ja by som sa vratil k tym “loutkam zapadu”. Ked uz sa prezentujes tak intelektualne nadomnou, tak mi objasni mechanizmus toho “loutkovani” kto taha za nitky koho a preco.
na zaciatok by uplne stacilo za seba, ale vacsine je smutno za cervenymi mavatkami takze je to tazke.
No jestli to v tom Rusku zase nevidí tak, že tím věčným agresorem je Západ (který rozvrací státy, kdykoli se mu zachce a jak se mu zachce) - a dál platí tvoje logika.
A právě proto by bylo potřeba deeskalovat situaci, i když teď už je pět minut po dvanácté, tohle mělo nastat dříve. Ale vojenskoprůmyslový komplex by přišel o zisky, takže smůla.
@helmutko Zkus si vygooglit Victorii Nulandovou.
Objasni, toto je proste taka floskula, ktoru tu otacate, ale objasni tu agresiu. Je to agresivna ekonomicka expanzia sukromenho sektoru?
Za sebe? A proto tam máte americkou armádu, která ani nespadá pod Slovenskou jurisdikci?
Nebuď bláhovej.
Neuhýbej. Podívej se na celou historii “vytěsňování komunismu”, začni u Johna Fostera Dullese a sleduj dlouhou linii zemí, kde Amerika svrhávala režimy, které projevily byť jen náznak sociální politiky a neochotu jít na ruku americkým zájmům, pod záminkou “to je komunismus”. Guatemala, Irán, Vietnam, Chile, Salvador… A po pádu východního bloku se pouze změnil slovník a americké zájmy se začaly šířit jako “demokracie” a dneska, protože i tento slovník se už zprofanoval, jako “dodržování pravidel” (ha ha ha). Irák ti snad připomínat nemusím, tak nedělej hloupého.
No povedz kolko je tu vojakov US armady. daj fakty nie taraniny. ako domacu ulohu si to mozes porovnat s tym kolko tu bolo nakvartirovanych sovietov po roku 1968.
Ziadne take, operujes s nejkymi pojmami tak si ich najprv podloz potom sa mozme dalej bavit.
Když bude Amerika chtít, tak ku Vám pošle vojáků kolik se jim zlíbí a vůbec se Vás už nemusí ptát jestli se to někomu líbí.
Jak co vidí Rusko je mi zcela ukradené. Za mého života mě ohrožovalo jedině Rusko (samozřejmě k tomu donutilo také podrobené státy, prosila bych nechytat za slovo) a o zopakování nestojím. Myslím, že jsem svůj postoj vyjádřila dostatečně jasně, takže se další diskuze na tohle téma zdržím. @helmutko promiň .
No prosím, jsi v koncích. Výše máš fakta, už jen meleš fráze. Politika “vytěsňování komunismu” je termín, který použil v 50. letech přímo tehdejší americký ministr zahraničí John Foster Dulles. Jeho bratr zase šéfoval tajným službám. Zbytek jsou doklady aplikace této doktríny a jejich transformace. Ale to je probádaná historie, takže před ní jen kličkuješ jako zajíc v poli, protože tvá báchorka o odvěké zemi spravedlnosti, dobrých úmyslů, svobody a práva je blábol.
zase vyvybava odpoved. Nieco si nacal a ked chcem, vediet preco tvrdis co tvrdis tak sem postnes len alibisticke omacky.
Tak lze dodat, že v ukrajinských záležitostech figuruje i nějaký Hunter Biden, kterého tatíček raději omilostnil v rozsáhlé škále trestných činů korupční povahy, protože důkazy už bylypříliš silné, než aby se dalo spoléhat na to, že to politicky nakloněný soudce smete ze stolu.
Vždyť jste si to sami dali do zákonu, takže se neobracej na mě, ale na své vlastní papaláše viz. Čaputová.
nie ani necitam dalej pokial si nepodlozis tvrdenie - tvrdil si, ze Ukrajinu ovladaju babky zapadu, tak prosim realizuj sa kto je babka koho ako to funguje, kto je ten zapad a ako dosiahol ze moze naplno ovladat politicke vedenie 30 milionovej krajiny bez vojenskej pritomnosti. Nech sa paci. Ked nemas nic k veci tak radsej ani nic nepis.
to je tvoja bachorka. ja som o americanoch nich nerozpraval ani o zapade. toto su tvoje argumentyt na vsetko.
No v těch leacích ohledně Nulandové byl i její výrok, že “musíme pracovat s takovými jako Jac” (Arsenij Jaceňuk). No a pak se drahý “Jac” stal premiérem. Jistě bez jakýchkoli zákulisních her USA. Věř tomu, naivko.
Ale jsem rád, že jsme se shodli, že Amerika jako země svobody a práva je báchorka.
To este neznamena, ze vylucne toto konkretne viedlo resp napomohlo k jeho menovaniu. Ked mas takuto logiku tak mam vazne pochybnosti o tom, ze aj rozumies tomu co citas a co tvrdis.
ty si vazne tak naivny, ze vsetkych svojich oponentov v diskuzii povazujes za naivnych. vazne? ma to potom pre treba zmysel s nikym diskutovat? Kazdy ma svoju agendu. Ked ma niekto agendu aby som si medzi A a B vybral B, to este predsa neznamena, ze som jeho babka ked si medzi A a B vyberiem B.
Samozřejmě máš pravdu, helmutko. Jaceňuk především opečovával své vlastní zájmy: moc a peníze.