Podľa Verstappena sa Red Bull RB20 zmenil: Niečím sme zhoršili jeho ovládanie | Magazín F1 - F1online.sk

Red Bull má pred sebou rušné dni, počas ktorých bude musieť podrobiť hĺbkovej analýze celý víkend v Zandvoorte. Podľa Maxa Verstappena bude treba identifikovať, čo v rámci vývoja zhoršilo správanie monopostu natoľko, že dnes technické oddelenie netuší, ako to vyriešiť.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/168786/podla-verstappena-sa-red-bull-rb20-zmenil-niecim-sme-zhorsili-jeho-ovladanie

Toto co opisuje Max, je vlastne nieco, co uz pod viacerymi clankami viaceri riesime.

Ze to zdaleka nie je len o zazracnom McLarene a zlepseni konkurencie, ale aj o zvlastnom zhorseni priamo v RB…

2 Likes

Ťažko uveriť pri tom všetkom, že to nie je ten zakázaný brzdový systém…

1 Like

Netrepte somariny. Max skoncil 2hy s prstom v nose.

Button mal v 2009 ovela horsie auto, a ledva bol v top5, naskok si obhajil.

McLaren nezazije vsetky svoje okruhy, a ked mu parkrat vezmu vitazstvo ferrari, mercedes, a redbull, max to ma v suchu.

To by musel jazdit na 8mom miete aby bili na poplach.

Novinari zasa idu robit senzacie. No a? Ma 70bodovy naskok.

Max: auto nezabaca. Nereaguje na pokyny : ale max je 2. Podme sa smiat. Ak by mu nezabacalo auto. Je 14sty.

Neviem kto tu trepe, ked pise o boji o titul a umiestneniach (co sa tu neriesilo pod clankom) a nechape, ze podstata je zhorsenie formy RB, co teda somarina urcite nie je a to, ze s tym autom viac bojuju, je pravidelne vidiet…

2 Likes

Nepsali že starou podlahu daj Perezovi kvůli jeho problémům? Teď tu čtu že ji měl Max :thinking:

1 Like

Holanďan jazdil so staručkou podlahou z úvodu sezóny. Podľa jeho informácií bol len kvôli tejto podlahe o 0,2 sekundy na kolo pomalší ako Sergio Pérez, no reálny deficit mal byť ešte väčší.

Perez dostal v zavode od Verstappena 40s, tady neco nesedi.

Aj mne sa zdá že Peréz skončil privysoko a ani nebural, niečo sa muselo stať, niečo tam nesedí… A to ani nestartoval z prveho radu ako v Belgicku a skončil ešte vyššie…

image

Spise jde o to, jak mohl byt VER o 0,2s pomalejsi na kolo nez Perez kdyz mu tak nalozil.

2 Likes

pocitas aj s tym, ze Ferrari ci Mercedes mozu brat body/podia aj (len) Verstappenovi?

Verstappen sa vyjadril, ze od urciteho okamihu v zavode sa rozhodol dokoncit druhy ale Redbull moze kludne este stratit rychlost a koncit druhy nemusi byt take jednoduche.

To jsou kouzla a pohádky. :slight_smile:

1 Like

Divny, hodne divny, cert aby se v tom jejich testovani behem zavodu vyznal :crazy_face:

Ach jo. Je celkem znama vec, ze Maxovi vyhovuji pretacive vozy. Napr. Alonsovi a i Perezovi ne. Obecne se ma za to, ze vuz ktery je pretacivy je rychlejsi, ale narocnejsi na rizeni.

Na pocatku roku 2023, byl RBR pomerne neutralni auto, ktere vyhovovalo Perezovi a Perez byl vyrovnanym souperem Maxe (dokonce podle Marka, Perez vuz lepe chapal). V Baku byl Perez jednoznacne rychlejsi pilot, ktery sice vyhral diky SC, ale bylo zrejme ze ma mensi degradaci a je rychlejsi. Baku je Perezuv oblibeny okruh vzhledem k jeho stylu plynule prace s plynem.

Po Baku Max prohlasil, ze si cely zavod hral s balancem a neco objevil. V tom okamziku Max zrychluje, Perez nestaci. Perez a jeho nastaveni, jednoznacne nestaci na konkurenci, tak tak uhaji druhe misto pred Hamiltonem v Mercedesu a to Hamilton prvni polovinu sezony jezdi v naprosto prisernem aute a ma jedno DSQ.

V okamziku, kdy se Perez vykony zacne priblizovat Maxovi, je podle me jasny ukaz toho, ze RBR prestava byt pretacive a stava se neutralnim. A protoze pravdepodobne nektere veci ma konkurence reseny lepe, je z tohoto duvodu RBR pomalejsi.

RBR se, v uvozovkach sammozrejme, stal limuzinou. To je podle me problem RBR.

1 Like

To je slovní úloha.

Jedou 2 auta na porovnání. První auto má starou podlahu. Druhé má novou podlahu.
První je rychlejší než druhé. Druhé auto má ale o 0,2s rychlejší podlahu.
Vypočítejte a napište, jak se zjistilo, že to jsou 0,2s.

2 Likes

Mame pilota “A” a mame pilota “B”

Pilot “A” je ve stejnem voze o 0,4 sekundy rychlejsi, nez pilot “B”

Pilotovi “A” dame vuz “D” a pilotovi “B” dame vuz “E”. Pilot “A” je v tomto pripade rychlejsi o 0,2 sekundy.

Vypocitejte o kolik je je vuz “E” rychlejsi nez vuz “D”.

Matematika pro zaky tretich trid zakladnich skol.

Hezky den

2 Likes

Kazdopadne, pokud to Verstappen nakonec vzdal, nikam se nehnal a drzel si druhe misto , aspon se vi jak uvazuje, to je taky ve vysledku dulezity.

Co sis sam vymyslel to si taky sam vypocitej, pokud to zvladnes.

Hele Jirka tu přišel taky

Verstappen má tak komfortní náskok, že obhájí titul i kdyby zítra do Redbullu nastoupil Alonso a jako vždy doj.ebal všechno co se dá.