Podľa Sulajema Andretti nepotrebuje súhlas tímov ani F1. Má to však háčik | Magazín F1 - F1online.sk

Mocenská bitka medzi FIA a vedením Formuly 1 neutícha. Prezident Medzinárodnej automobilovej federácie Mohamed bin Sulajem pokračuje vo svojich plamenných rečiach o tom, ako F1 musí v padoku prijať spoločný projekt Michaela Andrettiho a General Motors. Zároveň však na F1 tlačí aj inak; pripomína, že Andretti môže vo Formule 1 pretekať aj bez jej zvolenia.

Toto je sprievodná diskusia k pôvodnej téme na https://f1online.sk/clanky/128483/podla-sulajema-andretti-nepotrebuje-suhlas-timov-ani-f1-ma-to-vsak-hacik

to by bol asi najvacsi ■■■■ aky existuje. dat tam andrettiho bez penazi.

Ja tomu nerozumiem, ak existuje zoznam toho čo má Andreti splniť aby mohol vstúpiť do F1 a splní to, tak prečo by to mal ešte niekto schvaľovať. Na druhej strane ak sa do F1 vstúpiť nedá načo je to pravidlo o vstupnom poplatku 200 či 600 miliónoch pre nový tým, mali povedať rovno týmov bude vždy len 10 a bodka. Ostatných stajní ani nemá zmysel sa pýtať tie budú vždy proti, načo by sa delili z niekym novým.

To by bol zaujímavý hybrid. Andretti by si nechal peniaze za vstup a kamery FOM by si z trucu nevšímali jeho autá

Ak tam je v tych zmluvach medzi okruhmi timami a FOM je napr nejake poistenie tak Andrettiho nemusia pustit ani na okruh. Co napr Pirelli? tam je zmluva s FOM alebo s Liberty?

Bard hovorí, že s FIA: https://g.co/bard/share/9e3586462335

Andretti bude závodit ale nebude dostávat peníze? To je podle mě fér kompromis :stuck_out_tongue: :sweat_smile:

bral by som radsej nezavodit a dostavat peniaze :smiley:

1 Like

EU to nedovolí - férovost sportovních soutěží :sunglasses: Prostě Andretti tam je a F1 se s tím akorát musí nějak srovnat :smile:

Aby se do toho míchala EU mi příjde zvláštní ale budiž. Když se tam Andretti vnutí silou, tak ho určitě budou mít všichni rádi :grin:

Jakou silou, FIA schválila :smiley: Ještě by mohli dostat vyjimku a 5 let nepodléhat technickým předpisům :smile:

Je to komplikované :sweat_smile:

dostanu povolenie na V8 motory

To by tam ani nemuseli závodit, nesplnili by ani 107% pravidlo :stuck_out_tongue:

mali by vynimku, ze mozu ale iba s jednym autom, a piloti by sa menili po stinte ako na WEC :smiley:

Ty jim teda přeješ… :grin::grin:

tak viesco na sprinty kazdy nadava, ja tu mam riesenie :smiley:

Šmarja, cpát tu hrůzu WEC do F1 :smile:

Jinak doufám, že Andretti teda nastoupí, když má možnost. :slightly_smiling_face::+1:

jo a zabudol som na BOP, nikdy nesmieme zabudnut na BOP :smiley: