Podľa Sulajema Andretti nepotrebuje súhlas tímov ani F1. Má to však háčik | Magazín F1 - F1online.sk

preco?
nuz aby si vybojovali lepsie postavenie v f1, ktore im ako majitelovi patri. za maxa rufusa sa fia za velmi zvlastnych okolnosti vzdala velkych penazi a aj vplyvu v f1, za todta nebola ziadna snaha peniaze a vlyv si zobrat spat, za sulejmana sa to zda sa trochu meni

tak to som nevedel

to vsak na mojom hejte nic nemeni, pride mi to ako blbost ale chapem preco to podpisali :stuck_out_tongue:

Tuto mas vysvetlene preco FIA nemoze svojvolne ziadat nejake premrstene ci likvidacne sumy od ucastnikov na zaklade komercneho uspechu LM, preco Sulajem krici, ale nema ziadne naboje. Lepsie by som to sam nevysvetlil.
Viac sa k tejto teme naozaj neda momentalne dodat. Pokial sa Andretti nedohodne s LM, tak sa na start nepostavi aj keby hned chcel jazdit “zadarmo”. Nepustia ho ani na okruh pretoze nema zmluvu s promoterom. Tie zmluvy su vyhradne v kompetencii LM, Andretti im moze maximalne fukat praskovy cukor do zadku.
Jedina sanca pre Andrettiho tkvie v tom, ze presvedci LM a existujucu desiatku, ze to s Andrettim bude super a kazdy z toho vyjde lepsie ako keby tam nebol.

Ale mně připadá, že další tým/týmy jsou v zájmu F1. Takže tady souhlasím se Sulayemem, ať už jsou jeho důvody jakékoli. Ve finále to Andretimu podle mě neškodí, pokud jediné důvody týmů jsou, že se nechtějí dělit, tak může kdo chce dělat co chce a souhlasit nebudou, nebudou-li k tomu donuceny.

1 Like

Účastníků může být až 12 :man_shrugging: 13 místo obsadit nemůže. 11 a 12 dle smluv ano, tak to chápu já.

na druhej strane, ak maju podla sucasnych zmluv moznost do toho vstupit preco by to nevyuzili pri hajeni svojich zaujmov?

To samozřejmě využívají. Otázka je, jestli je to pro dobro F1, nebo jenom pro dobro jejich vlastních peněženek. Vyčítat se jim to nedá, ale obviňovat potom Sulayema z prosazování vlastních zájmů je licoměrnost - týmy taky prosazují jenom vlastní zájmy. Takže pokud je to volba mezi dvěma egoisty, můžeme si vybrat podle vlastních preferencí. Protože si přeju víc týmu a vůbec pokud možno větší prostupnost celé F1 (izolace málokdy přinese něco dobrého), držím v tomhle sporu palce Sulayemovi. Toť vše :smile: .

to som sa zas naucil dneska nieco nove, rozhodne to nebol strateny den :smiley: dik za to

3 Likes

Nemyslím si, že to to Andretimu neškodí.
O Ferrari se vždycky říkalo jak má u FIA výsadní postavení, co to ale je oproti tlačence Andretiho. :stuck_out_tongue:

Vyberat si bude Liberty, my si akurat mozeme vyberat ci to budeme sledovat, alebo nie. Inak je mi to v podstate skoro jedno ci Andretti bude na starte, alebo nie. Dalsia stajna niekde na urovni Haas a Alfa Romeo uroven F1 nedvihne. Myslim si ale, ze ak Andretti vytrva tak sa nakoniec dohodnu.
Mozno je to ako ked sensei posiela noveho ziaka prec, on je frustrovany a pritom trening uz zacal…

1 Like

Schvalovací proces je jednoduchý a naprosto průhledný a férový.
Prakticky je to převzatý systém přijetí nového člena do EU.
Jako musí kandidátská země splnit Kodaňská kritéria, tak i tady musí splnit podmínky FIA.
A stejně jako v EU to znamená jediné, a to že je jim pouze umožněno požádat o členství. To potom musí jednohlasně schválit všichni členové.
Není na tom nic divného každý elitní klub chce mit pod kontrolou vnitřní ekosystém a nechce si tam pustit potížistu.
Za mě je to tak pořádku.

2 Likes

A on je momentálně nějaký jiný vážný zájemce kromě Andrettiho, který o vstup usiluje léta? Ještě jeden tým snad proběhl, ale nevím, nakolik je to aktuální.

to by sa mohlo zaviest aj tu hahahahaha #elitarivsechzemispojtese

3 Likes

Jo… s Honzou se vám to povedlo hezky.

Tak jasně, že my o přijetí rozhodovat nebudeme :smile: . Můžeme si vybrat, komu držíme palce, to je asi tak všechno. Jestli a kdo pozvedne úroveň F1 je otázka, záleží na tom, co si pod tím představujeme. Asi zvýšení konkurence na špici, ale to se pořád nějak nedaří. Naposledy to zkoušel AM, ale nějak se to teď zadrhlo… Nevidím ale důvod to nezkoušet, mj. i tím, že se pustí do soutěže nové týmy. Když tam může být Haas, tak snad každý.

ty si ides svoje, to nema cenu :smiley:

Spolu s Andrettim se hlásili pokud se nemýlím další dva zájemci, kteří neprošli sítem FIA.

Nicméně tady jde o ten politický tlak Sulajemana, který je fakt divný. V tomhle souhlasím s Puffem :slightly_smiling_face:

Já jsem ti chtěl napsat, že dostaneš tuhle odpověď…ale nestihl jsem :grin:

puff s nami nechce byt kamarat no :frowning:

1 Like

Sorry, ale já pořád nevím, co je na tom divného, že chce mít v soutěži víc týmů. Třeba je opravdu přesvědčený, že by to soutěží pomohlo (a třeba je v tom něco jiného, co já vím). Rozhodně mi ta snaha připadá legitimní a nic a priori záhadného v ní nevidím.