I podle sázkových kanceláří tam již není mezi těmi 3 favorit ani outsider, tohle v tuto chvíli je jen psychologická válka slov, každý má svůj tlak, každý má podobnou možnost dosáhnout cíle, a je na každým jak se s tím mentálně popere.

2 Likes

Presne tak. Adorovanie jedného jazdca v tomto prípade asi najviac Verstappena výsledok na trati nijako neovplyvní, hoci možno uvoľní z napätia a stresu.

2 Likes

Co mne překvapilo je to, že v podstatě podle všech sázkovek je po Austinu už Max největší favorit na titul - v podstatě se to liší jen v tom, že buď je vyloženě největší favorit anebo je na tom stejně jako Oscar, Lando je až třetí v pořadí.
Upozorňuji, že komentuji reálné kurzy sázkovek, na tom není o čem diskutovat, čísla jsou zkrátka takto…

Osobně mně to trochu překvapuje, sám mu sice fandím, ale pořád ještě si myslím, že Oscar má šanci o poznání větší (Lando spíš ne), nicméně sázkovky to vidí jinak…

Sazkovky nikdy nelžou, ty se nenechají odr.bat o jedinou korunu jen tak.

No doplním aby mne někdo nechytal za slovo - tak Fortuna přeci jen kurzově mírně favorizuje Oscara, ale je to celkem výjimka. Lando až třetí je i zde.
Přijde mi, že Fortuna to má asi nejvíc srovnané - 2,65/2,75/2,85, jinde je Lando vesměs nad 3.

z pohladu suboja o PJ outsider je. Aj keby do konca vsetko vyhral co vyhrat moze, stale to nema vo svojich rukach. Nema ani zdaleka taky naskok ako napr Ham v 2021 kde napr v BRA uplne v pohode presiel zozadu polom ako noz maslom. Toto dnes proti McLarenu by asi nebolo mozne.

Tak pokud by Max do konce roku vyhrál úplně vše, tak je před Landem v pohodě a u Oscara stačí, aby byl jen jednou třetí a ne druhý (třeba za Landem, že…). Což upřímně při situaci u McL je poměrně pravděpodobné…
Tohle je právě docela velký zlom po Austinu - před ním to opravdu ve svých rukou neměl, ale po něm tvrzení “nemá ve svých rukou” už platí jen hodně formálně.

Já si taky nemyslím, že je favorit a ty kurzy sázkovek mne docela překvapily - nechce se mi věřit, že by fakt vyhrál vše, třeba jen kvůli prosté smůle v některém závodu. Ale jinak to už zkrátka je zcela reálné téma, McL těch bodů za poslední 4 závody prostě poztrácel strašně moc a “nedostižný náskok” je pryč.

Nahana dvoch, momentalne pomalsi ma naskok 40, a momentalne rychlejsi 26 bodov.
Verstappen ma sancu preto, ze McLaren neumieni urcit jednotku, resp urcil ze Norris je nepisana jednotka, ale nehra to timovo. Keby hrali timovo, tak pri tej rychlosi co maju bez problemov vysachuju Verstaappena z hry skoro v jazdej GP.

Sázkovky baití sázky, to je jejich práce :sweat_smile: