Podľa Sulajema Andretti nepotrebuje súhlas tímov ani F1. Má to však háčik | Magazín F1 - F1online.sk

Ono by se to nikdy nezabetonovalo nejspíš.
Minimálně ten poslední tým by byl vždycky na prodej, kdyby přišel seriózní zájemce.
Já ale nejsem přesvědčený, že třeba zrovna Andretti je seriózní zájemce, stejně jako Aston, Haas a asi i obě Alfy…

No ved kupili Elliota tak uz nemaju :grinning:

Seriózní zájemce je podle Tvých představ kdo?

Tak to potom ano :slight_smile: .

Těch kritérií by bylo hodně, ale směřoval bych to alespoň ke konstruktérské soběstačnosti a v ideálním případě k vlastnímu motoru, nebo minimálně převodovce.

Tak to se míjíme. Pro mě je seriózní zájemce takový, který je schopný tým finančně a organizačně zajistit natolik, aby mohl bez omezování, které by bránilo soutěži s ostatními týmy, fungovat na potřebné úrovni - technické zázemí a peníze na rozvoj i samotné závody. To mi úplně stačí. Je jasné, že nemůžu být objektivní, když pamatuju dobu, kdy v monopostech burácely kromě Ferrari jenom Cosworthy a zúčastnit se kvalifikace na závod mohl snad každý, kdo si sehnal nějaké odpovídající auto :smile: (i když nějaká licence určitě být musela, to asi jo). Že se tihle nadšenci nekvalifikovali je jiná věc :smile: . No sentiment stranou, ale že by Lawrence Stroll, který vybudoval moderní tým, neměl být považovaný za seriózního vlastníka moc neberu.

Pravdu máš nejspíš Ty.

Ale to mi nemůžeš psát, já nemám pravdu skoro nikdy :smile: !

Vím že obdivuješ Strolla :smiley:.

Do určité míry ano, hlavně to nasazení a tah na bránu. I když ten poslední krůček - syn mistr světa - tak úplně nezvládl :smile: .

1 Like

Teda na to ze o vsem rozhoduje FIA a vsechno je hotove Sulayem nejak divne mluvi ne? Prpc furt neco resi? Je rozhodnuto. Nebo neni?

FIA nedela co ma a jak jsem cetl @PUFF , tak si to nemyslim sam.

A co si hlavne nemyslim je, ze to se mnou dobre myslej bafunari z FIA.

Jasne Liberty jde o prachy, ale moje. A verim teamum, tem jde o vitezstvi a divaky. Protoze pred prazdnejma tribunama, no co si budem.

At nejsem za neobjektivniho. Nejsou schopni dat trest Maxovi, nejsou schopni zastavit Georgovo predjizdeni mimo lajny. Nedokazou potrestat pilota za porusovani tratovych limitu, zkontrolovat poradne auta.

A jejich sef resi 11 team. On uz ma vse vyresene. Ted je na Andrettim aby, se dohodl s FOM. S Liberty se pak asi dohodne snadno. Pochybuji ze Liberty proti nemu neco ma. Za na tom nemuze tratit.

Mojich pár drobných do diskusie - keď sa za hodnotu v F1 môže považovať absolútne tragický Haas bez reálnych konštruktérskych zručností, prípadne AT, z ktorého Red Bull urobil atrapu na pretekársky tím, o pridanej hodnote Andrettiho sa nemusíme baviť. Ak niekto argumentuje, že súčasné tímy právom chránia svoje záujmy a podiel na príjmoch, nech si položí otázku, či si zmienené tímy miestenku v šampionáte naozaj zaslúžia - F1 bola vždy dynamické prostredie a kto na to nemal, skončil, tímy prichádzali a odchádzali. Súčasné betónovanie pozícií má okrem iného za následok, že posledných 15 rokov vzali všetky tituly dva tímy. Kto sa chce pozerať na takýto šampionát, nech naďalej razí líniu Liberty a tímov.

2 Likes

Píšeš to z mého pohledu úplně přesně, hlavně poslední tři věty. Nekonečná je snaha a víra lidí v to, že zásahy, omezeními a restrikcemi se nejlépe dosáhne toho, co fungovalo kvůli přesnému opaku. Což se netýká pouze F1, ale na rozdíl od jiných oblastí, které se bez určitých zásahů třeba neobejdou a otázka je jejich míře, v F1 je to hlavně úplně zbytečné (s výjimkou bezpečnostních pravidel samozřejmě) a výsledky nás o tom zatím právě těch 15 let přesvědčují. Nicméně zatím mě ještě neotrávili tak úplně, abych se přestala dívat, F1 je holt iracionální návyková záležitost :smile: .

@Evap = bohyňa nadhľadu, to si parádne napísal. To si budem pamätať :slightly_smiling_face:

4 Likes

Teď jsem Ti musela dát srdíčko, to se krásně čte :smile: .

2 Likes