Po odstúpení Lewisa Hamiltona sa celé Ferrari mohlo sústrediť len na Leclercove preteky. Stratégovia však mali napokon zviazané ruky a museli sa uspokojiť so štvrtým miestom. Podľa Frédérica Vasseura je veľká škoda, že preteky nebolo nutné neutralizovať aj druhýkrát. Namiesto osláv sa tak Ferrari zaoberá otázkou, kde s Leclercom prijme penalizáciu.
o vitazstvo mohli bojovat len v pripade rf, vsc/sc by im umoznil podla toho kedy by prisiel dostat sa maximalne pred norrisa, pred antonelliho a ver by sa nedostali za ziadnych okolnosti a navyse leclerc nemal na to aby ich predbehol
a aj ta rf by musela prist naozaj vo vhodnom case, lebo ak by prisla priliz skoro aby dokazal prezit na mediumkach do konca tak by ho na konci popredbiehali
ale v podstate strategicky to zvladli dobre, na ferrari az prekvapujuco dobre az na nasadenie softov na konci, to nebola dobra volba, ale na ich stastie sa im to nevypomstilo
ja si skor myslim, ze si myslia, ze na to mali realnu rychlost na zaklade toho, ako dlho sa na P1 Charles drzal pred Kimim.
Zial, pride mi to optimisticke, pretoze Mercedes sa nesnazil predbiehat vobec, takze je to skreslene. Inymi slovami, realne tempo sme nevideli. Co sme naopak videli, tak Charles sa extremne trapil na inej ako tvrdej zmesy. Pre kazdeho to bolo na netvrdej tazsie, ale ten prepad co malo Ferrari vy vykonnosti, ten bol asi najvacsi.
Takze nie, bez velmi stastnych okolnosti by ani s optimalnou strategiou nemali na vyhru.
Našťastie som včera tú uspávanku zmeškal ale podľa priebehu a vyjadrenia Fredíka človek nadobudne pocit, že po tej trati lietali, v realite boli 4tí najrýchlejší a môžu byť radi, že Lawson a Piastri zaostávajú s tempom
Absolutne o nic si neprisiel. Horsie ako Monako. Ale Leclercovi to neslo najhorsie, tuto nerozhodovala rychlost. Predbiehanie bolo takmer nemozne. Samozrejme potreboval stastie a nemal ho, ale nadej na vyhru tam bola pri dobrej haluzi. A samozrejme, Leclercovi tuto sezonu tretie ci stvrte miesto absolutne nic neriesi, takze sa im nie je co divit, ze to skusili takto. To iste mal podla mna urobit aj Russell